Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 16-06-2011, 02:13 PM
bro drummer bro drummer is offline
Super Active

bro drummer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2011
Location: Teman Orang Perak Ler Komer..
Posts: 7,827
Thanks (Received): 151
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wealthgainer View Post
Aku ada sembang ngan pegawai kastam dulu...dia cakap, nak import Hset kena ada AP (permit Import). Bila ada baru bleh import hset complete set + tax dia pon bleh tahan mahal... Tapi kat M'sia ramai tokey2 cine dia import part hset in several pieces Main Body, PCB + Electronic, Key Pad & Housing. So, yang akan kene tax mahal cuma Key Pad & Housing. Pastu dorang pasang kat sini je..lagi pon process nak assembly tu takde susah mana pon & hset tu la yang di declare sebagai AP set.

Ni kastam yang bagitau aku la..aku tak tau la betul ke tak...

Kesimpulan :
Ori Set = Assy by manufacturer - warranty by manufacturer
AP set = Assy by local importer/agent - warranty by kedai
maklumat dan info yg terbaek.tenkiu broooo
tenkiu gak pd geng2..
__________________

Quote:
Originally Posted by bro drummer
"Nak masuk SIMPANG...tp x bg SIGNAL...itu adalah BANG.NGANG abadi"
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 16-06-2011, 02:18 PM
fbiuc24 fbiuc24 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 1,163
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azme86 View Post
kuikui..
bro drummer..
sebnarnya tokey kedai tu kencing berdiri..
mana ada barang xde sparepart lagi2 hp..
dun worri..AP set warranty kedai..
kalau ori set..siap sedia duit..
pastu rosak anto la kat mana2 yg ade service dia..
hehe

mesti dia gertak tu.. sebab yang AP tokey tu jual sebenar nyer clon punya... tu awal2 dia cakap camtu... baik hati2..... clon punya memang takder sparepart.. rosak tukar baru.. kalau dalam waranty lahhhh..

AP punya sama jugak ngan ori.. cuma sekali tu aku tengok AP nyer dia cop kat kotak " only for nigera market" huhuhuuu...

Last edited by fbiuc24; 16-06-2011 at 02:21 PM..
Reply With Quote
  #23  
Old 11-03-2019, 08:32 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 8,857
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 348
Active Level
My Mood:
Default

soleheen.com/2019/02/smartphone-ap-set-malaysia.html
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump