Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #111  
Old 20-05-2019, 05:00 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7,881
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1574
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
banyak skang masalah rfid xdetect..

kalo smarttag dulu bley gak touch kad tu kalo xdetect..

rfid ni terpaksa laa main go ahead go astern sampai jadi ke??
ada tempat touch jgk...kalau x detect, touch je card..dia akan tolak dari ewallet
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Marilah kita taksub dengan KEBENARAN, jangan kita taksub dengan individu/kumpulan"
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #112  
Old 20-05-2019, 05:14 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
CG Top Poster Club

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 21,091
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 2158
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
ada tempat touch jgk...kalau x detect, touch je card..dia akan tolak dari ewallet
ooo..

camtu..

maknanya dia masih connect dengan kad fizikal tng??
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #113  
Old 20-05-2019, 06:18 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 146,900
Active Level
My Mood:
Default

yg vios sangkut palang tu ke rfid ke
Reply With Quote
  #114  
Old 20-05-2019, 08:36 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 18,995
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 735
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
yg vios sangkut palang tu ke rfid ke
Plus close system takda RFID lagi.
Reply With Quote
  #115  
Old 20-05-2019, 08:41 PM
t3rdtier t3rdtier is offline
Active Plus

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,044
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 116
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
Plus close system takda RFID lagi.
X fhm?! ......
Reply With Quote
  #116  
Old 20-05-2019, 08:43 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 18,995
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 735
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by t3rdtier View Post
X fhm?! ......
Closed system - ada rekod keluar masuk plaza tol. Contoh masuk ambil tiket, bila keluar bayar tol ikut jarak dari tol masuk.

Open system - bayar terus kat setiap plaza tol. Harga tol tetap.
Reply With Quote
  #117  
Old 20-05-2019, 09:06 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7,881
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1574
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
ooo..

camtu..

maknanya dia masih connect dengan kad fizikal tng??
yep..tapi utk dpt connection antara kad fizikal dan ewallet tu, kita kena register la kad tu ke dalam TnG Ewallet...rasanya boleh register banyak kad utk satu ewallet, tak sure pulak yg ni...tapi aku daftar satu kad jah...
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Marilah kita taksub dengan KEBENARAN, jangan kita taksub dengan individu/kumpulan"
Reply With Quote
  #118  
Old 20-05-2019, 09:58 PM
t3rdtier t3rdtier is offline
Active Plus

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,044
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 116
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
Closed system - ada rekod keluar masuk plaza tol. Contoh masuk ambil tiket, bila keluar bayar tol ikut jarak dari tol masuk.

Open system - bayar terus kat setiap plaza tol. Harga tol tetap.
Tq boss..
Reply With Quote
  #119  
Old 20-05-2019, 09:59 PM
t3rdtier t3rdtier is offline
Active Plus

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,044
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 116
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
yep..tapi utk dpt connection antara kad fizikal dan ewallet tu, kita kena register la kad tu ke dalam TnG Ewallet...rasanya boleh register banyak kad utk satu ewallet, tak sure pulak yg ni...tapi aku daftar satu kad jah...
Tp masalahnya x semua plaza tol support..
Reply With Quote
  #120  
Old 21-05-2019, 12:29 AM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7,881
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1574
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by t3rdtier View Post
Tp masalahnya x semua plaza tol support..
ya...sbb benda ni baru lagi...rasanya diorang slow2 buat di plaza toll yg lain....

ni yg latest...

aku yakin lepas ni diorang akan tambah lg utk toll2 yg lain mcm LPT ka....

Attached Thumbnails
toll.jpeg  
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Marilah kita taksub dengan KEBENARAN, jangan kita taksub dengan individu/kumpulan"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump