Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #33641  
Old 12-03-2019, 12:24 PM
-Ahmad87- -Ahmad87- is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 797
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 71
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by silent6 View Post
sy punya start 2012....sy semak principal dgn cimb minggu lepas... 183k

200 - 183 = 17k
Owh. Ada takaful kot?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #33642  
Old 12-03-2019, 12:25 PM
-Ahmad87- -Ahmad87- is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 797
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 71
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by silent6 View Post
sy punya start 2012....sy semak principal dgn cimb minggu lepas... 183k

200 - 183 = 17k
Owh. Ada takaful kot?
Reply With Quote
  #33643  
Old 13-03-2019, 10:32 PM
silent6 silent6 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 102
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by -Ahmad87- View Post
Owh. Ada takaful kot?
iya....termasuk takaful 7k n sedang fikir2 utk teminate
Reply With Quote
  #33644  
Old 14-03-2019, 12:07 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 370
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 13
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by silent6 View Post
iya....termasuk takaful 7k n sedang fikir2 utk teminate
Terminate saja.. kalau ramai yg terminate dan menjejaskan segmen loan mereka..maybe lepas ni bank akan akan fikir utk offer package dgn rate yg lebih murah..
Reply With Quote
  #33645  
Old 14-03-2019, 05:10 PM
katani17 katani17 is offline
Active Plus

katani17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,808
Thanks (Received): 168
Likes (Received): 35
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by silent6 View Post
iya....termasuk takaful 7k n sedang fikir2 utk teminate
kalo loan mmg dah terminate tuan boleh close sekali loan tue.
Reply With Quote
  #33646  
Old 15-03-2019, 03:17 PM
Khai1502 Khai1502 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 109
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Salam, TT en. Ikeda n otai2 loan ASB sekalian, boleh tanya soalan x? Saya baru buat wasiat, so katekan kalau saya pergi dulu, selain waris dapat duit loan tu, waris dapat x duit ammortize n duit insurans? n ade x duit2 lain lagi yg waris boleh dapat? sy nak tau bukan ape, supaya update waris ape yg perlu mereka buat kalau sy pergi dulu, x delah bank tu masukkan je ke Wang Tak Dituntut, sekian, terima kasih, wassalam.
__________________
Assolatu tanhau 'anil fahsya' 'iwal mungkar
Beli CD Game PC
Original Habbatus Sauda' RM 30 sepaket
019-8220408 (Khairul)
Reply With Quote
  #33647  
Old 15-03-2019, 04:58 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,654
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 62
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Khai1502 View Post
Salam, TT en. Ikeda n otai2 loan ASB sekalian, boleh tanya soalan x? Saya baru buat wasiat, so katekan kalau saya pergi dulu, selain waris dapat duit loan tu, waris dapat x duit ammortize n duit insurans? n ade x duit2 lain lagi yg waris boleh dapat? sy nak tau bukan ape, supaya update waris ape yg perlu mereka buat kalau sy pergi dulu, x delah bank tu masukkan je ke Wang Tak Dituntut, sekian, terima kasih, wassalam.
Wslm.. urusan claim loan adalah dgn bank sahaja.. bila waris lapor pd bank kematian kita dgn berikan dokumen, bank akan tuntut jualan balik sijil dgn pihak asnb. Jdnya claim akan melalui pihak bank. Prosedur kena rujuk bank pemberi pinjaman masing2.

Utk cash dlm asb, kl ada buat hibah lebih mudahlah utk uruskan tuntutan. Cash tanpa hibah kena tuntut kt asnb dgn surat kuasa.

Kl abg dah buat wasiat inn sha Allah lebih mudah la. Lantik org yg boleh uruskan harta tu. Seeloknya kl buat dgn as-salihin trustee contohnya, mintak dorg la yg uruskan supaya prosesnya lebih cepat. Sbb mmg kerja dorg. Kl lantik wasi drpd waris, pastikan dia mmg ada masa utk uruskan.
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF Rate 4.90% for any amount. Takaful optional. Tenor max 30 years.
Kindly Whatsapp me at +60102320234. Thanks

Last edited by alphaOne; 15-03-2019 at 05:02 PM..
Reply With Quote
  #33648  
Old 15-03-2019, 05:05 PM
im755 im755 is offline
Super Active

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 5,010
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 75
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akusS View Post
Loan asb ni bleh buat potongan gaji x bg kakitangan awam? Klu bleh buat potongan gaji, dpt kurangkan x potongan cukai bulanan (pcb) tu?

Dok bayar cukai rm150 sbln rugi betoi rase...
ooo better bayar zakat.. jgn bagi kat lhdn...

bayar zakat pahala pun dpt...

pcb wajib untuk semua rakyat mesia... hanya zakat jer boleh overite pcb
Reply With Quote
  #33649  
Old 15-03-2019, 05:58 PM
Khai1502 Khai1502 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 109
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alphaOne View Post
Wslm.. urusan claim loan adalah dgn bank sahaja.. bila waris lapor pd bank kematian kita dgn berikan dokumen, bank akan tuntut jualan balik sijil dgn pihak asnb. Jdnya claim akan melalui pihak bank. Prosedur kena rujuk bank pemberi pinjaman masing2.

Utk cash dlm asb, kl ada buat hibah lebih mudahlah utk uruskan tuntutan. Cash tanpa hibah kena tuntut kt asnb dgn surat kuasa.

Kl abg dah buat wasiat inn sha Allah lebih mudah la. Lantik org yg boleh uruskan harta tu. Seeloknya kl buat dgn as-salihin trustee contohnya, mintak dorg la yg uruskan supaya prosesnya lebih cepat. Sbb mmg kerja dorg. Kl lantik wasi drpd waris, pastikan dia mmg ada masa utk uruskan.
Terima kasih, en. AlphaOne. bole sy tau duit takaful yg kita da bayar n duit prinsipal loan tu, waris bole dapat x? sorry byk tanye, takut x tau nak jawab lak bile Emak tanya nanti. Sy buat ngan Maybank Islamic, setakat ni ok, n sy memang nak continue sampai tamat kalau x de aral melintang, insya Allah. sekali lg terima kasih, en. AlphaOne
__________________
Assolatu tanhau 'anil fahsya' 'iwal mungkar
Beli CD Game PC
Original Habbatus Sauda' RM 30 sepaket
019-8220408 (Khairul)
Reply With Quote
  #33650  
Old 15-03-2019, 06:13 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,654
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 62
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Khai1502 View Post
Terima kasih, en. AlphaOne. bole sy tau duit takaful yg kita da bayar n duit prinsipal loan tu, waris bole dapat x? sorry byk tanye, takut x tau nak jawab lak bile Emak tanya nanti. Sy buat ngan Maybank Islamic, setakat ni ok, n sy memang nak continue sampai tamat kalau x de aral melintang, insya Allah. sekali lg terima kasih, en. AlphaOne
Call saya 0102320234 sng nk bg faham.
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF Rate 4.90% for any amount. Takaful optional. Tenor max 30 years.
Kindly Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump