Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Development Technique

Forex Development Technique This section discuss current development based on ideas of traders.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-04-2008, 04:06 PM
gundurowo gundurowo is offline
Super Active

gundurowo's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2007
Location: ipoh mali
Posts: 8,388
Thanks (Received): 270
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default Gundurowo Trading Style

aku gune MA jek..erm...

rule camni..

buy = bila LWMA 2 (closed) silang ngan LWMA 8 (closed) dari bawah...nak lg cun, candle open atas SMA 35 (high)

sell = sebaliknya..nk lg cun, candle open bawah SMA 35 (low)

ada pape idea nk mantapkan sistem ni tak?

__________________________________________________ __________________________________________________ ______________________________

Gundurowo Technique telah selesai dibincangkan dan dibangunkan pada hari ini (3hb Mei 2008). Saya (onetarmizi) selaku forex moderator CG amat berterima kasih pada semua member yg memberi sumbangan disini terutama pada gundurowo, darkkiller, obito, bujal, dandyman_7 dan lain2 yg juga telah memeriahkan thread ini.

Thread ini tidak akn berakhir setakat ini saja tapi memerlukan sukarela dr member2 yg ingin membuat testing sistem ini untuk post kan perbincangan entry dan result yg diperolehi supaya kita dapat sama2 menilai dan menguji keberkesanan sistem ini.


Latest template dan indicator utk sistem ini adalah Gundurowo V3.


Template Asal Gundurowo Technique


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



Progress of Gundurowo Technique
.
Semua template dan indicator yang berkaitan semasa proses development boleh diperolehi melalui link dibawah.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
Whatsapp : 011-15340926
[SIZE="5"]
Saya boleh bantu anda daftar grabcar driver tanpa perlu ke ofis.Sila whatsapp sy

Last edited by onetarmizi; 07-07-2008 at 02:01 PM..
Reply With Quote
Thanks dandyman_7, bujut_EF, reza1982, Aiwan, gugugaga and 16 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-04-2008, 04:36 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Ni cadangan kaedah Gundurowo.Ni scalping ke Gundurowo?

Buy bila atas 35sma kemudian LWMA 2 dan 8 bersilang.
Sell bila bawah 35sma kemudian LWMA 2 dan 8 bersilang

aku cross2 ni memang lemah sikit,terutama seperti 2 dan 8 bersilang tu..kerap kali terkena,tapi kaedah ni best bila price menyilang 35sma..tgk bawah ni


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

Gambar kat atas ni LWMA 2 telah dibuang,ikut gaya ini kaedah SWING

Indicator cross ada dibawah,kena ubah setting ikut masing-masing
Attached Files
File Type: mq4 2MA CrossoverWithPrice.mq4 (9.2 KB, 189 views)

Last edited by darkkiller; 03-05-2008 at 08:07 PM..
Reply With Quote
Thanks hassannudin thanked for this post
  #3  
Old 29-04-2008, 04:57 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,155
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Untuk menampakkan thread ini lebih tersusun kita develope kan satu per satu kaedah yang dicadangkan disini. Sebagai cth gundurowo telah propose satu kaedah persilangan MA dan disini kita lihat persilangan MA ade kelemahan jika tdk difilter dgn other indicator.

Jadi saya namakan kaedah pertama ini sebagai Gundurowo Development Technique. So kita perlu habiskan assignment ini sehingga teknik ini mencapai satu tahap yg memuaskan sebelum berpindah ke teknik lain.

Sebarang idea atau cadangan dialukan sekiranya anda mempunyai view yg berbeza.
Reply With Quote
Thanks hassannudin thanked for this post
  #4  
Old 29-04-2008, 05:00 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,311
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Untuk menampakkan thread ini lebih tersusun kita develope kan satu per satu kaedah yang dicadangkan disini. Sebagai cth gundurowo telah propose satu kaedah persilangan MA dan disini kita lihat persilangan MA ade kelemahan jika tdk difilter dgn other indicator.

Jadi saya namakan kaedah pertama ini sebagai Gundurowo Development Technique. So kita perlu habiskan assignment ini sehingga teknik ini mencapai satu tahap yg memuaskan sebelum berpindah ke teknik lain.

Sebarang idea atau cadangan dialukan sekiranya anda mempunyai view yg berbeza.
Best-best,aku baru request satu indicator alert dari CJA forex tsd,dia akan buat dan aku akan showkan kat sini.

Jom start ceriakan hidup Gundurowo dulu..

Tapi kita kena tahu teknik yg digunakan Gundurowo camne..
Reply With Quote
Thanks hassannudin thanked for this post
  #5  
Old 29-04-2008, 05:01 PM
gundurowo gundurowo is offline
Super Active

gundurowo's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2007
Location: ipoh mali
Posts: 8,388
Thanks (Received): 270
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Ni cadangan kaedah Gundurowo.Ni scalping ke Gundurowo?

Buy bila atas 35sma kemudian LWMA 2 dan 8 bersilang.
Sell bila bawah 35sma kemudian LWMA 2 dan 8 bersilang

aku cross2 ni memang lemah sikit,terutama seperti 2 dan 8 bersilang tu..kerap kali terkena,tapi kaedah ni best bila price menyilang 35sma..tgk bawah ni


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

Gambar kat atas ni LWMA 2 telah dibuang,ikut gaya ini kaedah SWING

Indicator cross ada dibawah,kena ubah setting ikut masing-masing
aiseh..sorry2..lupe gtau..aku pakai kat TF 15m..kat TF lain tak penah cube..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
Whatsapp : 011-15340926
[SIZE="5"]
Saya boleh bantu anda daftar grabcar driver tanpa perlu ke ofis.Sila whatsapp sy
Reply With Quote
Thanks hassannudin thanked for this post
  #6  
Old 29-04-2008, 05:04 PM
Sifu786 Sifu786 is offline
Legendary Member

Sifu786's Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Feb 2007
Posts: 12,326
Thanks (Received): 150
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
..Saya suka perbincangan yg sihat2 cam ni..kita sama2 cuba..dan sama2 berjaya..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Thanks ajeezz thanked for this post
  #7  
Old 29-04-2008, 05:12 PM
gundurowo gundurowo is offline
Super Active

gundurowo's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2007
Location: ipoh mali
Posts: 8,388
Thanks (Received): 270
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


ni contoh chart aku...EU 15M

rule dia cam yg dah diterangkan tadi..

cara aku main..bile silang, aku set je TP=10 @ 15..kalo aku bz la..

kalo tak bz, aku tggu sampai dia silang blk..

cam chart atas tu, skang tgh sell..pastu dia ada silang ke atas..yg aku tulih " false signal" tu...aku exit sell kat situ..then aku open plak buy (tamak siot)..then aku rugi plak (padan muka aku)..

ada tak sesape yg leh bg idea camne nk filter false sigal camni?slalu gak kene..tapi kalo letak TP=10,insyaAllah profit..
__________________
Whatsapp : 011-15340926
[SIZE="5"]
Saya boleh bantu anda daftar grabcar driver tanpa perlu ke ofis.Sila whatsapp sy
Reply With Quote
Thanks ajeezz thanked for this post
  #8  
Old 29-04-2008, 05:15 PM
Sifu786 Sifu786 is offline
Legendary Member

Sifu786's Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Feb 2007
Posts: 12,326
Thanks (Received): 150
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


ni contoh chart aku...EU 15M

rule dia cam yg dah diterangkan tadi..

cara aku main..bile silang, aku set je TP=10 @ 15..kalo aku bz la..

kalo tak bz, aku tggu sampai dia silang blk..

cam chart atas tu, skang tgh sell..pastu dia ada silang ke atas..yg aku tulih " false signal" tu...aku exit sell kat situ..then aku open plak buy (tamak siot)..then aku rugi plak (padan muka aku)..

ada tak sesape yg leh bg idea camne nk filter false sigal camni?slalu gak kene..tapi kalo letak TP=10,insyaAllah profit..
Nampak cam bersilang bawah ema35..cam tak sesuai tuk buy..tunggu silang sell baru cun nak open..cuba follow TF mejor, koman2 pun TFH1 or TFH4..mybe ble elakkan floating panjang..tu just cadangan jer..
Reply With Quote
Thanks ajeezz thanked for this post
  #9  
Old 29-04-2008, 05:19 PM
gundurowo gundurowo is offline
Super Active

gundurowo's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2007
Location: ipoh mali
Posts: 8,388
Thanks (Received): 270
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

masalah plg best ialah..kalo dah terlambat, pe patut kita wat?tggu dia reverse ke ataupun????

kalo korang, pe korg nk wat ek??

kalo aku, aku tgk la kat TF lagi besar..then enter kat TF 15M..
__________________
Whatsapp : 011-15340926
[SIZE="5"]
Saya boleh bantu anda daftar grabcar driver tanpa perlu ke ofis.Sila whatsapp sy
Reply With Quote
Thanks ajeezz thanked for this post
  #10  
Old 29-04-2008, 05:25 PM
Sifu786 Sifu786 is offline
Legendary Member

Sifu786's Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Feb 2007
Posts: 12,326
Thanks (Received): 150
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
masalah plg best ialah..kalo dah terlambat, pe patut kita wat?tggu dia reverse ke ataupun????

kalo korang, pe korg nk wat ek??

kalo aku, aku tgk la kat TF lagi besar..then enter kat TF 15M..
Ada member istilahkan situasi ni seperti telah ketinggalan bas..kita tunggu je bas yg baru..tak yak di kejar bas yg dah lepas..takut kita tak lepas plak nanti, bab pasti ada lagi jika kita sabar..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


p/s: tu kalau saya..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Thanks ajeezz thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Tags
gundurowo trading style

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump