Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 26-04-2015, 12:58 PM
percumaforex percumaforex is offline
Super Active

percumaforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 7,542
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 81
Active Level
My Mood:
Default

sedap ke mende
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 26-04-2015, 01:00 PM
faizhamizaz faizhamizaz is offline
Active Member

faizhamizaz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,998
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 1
Active Level
Default

yang minyak lagi power TT tapi cari yang cold press . sebab la nie masih banyak yang hot press . hot press dikatakan banyak khasiat2 dia mati . Wallahu 'Alam .
Reply With Quote
  #13  
Old 26-04-2015, 06:52 PM
d_conan d_conan is offline
CG Top Poster Club

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 24,110
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 662
Active Level
My Mood:
Default

aku x boleh amik ketika perut kosong, mmg perut rasa lain mcm.. kena amik selepas makan.. aku perasan kolesterol turun sket amik habbatus sauda..
Reply With Quote
  #14  
Old 26-04-2015, 06:52 PM
d_conan d_conan is offline
CG Top Poster Club

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 24,110
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 662
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by awiena View Post
habbatussauda mana boleh telan ikut suka hati..bahaya
kenapa bahaya bro? ada pengalaman ke?
Reply With Quote
  #15  
Old 26-04-2015, 07:18 PM
mysuperfx mysuperfx is offline
Active Member

mysuperfx's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Location: Antartika
Posts: 2,150
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by awiena View Post
habbatussauda mana boleh telan ikut suka hati..bahaya
Apa yang bahaya Habbatussauda nih. Cuba citer sikit. Sesungguhnya dalam Habbatus Sauda’ini terdapat penawar kepada segala penyakit kecuali al-Sam, dan al-Sam ialah mati, dan Habbatus Sauda’ ialah Syuniz.
Reply With Quote
  #16  
Old 26-04-2015, 07:25 PM
mentadaklaut mentadaklaut is offline
Active Member

mentadaklaut's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,353
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by d_conan View Post
kenapa bahaya bro? ada pengalaman ke?
Nak tahu jugak bahayanya .... Aku duk gasak Habbatussauda nih sejak 2003 lagi ... Kalau rasa tak sedap badan, aku amik byk2 ikut suka ...
__________________
BERSYUKUR
Reply With Quote
  #17  
Old 26-04-2015, 07:28 PM
mentadaklaut mentadaklaut is offline
Active Member

mentadaklaut's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,353
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Aku ada seorang member nih, umur dekat 40 dah ... Ada masalah tekanan darah tinggi ... Aku syor makan habbatussauda ... Lepas beberapa hari dia makan, dia kata dia rasa lebih drp sebelum2 nih ... Boleh bersukan dgn lebih aktif ...
__________________
BERSYUKUR
Reply With Quote
  #18  
Old 27-04-2015, 10:48 PM
awiena awiena is offline
Active Plus

awiena's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2012
Posts: 4,867
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 121
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mysuperfx View Post
Apa yang bahaya Habbatussauda nih. Cuba citer sikit. Sesungguhnya dalam Habbatus Sauda’ini terdapat penawar kepada segala penyakit kecuali al-Sam, dan al-Sam ialah mati, dan Habbatus Sauda’ ialah Syuniz.
Ubat srgala prnyakit tp kena tahu cara makan
Reply With Quote
  #19  
Old 28-04-2015, 03:03 PM
imlo151 imlo151 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 709
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by redwed View Post
Sekadar pengalaman aku. Mula-mula ambil, memang panas badan. Lepas tu ok la. Ambil awal pagi, sebelum gosok gigi dengan air kosong. Susah nak kena demam dengan izinnya. Lepas tu prestasi di ranjang pun lain macam..
yg ni aku terpaksa setuju..mmg jauh beza sblm n slps amik,tiada lagi mslh tewas awal.

aku amik yg seed pagi je.
Reply With Quote
  #20  
Old 29-04-2015, 07:33 PM
hulk80 hulk80 is offline
Active Member

hulk80's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,320
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Err404 View Post
salam all,
nak mintak pendapat dan panduan sket pasal habatussawda. currently aku consume yg seed nyer (bukan oil/capsule). pagi sekali, mlm sekali. biasa dalam sekali tu, kuantiti dia dalam 20biji kot (secubit). biasa aku gigit sampai hancur dan minum segelas air suam. tapi usually after that tekak aku akan perit for a few hour.

that considure normal or not?

by the way, yg mana lebih bagus bagi dari segi serapan khasiat:

1)seed (raw/grained in capsule)
2)oil (capsule/bottle - considure first stage compression - gold color).

harap ada sesapa dapat membantu.

by the way, aku sebenarnya ada sindrom alahan pada antibiotik dan eczema sejak 3 taun dulu (lepas kena chikenpox). tu yg tgh nak cari solution. dah g klinik pakar bagai, ok sekejap je. ubat steroid buat kulit aku jadik tompok2 itam dan mudah gatal lak.

tqvm


bro biji habatus sauda tu xbole telan camtu...
kena panaskan jap atas frying pan sblm telan..kalo x perut mmg sakit..
__________________
---Giving Up Is Not An Option For A Successor---
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump