Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #71  
Old 19-07-2019, 11:22 PM
imatheonlyone imatheonlyone is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (20)
Join Date: Mar 2009
Posts: 12,238
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 241
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Makam Lazat View Post
Mereka ikut ibn saba yahudi.
Sebab tu lain.
Hari tu Sheikh Dr Ahmad Tayyib h.a pergi Najaf solat belakang imam syiah.
Sheikh Dr tetap solat cara Islam,alhamdulillah.
Yang memgikut Abdullah bin Saba ni hanyalah pengikut nya...

Jadi orang Yang mencetuskan pemberontakan sampai wafat nya khalifah Uthman bin Affan boleh diikut?? Macam Tu ke??
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #72  
Old 19-07-2019, 11:26 PM
lemangkebunbasri lemangkebunbasri is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2019
Posts: 1,083
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 45
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by imatheonlyone View Post
Yang memgikut Abdullah bin Saba ni hanyalah pengikut nya...

Jadi orang Yang mencetuskan pemberontakan sampai wafat nya khalifah Uthman bin Affan boleh diikut?? Macam Tu ke??
Boleh print skrin shot yg dia hina islam..buat repot polis. Bukti cukup. Dia hina islam tu. Berbeza pendapat tu biasa. Tp jgn la hina islam. Tu mmg dah over.
Reply With Quote
  #73  
Old 19-07-2019, 11:40 PM
imatheonlyone imatheonlyone is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (20)
Join Date: Mar 2009
Posts: 12,238
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 241
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by lemangkebunbasri View Post
Boleh print skrin shot yg dia hina islam..buat repot polis. Bukti cukup. Dia hina islam tu. Berbeza pendapat tu biasa. Tp jgn la hina islam. Tu mmg dah over.
Klu ikut instinct Aku dia ni syiah...jarang orang aliran Sunni mengaku org Sunni solat belakang imam syiah
Reply With Quote
Likes lemangkebunbasri liked this post
  #74  
Old 19-07-2019, 11:40 PM
Kbyne Kbyne is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapk,K.L.
Posts: 11,489
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 437
Active Level
My Mood:
Default

Jgn la taqlid buta,mazhab tak tentu,mesti ada dalil masa nakkeluar hukum...
Reply With Quote
  #75  
Old 19-07-2019, 11:50 PM
lemangkebunbasri lemangkebunbasri is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2019
Posts: 1,083
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 45
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by imatheonlyone View Post
Klu ikut instinct Aku dia ni syiah...jarang orang aliran Sunni mengaku org Sunni solat belakang imam syiah
Itu lah. Terkejut beruk saya. Beruk pun tak terkejut mcm saya td.

Setakat berbeza pendapat tu, biasa la. Ada org sokong zamihan, ada org sokong maza. Fine. Biasa lah.
Ni terus bg kenyataan ekstrim. Gila lah.
Reply With Quote
  #76  
Old 20-07-2019, 01:13 AM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 4,506
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 121
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Makam Lazat View Post
Mereka ikut ibn saba yahudi.
Sebab tu lain.
Hari tu Sheikh Dr Ahmad Tayyib h.a pergi Najaf solat belakang imam syiah.
Sheikh Dr tetap solat cara Islam,alhamdulillah.
Tidak sah solat dia..huhu
Wajib dia menqadha solatnya..
Reply With Quote
  #77  
Old 20-07-2019, 01:17 AM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 4,506
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 121
Active Level
Default

Ramai yg terkeliru bab ini..ahli sunni tu boleh berimam dgn imam Dr 4 mazhab sunni jugak iaitu mazhab Syafie atau Hambali atau Hanafi atau Maliki je..selain tu solat sendiri la..
Dah tahu Syiah tu iktikad sesat,duk ikut jadi makmum sebab apa?
Dan jika Aswj mengetahui akan dia imam solatnya itu nyata beriktikad wahabi pun..kene mufarakah dia..

Last edited by tokey99; 20-07-2019 at 01:39 AM..
Reply With Quote
  #78  
Old 20-07-2019, 04:59 AM
lindasabri lindasabri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 532
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

1920 an dulu maulana ilyas yg ditentang oleh ramai ulama besar di india sbb dia hidupkan balik sunnah yg dah mati iaitu dakwah jalan kaki dan hantar jemaah

Response dia, "tak perlu jawab semua persoalan" dan dia teruskan dakwah..

Sampailah ia tersebar di seluruh dunia..

Dia tak terkesan pun apa org cakap dan kutuk
Reply With Quote
Likes g-man liked this post
  #79  
Old 20-07-2019, 06:57 AM
Kbyne Kbyne is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapk,K.L.
Posts: 11,489
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 437
Active Level
My Mood:
Default

verbal diarrhea
Somebody who doesn't know how to shut up. They love the sound of their own voices and continue to drone on and on repeating the same ponits over and over again in different ways before they wrap up what they're saying. People with verbal diarrhea can take a simple yes or no answer and make it last for several minutes.
Reply With Quote
  #80  
Old 20-07-2019, 08:15 AM
Makam Lazat Makam Lazat is offline
Active Member

Makam Lazat's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,700
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lemangkebunbasri View Post
Saya dah save komen ni dan akan hantar ke jabatan agama kedah ahad ni.

Berhati hati forumer sekalian.
Wahabi bukan Islam.
Macamana nak hantar ke Jabatan Agama Negeri Kedah.
Adu saja ke Perlis.
Ramai kaum2 sedara kat sana akan layan sedara ni punya report.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump