Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-10-2017, 08:59 AM
sirzack28 sirzack28 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2017
Posts: 24
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Review beli barang barang di Amazon

Salam warga CG semua.Semoga semuanya sihat belaka.Tujuan saya post thread ni sebab nak tanya pendapat dan pengalaman sesiapa yang pernah beli kat Amazon.com.Ok ke tak beli kat website tu?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-10-2017, 09:15 AM
jackstan jackstan is offline
Active Member

jackstan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,599
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 42
Active Level
Default

X pernah beli..barang murah tapi kos pos mahal benar..
Reply With Quote
  #3  
Old 26-10-2017, 10:41 AM
zdman zdman is offline
Active Member

zdman's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Location: Ugly Rock
Posts: 2,145
Thanks (Received): 121
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

aku pernah beli benih rumput 2 kg bermuda grass..free shiping frm US. byr pakai cc..skrg duit jth cam mahal...amazon singapore bru bukak
Reply With Quote
  #4  
Old 26-10-2017, 10:42 AM
dauskupang dauskupang is offline
Super Active

dauskupang's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2012
Location: ..................................................
Posts: 5,069
Thanks (Received): 94
Likes (Received): 149
Active Level
My Mood:
Default

belum cuba...

kalau aliexpress pernah laa...
__________________
-
Reply With Quote
  #5  
Old 26-10-2017, 10:56 AM
[email protected] amy@promatt is offline
CG Top Poster Club

amy@promatt's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2009
Location: www.lelongbank.com
Posts: 20,016
Thanks (Received): 446
Likes (Received): 17
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

byk brg amazon yg xboleh hantar direct ke malaysia....so pengalaman aku beli brg di amazon + guna ezipos....aku rasa murah skit kot...guna third party courier....sbb ada sesetengah brg amazon free courier klu hantar di sekitar us...lps tue ezipoz hantar direct ke kita di malaysia....
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 22-07-2018, 09:57 AM
greiga greiga is offline
Active Plus

greiga's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,726
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Banyak third party boleh test.. Myus, viabox dan byk lagi. Mana 1 yang murah dan bagus?
Reply With Quote
  #7  
Old 11-09-2018, 03:50 PM
gmxemail gmxemail is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 31
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default Siapa sini pernah beli barang dari Amazon?

Ada pengalaman beli barang dari owner asal (e.g. second hand items) dari Amazon? Pengalaman positive/ negative?

Ingat nak beli satu barang ni dari penjual ni (dia pemilik asal barang), tapi nak tanya2 dulu pengalaman orang lain.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-09-2018, 04:02 PM
KedaiBajuIllin KedaiBajuIllin is offline
Regular

KedaiBajuIllin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2015
Posts: 407
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 66
Active Level
Default

aku banyak beli buku kat amazon. barang2 lain tak pernah beli.

so far bagus je. klik je dan tunggu barang sampai.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-09-2018, 04:07 PM
gmxemail gmxemail is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 31
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by KedaiBajuIllin View Post
aku banyak beli buku kat amazon. barang2 lain tak pernah beli.

so far bagus je. klik je dan tunggu barang sampai.
Dari negara mana ya buku tu? Lama tak nak sampai?
Reply With Quote
  #10  
Old 11-09-2018, 04:33 PM
KedaiBajuIllin KedaiBajuIllin is offline
Regular

KedaiBajuIllin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2015
Posts: 407
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 66
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gmxemail View Post
Dari negara mana ya buku tu? Lama tak nak sampai?
US slalunya.

slalu dalam seminggu. ada yang 2 minggu. tak tentu.

tapi kalau bayar lebih untuk shipping, cepat skit. tapi maaf sy tak pernah try yang shipping cepat tu, so takleh komen.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump