Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor

JV / Partnership / Investor WARNING : In this forum section, MOST of investment opportunities are offered by one-man-show plus does not running under company name/institution. YOU SHOULD CONSULT WITH YOUR LAWYER BEFORE PROCEEDING INTO ANY INVESTMENT AS ALL KIND OF OFFERS HERE ARE EXTREMELY RISKY & POSSIBLE SCAM!

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 15-03-2018, 07:03 PM
putra1234 putra1234 is offline
Legendary Member

putra1234's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2010
Posts: 11,533
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 873
Active Level
Default

macam ok je cadangan tt ni. tapi, lagi ok kalau tt bagi penjelasan kat sini rm60k tu nanti nak buat apa? sewa tapak? peti besi? stok? payment/order system? meja, sekuriti bagai. atleast orang lain jelas.

lagi cantik, kalau tt serius, tt daftarkan brand tt sebagai francais. jadi, senang nak promote.

kalau bagus, boleh sokong dari belakang.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 16-03-2018, 08:19 AM
khairul385 khairul385 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (75)
Join Date: Jul 2008
Location: di dalam hati si gadis berbaju purple
Posts: 14,309
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by putra1234 View Post
tu harga goldbar bolehla kot bro. kalau barang kemas tak dapat kot. boleh dapat ke lagi barang kemas harga tu. barang kemas ni dahla wajib gst. kalau lbma goldbar oklah.
bole dapat bro...
biasa main bk tau harga online..

bk 916 la...
kalau 999 memang tak dapat dan jarang pun org buat bk 999
rata2 akan buat 999

tengok fb search kedai emas anuat medan gopeng
berapa rm/g dia jual?
itu kedai emas...bukan online

bro nak beli ke kalau ambe bole dpt harga bawah 180?
Reply With Quote
Likes putra1234 liked this post
  #23  
Old 16-03-2018, 08:22 AM
khairul385 khairul385 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (75)
Join Date: Jul 2008
Location: di dalam hati si gadis berbaju purple
Posts: 14,309
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by khairul385 View Post
bole dapat bro...
biasa main bk tau harga online..

bk 916 la...
kalau 999 memang tak dapat dan jarang pun org buat bk 999
rata2 akan buat 999

tengok fb search kedai emas anuar medan gopeng
berapa rm/g dia jual?
itu kedai emas...bukan online

bro nak beli ke kalau ambe bole dpt harga bawah 180?
nah fb ni
tengok berapa rm/g dia jual
https://www.facebook.com/EmasMurahIpoh/
Reply With Quote
Likes putra1234 liked this post
  #24  
Old 16-03-2018, 08:39 AM
marvelous marvelous is online now
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 11,053
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 1175
Active Level
My Mood:
Default

ROI 10% ( p.a ) reasonable...

tak semua bisnes itu online....Meniaga emas ada hukum yang perlu di patuhi....supaya bisnes emas tidak menjadi syubahah...

pada pandangan saya...emas dan juga beberapa bisnes lain sesuai untuk ada kedai...kerana dalam bisnes emas ni ada bisnes hiliran yang lain membantu jana keuntungan kedai...

banyak sebenarnya duit sampingan selain daripada jual beli emas...kedai itu boleh hasilkan apabila sudah mempunyai kedai dan seterusnya membina kepercayaan orang ramai terhadap produk nya...

boleh belajar dari kisah Pak Habib.....wallhuhalam
Reply With Quote
  #25  
Old 16-03-2018, 12:44 PM
putra1234 putra1234 is offline
Legendary Member

putra1234's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2010
Posts: 11,533
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 873
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by khairul385 View Post
bole dapat bro...
biasa main bk tau harga online..

bk 916 la...
kalau 999 memang tak dapat dan jarang pun org buat bk 999
rata2 akan buat 999

tengok fb search kedai emas anuat medan gopeng
berapa rm/g dia jual?
itu kedai emas...bukan online

bro nak beli ke kalau ambe bole dpt harga bawah 180?
ada juga kot harga tu.
Reply With Quote
  #26  
Old 16-03-2018, 01:29 PM
khairul385 khairul385 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (75)
Join Date: Jul 2008
Location: di dalam hati si gadis berbaju purple
Posts: 14,309
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by putra1234 View Post
ada juga kot harga tu.
Bukan ada juga kot bro...tapi memang wujud harga tu..
Tapi cara dia buat untung tu tak pasti lagi mcm mana kan?
Ini salah satu kedai emas milik melayu yang berjaya di ipoh...
Reply With Quote
  #27  
Old 16-03-2018, 03:32 PM
putra1234 putra1234 is offline
Legendary Member

putra1234's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2010
Posts: 11,533
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 873
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by khairul385 View Post
Bukan ada juga kot bro...tapi memang wujud harga tu..
Tapi cara dia buat untung tu tak pasti lagi mcm mana kan?
Ini salah satu kedai emas milik melayu yang berjaya di ipoh...
Rasanya boleh, tapi modal kena kerasla kot. Lepas tu aku rasa banyak yang trade in.

Sekilo pamp skrg jatuh segram rm168. Dia convert ke 916 jadi +-rm153. Mungkin dia buat sendiri barang kemas tu. Jadi kod upah dia absorb.

Cumanya, harganya dah termasuk gst ke camne? Kalau termasuk gst, rm153 x 1.06= rm162. 7hb dia jual rm162. Ke hari ni harga lain, tapi masih dalam range rm170-180? Kalau range camtu, masih untung pagilah.
Reply With Quote
  #28  
Old 16-03-2018, 03:47 PM
putra1234 putra1234 is offline
Legendary Member

putra1234's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2010
Posts: 11,533
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 873
Active Level
Default

Aku kalau pandai buat barang kemas, lama aku buat sendiri dah.

Pernah call kilang2, semua macam xnak layan.

Jadi tt, elok kalau tt cerita jelas, rm60k tu untuk apa sebenarnya. Kalau cantik, menarik gak.
Reply With Quote
  #29  
Old 14-04-2018, 05:33 AM
abdulricks85 abdulricks85 is offline
Active Plus

abdulricks85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Location: JDT
Posts: 3,030
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by khairul385 View Post
Bukan ada juga kot bro...tapi memang wujud harga tu..
Tapi cara dia buat untung tu tak pasti lagi mcm mana kan?
Ini salah satu kedai emas milik melayu yang berjaya di ipoh...
Btul ckp ko bro...ada satu kedai kt kg aku dari aku kecik lg kedai emas melayu ni wujud smpi skrg 2018..hrga dia bg mmg murah dr hrga pasaran beza dlm 10-20rgt bgntung pd customer2 yg dtg..kedai di labis,johor
Attached Thumbnails
IMG_20180414_053003.jpg  
__________________
ETH - 0xA8566fA2a55840658B4391700Aa2798887430261
Nak BTC atau BTX??PM aje [email protected]
Jom Beli Sini aliexpress.com
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump