Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

  • Do not offer or ask someone to join group/channel out of forum
  • Give credit Thanks/Like to anyone sharing useful information
Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 21-02-2010, 02:01 AM
fising fising is offline
Active Plus

fising's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Location: Utara-Timur-Barat-Selatan
Posts: 2,907
Thanks (Received): 1029
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Post

okey... sy rasa setakat golden section nie semua org dah tau kot..sebab hari2 korang pakai....

but how about sequence?...mcm mana nak gunakan nya.... k simple jer

sequence number nie tetap...1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233,377,
dan seterus nya.. mcm mana ia terhasil.semua nya adalah dari penambahan nilai digit sebelumnya... contoh 1+1=2, 1+2=3, 2+3 =5..mcm tu lah sequence number terhasil...

jadi mcm mana kita nak pakai dia semasa kita menganalisa market..
simple je... kala trend tu jumlah pips dia begini 55022 jadi the sequence number terhampir is 55...itu trend market..so selepas market tepu..market akan membuat satu pembetulan harga(correction)..so how much pips die nak wat correction.. lihat susunan sequence 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,....

-55 adalah trend sequence so...
correction market adalah minimum ut 21 atau 34 pips..base on sequence...so...

after..market complete buat UT..market akn forward ke next sequence 89.....
__________________
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=69838
WELCOME TO MY FOREX JOURNAL

Recommended Broker : TRADEVIEW BROKER
Reply With Quote
Thanks mynor5535101, kapak, protouch, komenghard, fx_selamber and 7 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #22  
Old 21-02-2010, 02:02 AM
kancilhijau kancilhijau is offline
Active Member

kancilhijau's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,453
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Call me..Bond View Post
jom tgk apa yg market buat setelah ratio + ratio di temui..mean market akan go terus pada trend asal...55,21,13....

masih kurang paham dgn kiraan dlm graf tu...
Reply With Quote
  #23  
Old 21-02-2010, 02:06 AM
fising fising is offline
Active Plus

fising's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Location: Utara-Timur-Barat-Selatan
Posts: 2,907
Thanks (Received): 1029
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matlan View Post
x faham sangat maksud sedara..

saya faham dgn cara saya, yg mana wave kemungkinan akan berubah mengikut time..


p/s: mungkin yg saya faham ttg Fibo Time Zone tu silap kot..
yup betul la aper yg bro maksudkan tu..cuma time market berubah sebenarnya kita boleh detect base on sequence
__________________
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=69838
WELCOME TO MY FOREX JOURNAL

Recommended Broker : TRADEVIEW BROKER
Reply With Quote
  #24  
Old 21-02-2010, 02:11 AM
matlan matlan is offline
Super Active

matlan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2007
Location: Kuantan <> Shah Alam <> Pasir Puteh
Posts: 7,280
Thanks (Received): 166
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Call me..Bond View Post
okey... sy rasa setakat golden section nie semua org dah tau kot..sebab hari2 korang pakai....

but how about sequence?...mcm mana nak gunakan nya.... k simple jer

sequence number nie tetap...1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233,377,
dan seterus nya.. mcm mana ia terhasil.semua nya adalah dari penambahan nilai digit sebelumnya... contoh 1+1=2, 1+2=3, 2+3 =5..mcm tu lah sequence number terhasil...

jadi mcm mana kita nak pakai dia semasa kita menganalisa market..
simple je... kala trend tu jumlah pips dia begini 55022 jadi the sequence number terhampir is 55...itu trend market..so selepas market tepu..market akan membuat satu pembetulan harga(correction)..so how much pips die nak wat correction.. lihat susunan sequence 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,....

-55 adalah trend sequence so...
correction market adalah minimum ut 21 atau 34 pips..base on sequence...so...

after..market complete buat UT..market akn forward ke next sequence 89.....

baru mengguna kalkulator jap tadi...

Secara mathematiknya:

Sekiranya price bergerak dari point 0 ke point 55 (55 point)

Selepas tu pullback sebanyak 34 point.

Secara mathematik adalah: 55 - 34 = 21 point

maknanya 21/55 = 0.38 atau 38% pullback

betul ke cara penggiraan mcm tu...
Reply With Quote
  #25  
Old 21-02-2010, 02:13 AM
kancilhijau kancilhijau is offline
Active Member

kancilhijau's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,453
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Call me..Bond View Post
okey... sy rasa setakat golden section nie semua org dah tau kot..sebab hari2 korang pakai....

but how about sequence?...mcm mana nak gunakan nya.... k simple jer

sequence number nie tetap...1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144,233,377,
dan seterus nya.. mcm mana ia terhasil.semua nya adalah dari penambahan nilai digit sebelumnya... contoh 1+1=2, 1+2=3, 2+3 =5..mcm tu lah sequence number terhasil...

jadi mcm mana kita nak pakai dia semasa kita menganalisa market..
simple je... kala trend tu jumlah pips dia begini 55022 jadi the sequence number terhampir is 55...itu trend market..so selepas market tepu..market akan membuat satu pembetulan harga(correction)..so how much pips die nak wat correction.. lihat susunan sequence 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,....

-55 adalah trend sequence so...
correction market adalah minimum ut 21 atau 34 pips..base on sequence...so...

after..market complete buat UT..market akn forward ke next sequence 89.....
dlm cth tu 55ribu pips ker?....

katakanlah kalau 55, correction UT 21 atau 34 pips adalah berdasarkan fibo sequence....naper x ambik 89?
Reply With Quote
  #26  
Old 21-02-2010, 02:15 AM
fising fising is offline
Active Plus

fising's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Location: Utara-Timur-Barat-Selatan
Posts: 2,907
Thanks (Received): 1029
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

ini salah satu cara pengunaan date base on sequence lihat

pada chart... kenapa high price pada sequence 3/1/10 dan kenapa price buat lower pada 8/2/10... kenapa 3 dan kenapa 8...

so...pada sequence number nie kita leh alert market melakukan evolution baru...terhadap price pada hari dan ketika itu

__________________
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=69838
WELCOME TO MY FOREX JOURNAL

Recommended Broker : TRADEVIEW BROKER
Reply With Quote
  #27  
Old 21-02-2010, 02:18 AM
fising fising is offline
Active Plus

fising's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Location: Utara-Timur-Barat-Selatan
Posts: 2,907
Thanks (Received): 1029
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kancilhijau View Post
dlm cth tu 55ribu pips ker?....

katakanlah kalau 55, correction UT 21 atau 34 pips adalah berdasarkan fibo sequence....naper x ambik 89?
cara kita count trend kita kira sequence tu forward..kalo kita nak tau market tu UT..kita kira die reverse
__________________
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=69838
WELCOME TO MY FOREX JOURNAL

Recommended Broker : TRADEVIEW BROKER
Reply With Quote
  #28  
Old 21-02-2010, 02:20 AM
matlan matlan is offline
Super Active

matlan's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2007
Location: Kuantan <> Shah Alam <> Pasir Puteh
Posts: 7,280
Thanks (Received): 166
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Call me..Bond View Post
ini salah satu cara pengunaan date base on sequence lihat

pada chart... kenapa high price pada sequence 3/1/10 dan kenapa price buat lower pada 8/2/10... kenapa 3 dan kenapa 8...

so...pada sequence number nie kita leh alert market melakukan evolution baru...terhadap price pada hari dan ketika itu

maksud sedara 3 & 8 tu haribulan ke??

apa kaitan haribulan dgn sequence no??

adakah haribulan pun memain peranan terutama pada sequence number dan reversal price??
Reply With Quote
  #29  
Old 21-02-2010, 02:23 AM
fising fising is offline
Active Plus

fising's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Location: Utara-Timur-Barat-Selatan
Posts: 2,907
Thanks (Received): 1029
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matlan View Post

baru mengguna kalkulator jap tadi...

Secara mathematiknya:

Sekiranya price bergerak dari point 0 ke point 55 (55 point)

Selepas tu pullback sebanyak 34 point.

Secara mathematik adalah: 55 - 34 = 21 point

maknanya 21/55 = 0.38 atau 38% pullback

betul ke cara penggiraan mcm tu...


huhuu...right..tp lagi simple bro guna terus sequence sebab die tetap...same gak ngan golden ratio...semua nya adalah ketetapan...itu lah cara...nya,,kadang2 market kita ambik average on pips die tak kene pada sequence contoh mcm nie 1542 pips...so nilai sequence terhampir adalah 13..right...yg penting mark kan nilai range pips yg terhampir base on sequence tuk mendapatkan direction seterusnya market
__________________
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=69838
WELCOME TO MY FOREX JOURNAL

Recommended Broker : TRADEVIEW BROKER
Reply With Quote
  #30  
Old 21-02-2010, 02:24 AM
kancilhijau kancilhijau is offline
Active Member

kancilhijau's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,453
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Call me..Bond View Post
cara kita count trend kita kira sequence tu forward..kalo kita nak tau market tu UT..kita kira die reverse
ok...maknanya kalau dr 0 ke 55 point adalah DT...

price kemungkinan akan buat correction max 34 pips...

tp kalau dah ader tanda market nak reverse ke UT...so dia akan naik sampai 89pip...

cam tu ker??
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
fibonacci

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump