Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Others Interest

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #191  
Old 26-04-2019, 09:05 AM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 17,125
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 572
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aiman View Post
CO2 optional dan cost hobi ni mahal masa nak start aje.
saiz aquarium minimum apa tuan suggest?
Kalau nak buat scape yg gempak ada kayu, batu mesti saiz besar baru puas hati. 3' cukup?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #192  
Old 26-04-2019, 09:11 AM
acHnuLL aDnan acHnuLL aDnan is offline
Active Plus

acHnuLL aDnan's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,847
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kopi_tariq View Post
bru join fb kelab aquascape malaysia lagi bahaya ohh
sape2 yang baru nak berjinak2 dgn aquascape ni boleh lah join FB tu..
mmg boleh beranak tank..dan saya salah sorang mangsanya..
__________________
Reply With Quote
  #193  
Old 26-04-2019, 09:52 AM
aiman aiman is offline
Active Member

aiman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2006
Location: Woodlands
Posts: 1,893
Thanks (Received): 1358
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cre8tive View Post
saiz aquarium minimum apa tuan suggest?
Kalau nak buat scape yg gempak ada kayu, batu mesti saiz besar baru puas hati. 3' cukup?
takde minimum, saiz kecik pun boleh jadi gempak kalau kretif
__________________
+
Reply With Quote
  #194  
Old 26-04-2019, 10:13 AM
acHnuLL aDnan acHnuLL aDnan is offline
Active Plus

acHnuLL aDnan's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,847
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cre8tive View Post
saiz aquarium minimum apa tuan suggest?
Kalau nak buat scape yg gempak ada kayu, batu mesti saiz besar baru puas hati. 3' cukup?
kalau untuk newbies..better setting tank yang kecik dulu..
kos pun rendah.

-tank
-soil (tanah utk aquascape)
-batu @ kayu
-filter
-pokok

kalau untuk sape2 yang dok area KL saya suggest pegi aquascape malaya. Kedai tu kt setiawangsa. dorang akan ajar dari A-Z dan anda akan boleh bawak balik 1 tank yang dah siap.
__________________
Reply With Quote
  #195  
Old 26-04-2019, 10:49 AM
Hayy Hayy is offline
Super Active

Hayy's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,044
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

Ak ada buat aquascape ni.
Cntik mmg cntik..
Tp jenuh nak maintain..
Brpa bulan je leh tahan. Huhu.
Ak stop lepas soil tu mcm ada cacing2..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump