Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #121  
Old 19-09-2013, 10:12 PM
blueseason32 blueseason32 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 71
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

mana tu takashimaya?? aku ingat kompani ni jual brg gym punya.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #122  
Old 19-09-2013, 10:19 PM
d_conan d_conan is online now
CG Top Poster Club

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 23,115
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 482
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hafis_81 View Post
masalahnya xda hitam putih,aku rasa mcm aku kalah je kes ni..bnda dh 7thn,masa aku cancel deal tu mmg aku ada sound mamat yg jual tu sbb buat keta aku rosak..dia hulur aku duit repair keta n ckp deal tu kira cancel.maybe silap kt aku gak,bnda tu klu ikut rm700 je masa tu..skang dh jd 4k..masa tu TAKASHIMAYA ni baru lg,bdk2 dia merayau cari customer kt umh..aku ingt cam nk redah je HQ dia kt desa tasik tu..tp aku stkt bole fight mulut jelah..black n white xda..
Sapa nama budak yg install benda tu bro?
Reply With Quote
  #123  
Old 23-09-2013, 06:50 PM
C_Kenek C_Kenek is offline
Active Plus

C_Kenek's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Posts: 4,997
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

cam mana kes dah bawak gi mahkamah ke?
Reply With Quote
  #124  
Old 01-10-2013, 10:18 PM
kozu kozu is offline
Legendary Member

kozu's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Apr 2007
Posts: 10,927
Thanks (Received): 156
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mr Ozu View Post
pd aku sng jer..salesperson masuk duk dpn pgar je, blum crita produk apa, aku dh kata xnk..
same la ngan ak... dengar je nk test security kete dh bleh agak dh... terus kata taknak
Reply With Quote
  #125  
Old 02-10-2013, 05:21 AM
wira_laju wira_laju is offline
Active Plus

wira_laju's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 3,353
Thanks (Received): 99
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kat kedai aksesori benda yg spec cam nih murah jer dlm 250 cam tu.dia org jual dekat 1.1k
__________________
pisang emas di bawa belayar...masak sebiji di atas peti...utang aku bile mau bayar...dh dpt duit wat xreti..
Reply With Quote
  #126  
Old 02-10-2013, 01:09 PM
asby asby is offline
Legendary Member

asby's Avatar
 
Trader Rating: (81)
Join Date: May 2009
Location: Mygarage Compact Car Community
Posts: 11,809
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

aku rasa company camni dia link dengan agent2/salesman jual keta sebab aku 2x pernah kena bawak balik keta baru esoknya datang terus cam tau2.tapi aku taklah halau sebab kita ni kena ada budi bahasa jugak dia pun kerja kan cari rezeki.dia cakap dalam 2 minit pencuri leh bukak keta sebab tu pakai takashima untuk elakkannya.sib baik sebelum aku bawak balik keta umah dah join ecu buat kunci rahsia aku bagi 10 minit dia bleh bukak ke tak sampai nak terkoyak daun pisang keta dia nak tarik wire depan nak bagi lock on.xdapat2 last2 dia kata akan datang dengan kawan dia yang pro..sampai arini alhamdulillah xdatang.
__________________
TEMPAHAN STICKER ONLINE
WCHAT:mygarage PHONE/WS:0179473411 EMAIL:[email protected]
Reply With Quote
  #127  
Old 03-10-2013, 01:00 AM
TM Dealer TM Dealer is offline
Regular

TM Dealer's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2013
Posts: 381
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hafis_81 View Post
Salam..aku ada mslh sket n nk mntk pndgn warts CG..lbh kurang 7 thn lps aku ada psg alat nk elak keta kena curi kt Takashimaya ni..klu ikut aku xnk pasang pun tp bdk melayu yg dtg tu dok pujuk suruh try dulu dlm smggu n bayar 100 je dulu..nk jadi cerita x lama lps dia pasang power window keta aku rosak n jahanam..( smpai skang masih rosak lg )..

Lps aku call ckp power window aku rosak bdk tu dtg blk cek,aku ckp aku xnk pakai bnda ni lg kt keta aku..dia pun setuju n utk bukak n bg aku duit sket utk repair keta aku..pendek cerita deal tu cancel n aku pulang blk barangan tu..tiba2 mggu lps wife aku dpt Surat dr debt collector mntk byrn tertunggak almost 4k yg aku n wife hutang dia x buat installment bnda yg aku pasang tu..yg buat aku bengang lg nama wife aku dh blacklisted skang ni..sbb bnda tu dh jd kes mahkamah,skang ni aku mmg xda pegang apa resit pn sbgai bukti aku prnh beli bnda tu..sbb salesman tu dulu ckp deal tu Kira cancel sbb mmg salah dia silap pasang n menyebabkan power window aku rosak...

Ape perlu aku buat skang,aku xnk byr 4k tu kt company lakhanat tu..
Diorang pune closing memang membuat kite nak pasang benda tu... Tambah2 melayu... Tapi servis after sale, cam hampeh...
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Reply With Quote
  #128  
Old 12-04-2018, 12:20 PM
skiperz skiperz is offline
Active Member

skiperz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,769
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Assalamualaikum..skrg ni aku pun mangsa dieorg...dan pernah berkerja 2 3 hari dgn dieorg..makna kata akh ni customer dan staff 3 hari tuk syarikat ni..memule aku terkene dkt petronas presint 9 die senyum dtg mcm paksa2 nak buat sesuatu demo dkt kite....pastu die goreng2 akj..aku pasang..kemudin esok aku kerja dgn dieorg...style dieorg sebelum keluar pegi buat demo mcm mane pencuri curi kereta..dieorg akan telan ubat ape entab beli dkt farmasi area bandar seremban..die ada offer aku tp aku xnak..sbb aku rokok pun xisap..so mcm biasa 2 3 team..1 team ada 4 org..aman buat pujuk2 supaya beli bende alah fake product ni...jadi...skrg baru sedar setelah buat kajian..syarikat ni scammer professional...sbb tu doe ctos kan org sbb ctps kan swasta..azio nk partner...actually owner same ne..azio nk loan lender..takasyimaya product..interes kaw2 tinggi skrg abg aku nak beli rumah kene baya 7 k.
__________________
[/URL] DAN Jika anda ada rumah dendak dijual atau ingin membeli rumah? K-SEAL Perkhidmatan perunding Hartanah BerdaftarPerkhidmatan Blog Perniagaan Harusada.blogspot
Reply With Quote
  #129  
Old 12-04-2018, 12:22 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 43,968
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1117
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

haramjaddah kedai tue

viral tue dan pi kat tribunal pengguna dan jangan lupa pi kat persatuan pengguna
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI
di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #130  
Old 18-04-2018, 07:57 PM
skiperz skiperz is offline
Active Member

skiperz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,769
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dausbiz View Post
haramjaddah kedai tue

viral tue dan pi kat tribunal pengguna dan jangan lupa pi kat persatuan pengguna
Aku dah failkan kes ni dkt tribunal tp kerani die xbagi..nampak sgt azik dah bagi rasuah..tp esok aku nak pegi jugak baya untuk teruskan kes ni..berani kerana benar..
__________________
[/URL] DAN Jika anda ada rumah dendak dijual atau ingin membeli rumah? K-SEAL Perkhidmatan perunding Hartanah BerdaftarPerkhidmatan Blog Perniagaan Harusada.blogspot
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump