Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-05-2019, 09:40 AM
Mhafiz255 Mhafiz255 is offline
Regular

Mhafiz255's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2015
Posts: 235
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default Ada Sesiapa Yg Pernah Mohon Skim EIS

Salam hai, nak tanya ada sesiapa boleh kongsikan kalau ada pengalaman mohon EIS ni, apa sebab hilang kerja, berapa lama tempoh nk mohon dia, berapa elaun semua, & apa apa lagi info yg berguna kalau boleh kongsi, saja nak tahu. Thanks
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-05-2019, 09:51 AM
skyz.silver skyz.silver is offline
Regular

skyz.silver's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2013
Posts: 954
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

eis tu bkn ke automatik ke?..
tgk payslip wife sy, tros kna potong, dia bgtau x pernah pulak daftar apa2 skim eis..
Reply With Quote
  #3  
Old 24-05-2019, 09:53 AM
wantrader82 wantrader82 is offline
Active Plus

wantrader82's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,887
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 17
Active Level
Default

Apa tu skim EIS tu?boleh kongsikan?
Reply With Quote
  #4  
Old 24-05-2019, 09:54 AM
AMHFZ AMHFZ is offline
Active Plus

AMHFZ's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2012
Location: Madrid, Espana
Posts: 4,961
Thanks (Received): 123
Likes (Received): 66
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wantrader82 View Post
Apa tu skim EIS tu?boleh kongsikan?
EIS ni kalau kena berhenti kerja dpt elaun bulan2 dari perkeso tu kan? 3 bulan rasanya max
__________________
PEMBEKAL BUTANG BAJU MELAYU
KERIS, WAU BULAN & DLL
Harga: 1box (5pcs)= RM10
FREE DELIVERY DIKAWASAN KAJANG/BANGI/PUTRAJAYA (Call/Whatsapp: 0123746117/0146600016
!! ->> KLIK DISINI UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN <<- !!
Reply With Quote
  #5  
Old 24-05-2019, 09:59 AM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 147,511
Active Level
My Mood:
Default

cara mohon

Dokumen diperlukan
Salinan KPPN
Bukti kehilangan pekerjaan, contohnya surat penamatan kerja
Salinan maklumat akaun bank
Slip gaji untuk 6 bulan sebelum tarikh kehilangan pekerjaan

pastu nak lg dokumen sokongan tambahan

https://www.perkeso.gov.my/index.php...ara-permohonan
Reply With Quote
  #6  
Old 24-05-2019, 10:14 AM
Mhafiz255 Mhafiz255 is offline
Regular

Mhafiz255's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2015
Posts: 235
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Memang dia auto potong, cuma nka tahu je kalau ada sesiapa yg pernah mohon, dia tolong kita cari kerja mcm mana, kalau kita takdapat2 kerja jugak mcm mana
Reply With Quote
  #7  
Old 24-05-2019, 10:44 AM
John Nawi John Nawi is offline
Active Plus

John Nawi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 4,716
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 84
Active Level
My Mood:
Default

kelayakan menuntut :
Perletakan jawatan secara sukarela
Tamat tempoh kontrak perkhidmatan
Penamatan kontrak perkhidmatan atas persetujuan bersama majikan tanpa terma dan syarat;
Penyiapan kerja mengikut kontrak perkhidmatan;
Persaraan; atau
Penamatan kontrak perkhidmatan disebabkan oleh salah laku.
Bantuan kewangan akan diberi selama 6 bulan maksimum, dan berjumlah RM10,800 maksimum.

cara nk tuntut :
Permohonan SIP boleh dibuat secara online di laman web Perkeso dengan mendaftar diri sebagai pencari kerja dan mengisi serta melampirkan borang dan perintah / surat pengesahan.
Permohonan yang lengkap akan diproses dan disemak berdasarkan kelayakan am dan syarat kelayakan caruman.
Kemudian, permohonan tersebut akan disalurkan kepada PERKESO/ JTK / JPP bagi menentusahkan kehilangan pekerjaan yang berlaku. Setelah kelulusan dibuat, penyediaan baucar dan pemindahan wang akan dibuat terus ke dalam akaun pemohon.
Reply With Quote
  #8  
Old 24-05-2019, 10:47 AM
adamrao adamrao is offline
Regular

adamrao's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2017
Posts: 740
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 51
Active Level
Default

perkeso punya skim nie boleh pakai ka.. last benda jadi cam zakat ngan insuran duit nak.. tolong x nak.. untuk awal nie p casting ruan ngan mengai belut dalam lubang.. dua benda nie duit besar..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump