Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > MLM / Investment by SSM Companies > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1281  
Old 05-06-2012, 03:20 AM
alpacint alpacint is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 727
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by moore426559 View Post
Alahai, ramai lagi ke orang kita join MLM. Sedih betul la.kaum lain dah lama sedar.david teoh pun dulu mlm gak skang ni tukar ke bidang lain. Amway, cosway, hai o, zhulian, luxor semua sama je. Pernah apek yg dulu tokey stokis pun advise aku jgn join mlm. Lagi bes jual makanan kat pasar mlm, untung seratus peratus. Takde yuran keahlian lagi
Meniaga mesti ada lesen kan? nak meniaga kat pasar malam pon kene amik lesen bro, yuran keahlian tu baya setaun sekali, sama mcm lesen meniaga, kalau ada register sykt pon, tiap taun kene baya lesen meniaga der..

Kita amik contoh kau la eh, kau cite jual makanan kat pasar malam, produk kau adalah makanan, btl ke untung kau 100%.. kalau hujan? tgh bln? camne? kastemer kurang, boleh untung ke?

Alahai.. Sedih btl la kan, org melayu ni mindset dia meniaga barang makan je ek? takde idea nak meniaga benda lain agaknya..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1282  
Old 06-06-2012, 12:17 AM
moore426559 moore426559 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 6,157
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alpacint View Post
Meniaga mesti ada lesen kan? nak meniaga kat pasar malam pon kene amik lesen bro, yuran keahlian tu baya setaun sekali, sama mcm lesen meniaga, kalau ada register sykt pon, tiap taun kene baya lesen meniaga der..

Kita amik contoh kau la eh, kau cite jual makanan kat pasar malam, produk kau adalah makanan, btl ke untung kau 100%.. kalau hujan? tgh bln? camne? kastemer kurang, boleh untung ke?

Alahai.. Sedih btl la kan, org melayu ni mindset dia meniaga barang makan je ek? takde idea nak meniaga benda lain agaknya..
Ko ada belajar businnes tak? Cuba ko bukak dlm buku, apa kata prof about MLM. Mostly apprehensive towards MLM. Setakat tanya member je wat pe.
Reply With Quote
  #1283  
Old 06-06-2012, 12:33 AM
moore426559 moore426559 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 6,157
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alpacint View Post
Assalamualaikum... macam ni bro, kalau awak tak suka MLM, itu hak awak bro, aku ada tgk blog aidid tu, aku think positive apa yang dia bagitau dlm blog tu..

Yang kau ckp org atas amik untung atas angin dari downline tu aku kompius sikit, contoh mcm ni, aku jual deodorant dgn harga RM 22 pada customer aku, aku amik dari amway shoppe dgn harga RM 17, disitu aku ada untung runcit RM 5 masuk poket aku, bukan aku bagi kat upline aku pon, untung aku tu, ni aku taknak cite pasal bonus yang berbagai2 tu, aku cite pasal untung runcit je.. Bila aku jual 10 item deodorant tu, aku punya untung runcit RM 50. Untung aku tu bro, aku simpan sendiri, rolling modal beli barang amway lagi untuk meniaga.

Aku akan dapat bonus dari jualan aku, bila aku achieve paling minimum 3% dari target jualan, maximum 21%.. untung runcit tetap hak aku, kalau aku byk wat sale, boleh achieve 3% ada la bonus utk aku, pertama aku dapat untung runcit, kedua aku dpt bonus hasil dari usaha aku achieve target.. kalau aku tak dpt target pon takpe, aku still ada untung runcit bro.

Sekarang ni aku abaikan je bonus tu, pasal aku lagi bermint utk jual barang dan dpt untung runcit. Kita meniaga mesti mau untung.

Dulu sebelum aku join amway, aku wat part time jual penapis air coway, kalu byk wat sale ada la gaji aku, tapi ciput je aku dpt, membe aku ajak wat amway, pasal dia ckp kat amway pon ada jual penapis air, dan untung runcit pon besar, untuk penapis air amway jenama e-spring, untung runcit kat situ dekat RM 800, tetiap bulan aku leh jual 2-3 barang dah ok sgt dah, untung runcit je utk 3 barang dah RM 2400.. itu untung aku, persoalan balik pada kau, adakah aku mengkayakan upline aku? sedangkan untung runcit tu aku sendiri pegang.. Aku tak de pon nak carik downline, tanpa downline, inkam aku secara purata tetiap bulan menten RM 1000 ke RM 3000, so? ada jawapan? tlg reply text aku ni ye.. aku tunggu jawapan kau..
Haha. Mula2 sekali, deodorant harga rm17.?nampak sgt harga yg mark up.gila ape.
Upline ko tetap untung sebab setiap belian ko, masuk rekod dan upline akan diberi insentif. Upline tak buat krja pun tapi dapat jugak habuan. Cuba ko bukak buku marketing, kat sana dah diexplainkan nape brg mlm mark up, they need tu sustain the income of upline via every sales product by the downline. Aku ckp ni ada dalam buku. Org upline goyang kaki je, ko tu ke hulu ke hilir buat sales. Untung sedikit sebanyak masuk poket dia gak. Camni la, ko pi tanya sedara mara ko yg ada mba, tanya dia apa kedudukam MLM dalam marketing.
Reply With Quote
  #1284  
Old 06-06-2012, 12:38 AM
moore426559 moore426559 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 6,157
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alpacint View Post
Meniaga mesti ada lesen kan? nak meniaga kat pasar malam pon kene amik lesen bro, yuran keahlian tu baya setaun sekali, sama mcm lesen meniaga, kalau ada register sykt pon, tiap taun kene baya lesen meniaga der..

Kita amik contoh kau la eh, kau cite jual makanan kat pasar malam, produk kau adalah makanan, btl ke untung kau 100%.. kalau hujan? tgh bln? camne? kastemer kurang, boleh untung ke?

Alahai.. Sedih btl la kan, org melayu ni mindset dia meniaga barang makan je ek? takde idea nak meniaga benda lain agaknya..
Haha. Ni lg *******. Lesen meniaga duit dapat kat kerajaan untyk kegunaanrakyat. Duit yuran keahlian untuk kegunaan poket tokey amway kat amerika yg byr cukai kat hov us yg bunuh org islamcseluruh dunia
Reply With Quote
  #1285  
Old 06-06-2012, 12:39 AM
duskcircle duskcircle is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Location: ipoh,kuala kangsar
Posts: 1,018
Thanks (Received): 67
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by moore426559 View Post
Haha. Mula2 sekali, deodorant harga rm17.?nampak sgt harga yg mark up.gila ape.
Upline ko tetap untung sebab setiap belian ko, masuk rekod dan upline akan diberi insentif. Upline tak buat krja pun tapi dapat jugak habuan. Cuba ko bukak buku marketing, kat sana dah diexplainkan nape brg mlm mark up, they need tu sustain the income of upline via every sales product by the downline. Aku ckp ni ada dalam buku. Org upline goyang kaki je, ko tu ke hulu ke hilir buat sales. Untung sedikit sebanyak masuk poket dia gak. Camni la, ko pi tanya sedara mara ko yg ada mba, tanya dia apa kedudukam MLM dalam marketing.
saudara, apa niat saudara menulis dlm thread ni??

nak sebarkan kebenaran ke?? kalau nak sebarkan kebenaran, cuba masuk buat bisnes ni..., mcm kite citer pasal islam..., then if u want to know the beauty of islam, then u must read the inside of islam.., quran sunah..,

dlm bisnes amway ni, u kena tau dari dalam..., luaran mcm2...,

cth mcm amerika sebut islam is terrorist..., then org non muslim wat kajian. then diorg find out islam not terrorist...,

so, kalau nak tahu kebenaran bisnes amway..., jom jumpa.., face to face..., nak?? saya tunggu anda reply sayanye mesej...,

insyallah...Allah akan buka kan kebenaran kerana kebenaran dtgnya dr Allah..,

Terima kasih
__________________
cadar anda tak best??nak yg best??cuba sini!!
Reply With Quote
  #1286  
Old 06-06-2012, 12:47 AM
moore426559 moore426559 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 6,157
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alpacint View Post
Dah namanya tokey, memang la untung, amway kat malaysia ni pi bayar jugak cukai kat kerajaan malaysia, tu nak kira mcm mana?
Tapi still contribute kat amerika. Cukai amerika founder amway bayar. Ko yang sama3 contribute cukai amerika
Reply With Quote
  #1287  
Old 06-06-2012, 12:54 AM
moore426559 moore426559 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 6,157
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by duskcircle View Post
saudara, apa niat saudara menulis dlm thread ni??

nak sebarkan kebenaran ke?? kalau nak sebarkan kebenaran, cuba masuk buat bisnes ni..., mcm kite citer pasal islam..., then if u want to know the beauty of islam, then u must read the inside of islam.., quran sunah..,

dlm bisnes amway ni, u kena tau dari dalam..., luaran mcm2...,

cth mcm amerika sebut islam is terrorist..., then org non muslim wat kajian. then diorg find out islam not terrorist...,

so, kalau nak tahu kebenaran bisnes amway..., jom jumpa.., face to face..., nak?? saya tunggu anda reply sayanye mesej...,

insyallah...Allah akan buka kan kebenaran kerana kebenaran dtgnya dr Allah..,

Terima kasih
Nak jumpa? No problem.Dtg la kat kelantan, call aku.
Lg satu, ko tu jual product amerika, pastu kutuk amerika, pastu ko sedar tak ko beli brg amway, turut sama sumbang kat us secara x langsung.
Reply With Quote
  #1288  
Old 06-06-2012, 12:56 AM
moore426559 moore426559 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 6,157
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by duskcircle View Post
saudara, apa niat saudara menulis dlm thread ni??

nak sebarkan kebenaran ke?? kalau nak sebarkan kebenaran, cuba masuk buat bisnes ni..., mcm kite citer pasal islam..., then if u want to know the beauty of islam, then u must read the inside of islam.., quran sunah..,

dlm bisnes amway ni, u kena tau dari dalam..., luaran mcm2...,

cth mcm amerika sebut islam is terrorist..., then org non muslim wat kajian. then diorg find out islam not terrorist...,

so, kalau nak tahu kebenaran bisnes amway..., jom jumpa.., face to face..., nak?? saya tunggu anda reply sayanye mesej...,

insyallah...Allah akan buka kan kebenaran kerana kebenaran dtgnya dr Allah..,

Terima kasih
Ko tau tak pengasas amway, jay van andel tu penyokong fanatik george bush. Dia bg 2 juta setahun kat kerajaan bush. Pk beb
Reply With Quote
  #1289  
Old 06-06-2012, 01:11 AM
moore426559 moore426559 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 6,157
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by duskcircle View Post
Salam tuan, saya malas nk layan sebenarnya masalah ketidakfahaman org pasal bisnes mlm aka amway. Bisnes yg boleh melahirkan jutawan. Dlm islam takharamkan org jd jutawan. Bisnes pun halal. Tangmana yg haram. Tunjuk sat. Bagi ulama mana yg kata haram. Kalau org xbuat bisnes ni nak judge outside. Tolong hentikan. Mai kaji betul2. sat gi buat fitnah ja..,

Marketing plan dia ka haram? Produk dia ka haram? Syarikat mengamalkan riba ke? Tak amanah ke? Menipu ke?. Hmmm, saya dh baca blog aidid. Kesimpulannya jgn judge dr luar, please go inside. Kalau adza org kata x berjaya dgn bisnes ni, dia dh dpt ke apa yg dia dh berjaya? Kalau kita ada sikap malas, then judge bisnes ni susah, xyah wat apa2 bisnes,lps 1,1,lps tu kata x bagus la, susah la, baik je diam...., zaman nabi xde mlm, konsep perniagaan tu kena faham, ikut syara ke x.....,

Maaflah, just nak tegakkan kebenaran. Teruskan usaha menyebarkan kebaikan wahai pejuang2 amway, tingkatkan ilmu anda. Allah tahu apa yg mereka x tahu....:-).

jumpa anda dipuncak kejayaan.....
Nak tingkatkan ilmu, meh baca buku marketing. Xpun pi amik mba, bila dah lulus, kita sembang.
Reply With Quote
  #1290  
Old 06-06-2012, 02:46 AM
alpacint alpacint is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 727
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by moore426559 View Post
Ko ada belajar businnes tak? Cuba ko bukak dlm buku, apa kata prof about MLM. Mostly apprehensive towards MLM. Setakat tanya member je wat pe.
Prof yang dlm buku tu ada bukak bisnes ke?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump