Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 21-05-2019, 07:33 AM
carriefire carriefire is offline
Newbie

carriefire's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 30
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by aminsg View Post
Perbualan antara kita dgn penjual juga boleh dijadikan sebagai bukti kalau berlaku apa2 perkara yg x diingini, selain itu juga lebih mudah utk kita sebagai penjual utk mengendali bisnes kita kerana hanya perlu reply msg pelanggan di satu platform saje.
Sebenarnya kita boleh share listing kita kat Carousell kpd org2 yg berminat melalui social media seperti FB dan Whatsapp terus dgn link Carousell kita, ini akan meningkatkan keyakinan org lain terhadap benda yg kita jual kerana kelihatan lebih professional dan berbeza berbanding mrk yg x guna platform jual beli.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 21-05-2019, 07:40 AM
SusanChong007 SusanChong007 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 15
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by esther_chan90 View Post
Aku sendiri juga ada buat kerja sampingan sbg penjual kat Carousell, hanya perlu download app mrk dan semua urusan boleh dikendali dr situ, x akan mempengaruhi kerja anda skrg serta dpt tambah pendapatan.
Bagi pengetahuan anda Carousell juga dilengkapi dgn fungsi Profile Insight di mana anda dpt lihat statistik seperti bilangan org yg tengok profile anda serta bilangan PM yg anda terima dlm masa seminggu. Fungsi ini bagus utk memerhati progress anda sebagai penjual serta memberi motivasi kpd anda.
Reply With Quote
  #53  
Old 21-05-2019, 07:45 AM
SusanChong007 SusanChong007 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 15
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by aminsg View Post
Masa skrg ada ramai org yg berminat utk membuat perniagaan online tapi mrk terpilih platform yg salah yg terlalu byk saingan, kalau Carousell semua org pun dpt bersaing secara adil melalui auto bump dan fungsi spotlight mrk tu.
Ya dgn fungsi auto bump dan spotlight yg terdapat kat Carousell ni dpt meningkatkan kadar pendedahan benda2 jualan anda kpd pengguna. Dgn bayaran tambahan yg sikit saje fungsi ini mmg berbaloi utk meningkatkan sales anda kerana lebih ramai org dpt lihat benda anda kat halaman hadapan kategori.

https://support.carousell.com/hc/en-...-is-Spotlight-
Reply With Quote
  #54  
Old 21-05-2019, 07:51 AM
esther_chan90 esther_chan90 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 22
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by SusanChong007 View Post
Ya dgn fungsi auto bump dan spotlight yg terdapat kat Carousell ni dpt meningkatkan kadar pendedahan benda2 jualan anda kpd pengguna. Dgn bayaran tambahan yg sikit saje fungsi ini mmg berbaloi utk meningkatkan sales anda kerana lebih ramai org dpt lihat benda anda kat halaman hadapan kategori.

https://support.carousell.com/hc/en-...-is-Spotlight-
Kalau kita cemas utk jual sesuatu benda bagi memperoleh duit kita ada pilihan utk guna fungsi Urgent Bump di mana mrk akan tolong kita auto bump 6 kali dlm masa 3 hari (bump biasa hanya sekali sehari), bagi lebih byk info boleh tengok link yg bawah ni:

https://support.carousell.com/hc/en-...nt-Bumps-work-
Reply With Quote
  #55  
Old 21-05-2019, 07:52 AM
esther_chan90 esther_chan90 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 22
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by carriefire View Post
Sebenarnya kita boleh share listing kita kat Carousell kpd org2 yg berminat melalui social media seperti FB dan Whatsapp terus dgn link Carousell kita, ini akan meningkatkan keyakinan org lain terhadap benda yg kita jual kerana kelihatan lebih professional dan berbeza berbanding mrk yg x guna platform jual beli.
Org lain juga boleh tengok credibility kita sbg penjual dgn lihat review2 oleh pelanggan kat profile kita tu, semua review tu sentiasa diperhati oleh pihak Carousell jadi x perlu risau ada yg palsu punya.
Reply With Quote
  #56  
Old 21-05-2019, 07:57 AM
aminsg aminsg is offline
Regular

aminsg's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 149
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Satu lagi aku suka guna platform ni sebab ada extension Caroupocket kat Google Chrome di mana benda yg kita lihat kat platform akan terdapat satu link kat tepi yg akan bawah kita terus ke Carousell lepas klik dan memaparkan benda yg sama, x perlu lagi susah2 buka byk link utk banding harga lagi. Korang boleh baca kat sini

https://support.carousell.com/hc/en-...Extension-now-

Last edited by aminsg; 27-05-2019 at 09:40 AM..
Reply With Quote
  #57  
Old 04-06-2019, 09:17 PM
zamnrul zamnrul is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (28)
Join Date: Dec 2009
Location: Bandar Sri Sendayan~Pandan Jaya
Posts: 3,188
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

alhamdullillah dah bukak pon homestay area icity shah alam
__________________
HOMESTAY AREA SHAH ALAM

https://www.instagram.com/xaraahomestay/
Reply With Quote
  #58  
Old 04-06-2019, 09:18 PM
zamnrul zamnrul is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (28)
Join Date: Dec 2009
Location: Bandar Sri Sendayan~Pandan Jaya
Posts: 3,188
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

alhamdullilah dah bukak dah homestay area icity shah alam

https://www.instagram.com/xaraahomestay/
__________________
HOMESTAY AREA SHAH ALAM

https://www.instagram.com/xaraahomestay/
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump