Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 14-06-2019, 02:48 PM
pudins70 pudins70 is offline
Super Active

pudins70's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 6,484
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 257
Active Level
Default

Pakai sofa kulit terus kalau ada bajet. Yang harga 3 ribu atas pun ok dah.
Beli dah 3-4 tahun nampak macam baru lagi.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 14-06-2019, 03:05 PM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 6,021
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 165
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by accessive View Post
Shopee lazada ada.

Sofa sponge
Set sofa fabric cover
benda tu mmg stendet saiz ke eh?
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #23  
Old 14-06-2019, 03:56 PM
Lobey Lobey is offline
Active Plus

Lobey's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2008
Location: GoheadGostan State
Posts: 3,978
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 34
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by copy left View Post
sofa umah aku masih cun,kalau tengok nampak ok.... tapi bila duduk baru tahu ade bonjol2,kusyen dah x keras,ingt nak repair jgk la
saya pernah panggil org utk repair sofa. ini bukan repair tapi tukar kusyen sbb kusyen dulu dh rasa spring. lima kusyen dia charge rm700.
so kusyen tu dia ukur semua dan buat baru. sarung kusyen still guna sarung yg lama. kalau repair sofa dengan menukarkan span baru sekeliling sofa tu rasanya harga lagi mahal dan tak berbaloi.
Reply With Quote
  #24  
Old 14-06-2019, 04:18 PM
accessive accessive is offline
Regular

accessive's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2014
Posts: 776
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 110
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
benda tu mmg stendet saiz ke eh?
Bole check saiz kalo dia bagi kt description.
Kena pakai stapler besar tu bagi finishing kemas.
Reply With Quote
  #25  
Old 17-06-2019, 02:19 PM
eLLYaNa eLLYaNa is offline
CG Top Poster Club

eLLYaNa's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2008
Location: Aizawa's Crib
Posts: 27,286
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 20
Blog Entries: 18
Active Level
My Mood:
Default

refurbish.
tapi tgk jugak sofa ko camne. kalau sofa biasa2 x berbaloi rasanya nak refurbish. Reupholstery tu mahal.
kalau sofa tu frame masih kukuh, ada sentimental value pada kau dan family, boleh la samada kau hantar kedai atau ko diy sendiri.

beli baru.
kalau rasa xleh nak diy, kalau repair pun sama harga dgn baru, baik beli baru je. boleh beli design latest.

aku x dapat nak rekemen kedai utk refurbish sebab xde contact.
kalau rekemen perabot dari china tu aku tau le. hihi.
__________________
Jimat Belanja Kahwin. DIY Pelamin Anda Sendiri!
Whatsapp 012 369 3235 untuk booking/pertanyaan.

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump