Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #2901  
Old 20-07-2019, 01:24 AM
mrd mrd is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,015
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 126
Active Level
Default

kenapa azmin begitu tak sabar nak jadi pm?
jika azmin tgg, lps anwar dia boleh jd pm. anwar bukan boleh lama sgt jd pm, usia dh makin lanjut.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2902  
Old 20-07-2019, 01:44 AM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 4,506
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 121
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mrd View Post
kenapa azmin begitu tak sabar nak jadi pm?
jika azmin tgg, lps anwar dia boleh jd pm. anwar bukan boleh lama sgt jd pm, usia dh makin lanjut.
Anwar dh tua..kang asik2 pru..sebab pm kejap meninggal dunia..prabis duit rakyat je buat pru..huhu
Reply With Quote
  #2903  
Old 20-07-2019, 07:22 AM
peyjal peyjal is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 210
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 34
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mrd View Post
kenapa azmin begitu tak sabar nak jadi pm?
jika azmin tgg, lps anwar dia boleh jd pm. anwar bukan boleh lama sgt jd pm, usia dh makin lanjut.
Sejak dari Anwar dlm tahanan Azmin sudah merangka Team Kartel.
Ingin mengambil alih PKR.
Sebelum pemilihan PKR ada menyarankan supaya Anwar tidak bertanding presiden.
Azmin seorang yg opportunist dan mengambil peluang secara sembunyi.
Semasa era reformarsi pun Azmin bukan sangat kehadapan berdemo atau berjuang. Otai2 reformasilah yg menggerakkan perjuangan. Ezam juga kehadapan berjuang.
Org2 yg selalu ditangkap direman itulah pejuang reformasi. Azmin hanya sekali ditangkap disoal siasat pada awal Anwar ditangkap. Semasa itu Zahid Hamidi juga ditahan tetapi merayu menangis dan berpaling tadah kemudiannya.
Reply With Quote
  #2904  
Old 20-07-2019, 07:30 AM
g-man g-man is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2011
Location: Malaysia
Posts: 3,458
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 262
Active Level
My Mood:
Default

Tengok2 balik..gila kuasa sungguh Anwar ni

Tak habis2 lagi

Come on la..move on jela

Apa la yg kebuloq sangat jwtan PM tu?

Ke dia ni ada apa2 dgn geng2 Yahudi?

Tun ni semua Yahudi tak suka dia...selamber je die sound

Bang Non ni pendirian macam mana agak2?
__________________
Oh Malaysiaku
Reply With Quote
  #2905  
Old 20-07-2019, 07:54 AM
eizzbizz eizzbizz is offline
Super Active

eizzbizz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Posts: 7,906
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 257
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by peyjal View Post
Update dari Lokman Adam mencari kebenaran video semb***t di Indonesia

Maaf hanya link video. Ada sesiapa boleh tolong tepek videonya.

17 Julai
https://youtu.be/jtkjoI2btKg

18 Julai
https://youtu.be/KkHJEeVwrUU
kenapa dia tak pi US ke UK ke Aussie ke yg mana teknplogi lagi advsnce dan reliable ..

ke kat seberang ni ongkoss kopi dia senang cerita dan murah ?

kat negara mat saleh ketat skit sop dia.. atau duit dia tak cukup utk tambang flight jauh2 .. mampu naik airasia promo ke bali/bandung pastu naik bas antara bandar .
Reply With Quote
  #2906  
Old 20-07-2019, 08:02 AM
peyjal peyjal is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 210
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 34
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
gini tn peyjal, aah mmg betul bahan elektronik perlu melalui proses authentication tu dulu, iaitu proses analisis forensik digital utk mengetahui keaslian dia, original dan takde gangguan pada vid tu. ni peringkat pertama..

peringkat kedua, sekiranya dah dapat keputusan yg vid recording tu authentic, tulen, maka polis akan siasat kandungan vid tersebut. polis akan panggil perakam vid, pelaku pelaku dalam vid tu, ambik keterangan saksi saksi dan kumpul bukti..

kes vid Haziq melalui proses proses ni..


namun bagi vid recording kat whatsapp ni, polis skip peringkat pertama. polis terus pegi ke peringkat kedua, iaitu cari terus suspek suspek dan saksi seperti perakam, pelaku pelaku dsb berdasarkan laporan polis yg dibuat oleh pengadu..
jadi polis terus soalsiasat suspek suspek, ambik keterangan saksi dan ada pengakuan dibuat dan sebagainya
jadi senang polis terus apply utk reman diorang ni berdasarkan direct confession/ pengakuan secara langsung&terus dari suspek dan keterangan dari saksi..
Bermaksud suspek tk boleh mengaku mcm Azmin buat la. Then polis kena la hsntar video untuk forensik bagi mengumpul bukti. Rasa2 CMM kalau video tu diforensik adakah resultnya boleh negetif juga dan tidak boleh dikaitkan pada pelaku yg dimaksudkan.
Reply With Quote
  #2907  
Old 20-07-2019, 08:12 AM
akecema akecema is online now
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 18,282
Thanks (Received): 206
Likes (Received): 745
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by peyjal View Post
Bermaksud suspek tk boleh mengaku mcm Azmin buat la. Then polis kena la hsntar video untuk forensik bagi mengumpul bukti. Rasa2 CMM kalau video tu diforensik adakah resultnya boleh negetif juga dan tidak boleh dikaitkan pada pelaku yg dimaksudkan.
Kalo wajah hampir sama, xde result negative
Mesti ade per% persamaan

Biasanya 90% sama maka mmg diikhtiraf sama(ni kene tanye cmm)

Perasan tak ketua polis ckp bukan seratus peratus?
Mmg xkan dapat seratus peratus sampai bila2 jika bukan gambar, video yg sama
Reply With Quote
  #2908  
Old 20-07-2019, 08:25 AM
zari83 zari83 is offline
Active Member

zari83's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,573
Thanks (Received): 79
Likes (Received): 201
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ResellerMaxis View Post
Liwat dan blowjob adalah 2 benda berbeza tuan..

Namun begitu ianya boleh didakwa bawah akta sama iaitu melakukan perbuatan luar tabii / seks songsang..

Dalam kes azmin vs haziq. Sekiranya betul azmin dalam video tersebut..amat jelas haziq yg melakukan aksi blowjob kepada azmin..

Kalau diumpamakan dengan kes anwar..saiful buat laporan sebab anwar memasukkan zakar beliau ke dalam anus saiful..maka saiful diliwat..

Dalam kes azmin vs haziq plak..haziq perlu report sebab zakar azmin masuk dalam mulut haziq..

Namun begitu amat sukar haziq nak buktikan bahawa beliau dipaksa dan sebagainya sebab dalam video jelas beliau yang melakukan blowjob terhadap azmin..

Tambah pula dalam temu bual dengan the star haziq memberitahu bahawa azmin memang suka dilayan sebagai seorang master / tuan..sebab itu azmin tidak melakukan apa apa terhadap haziq sebaliknya haziq sahaja yang melakukan sesuatu terhadap azmin..

Boleh minta tuan cek mek molek jelaskan..


Adakah haziq boleh wat laporan bahawa mereka lakukan perbuatan luar tabii tersebut secara suka sama suka dan meminta polis mendakwa mereka berdua atas kesalahan bersubahan melakukan seks songsang tersebut..
Wow..ni lg menarik.. tak terfikir plak kalau adanya kemungkinan haziq telah dimabukkan dan dikhayalkan oleh azmin hingga terpaksa melakukan seks songsang bersama azmin.. logik jugak..

Serius susah kan nk terima hakikat kemungkinan ianya dilakukan suka sama suka.. mari kita fikirkan apa lg kemungkinan2 yg boleh diterima akal bg membolehkan rakyat malaysia boleh terus menyokong perbuatan mereka ni..

Rakyat malaysia sedang biasakan perkara yg luar biasa... tp pengajaran pertama utk rakyat malaysia, jgn sekali2 mengaku sekiranya anda didakwa atas apa2 juga kesalahan yg melibatkan pembuktian video.. relek je, gerenti boleh selamat sekurangnya2 utk 5 tahun..hehe

Serius weh aku tak leh hadam mcm mn pdrm tak leh cam azmin dlm video tu, patutnya perakam guna kamera cap ayam baru pdrm boleh cam kot..bkn satu video kot..siap cctv hotel.. tak boleh nk bayang mcm mn pdrm handle kes jow lo...hahaha
__________________
Searching text....
Reply With Quote
  #2909  
Old 20-07-2019, 08:29 AM
peyjal peyjal is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 210
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 34
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akecema View Post
Kalo wajah hampir sama, xde result negative
Mesti ade per% persamaan

Biasanya 90% sama maka mmg diikhtiraf sama(ni kene tanye cmm)

Perasan tak ketua polis ckp bukan seratus peratus?
Mmg xkan dapat seratus peratus sampai bila2 jika bukan gambar, video yg sama
Apa yg lokman adam cuba buktikan ada betulnya juga.
Kita tunggu hasil forensiknya yg official. Then apa pulak akan jadi nanti.
Reply With Quote
  #2910  
Old 20-07-2019, 08:29 AM
lemangkebunbasri lemangkebunbasri is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2019
Posts: 1,083
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 45
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zari83 View Post
Wow..ni lg menarik.. tak terfikir plak kalau adanya kemungkinan haziq telah dimabukkan dan dikhayalkan oleh azmin hingga terpaksa melakukan seks songsang bersama azmin.. logik jugak..

Serius susah kan nk terima hakikat kemungkinan ianya dilakukan suka sama suka.. mari kita fikirkan apa lg kemungkinan2 yg boleh diterima akal bg membolehkan rakyat malaysia boleh terus menyokong perbuatan mereka ni..

Rakyat malaysia sedang biasakan perkara yg luar biasa... tp pengajaran pertama utk rakyat malaysia, jgn sekali2 mengaku sekiranya anda didakwa atas apa2 juga kesalahan yg melibatkan pembuktian video.. relek je, gerenti boleh selamat sekurangnya2 utk 5 tahun..hehe

Serius weh aku tak leh hadam mcm mn pdrm tak leh cam azmin dlm video tu, patutnya perakam guna kamera cap ayam baru pdrm boleh cam kot..bkn satu video kot..siap cctv hotel.. tak boleh nk bayang mcm mn pdrm handle kes jow lo...hahaha
Pdrm takut dgn atok ke?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump