Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #181  
Old 16-07-2019, 09:45 PM
Pelanali Pelanali is offline
Newbie

Pelanali's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2018
Posts: 24
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

I think that there is increasing number of people who are getting awareness of actual value of paper money. Actually, it does not have value anymore. This is why commodities, especially gold, and crypto currencies are gaining in value
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #182  
Old 09-08-2019, 07:04 PM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 9,894
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1370
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pudins70 View Post
Senyap teruih geng-geng penjual emas dulu.
Katanya duit kertas macam tisu tandas.
Pergi mana habis agaknya.
nih tgk dh naik 1500..
akan muncul segala penjual emas..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
Likes pudins70 liked this post
  #183  
Old 09-08-2019, 07:23 PM
pijoe pijoe is offline
Legendary Member

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 12,884
Thanks (Received): 667
Likes (Received): 317
Active Level
My Mood:
Default

masih lagi hold gold bar aku....tak tambah2...just simpan yg sedia ada..
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
REBET IKOFX DIBERI SEJAK 2010

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
  #184  
Old 09-08-2019, 07:56 PM
ramos ramos is offline
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 6,808
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 58
Active Level
My Mood:
Default

naik mencanak kan skang berbaloi x jual?
Reply With Quote
  #185  
Old 09-08-2019, 08:44 PM
satsepit satsepit is offline
Active Plus

satsepit's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 3,510
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 143
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ramos View Post
naik mencanak kan skang berbaloi x jual?
jual apabila memerlukan.
jika saja2 nak jual sebab harga tinngi baik tak payah.
habis begitu je duit tu.
nak beli lain tak berbaloi time tinggi begini.
beli lain spread besar, dapat sikit dari yg dah jual.
situ dah rugi, takde lah untung yg kita nampak sblm ni..
Reply With Quote
  #186  
Old 09-08-2019, 09:45 PM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 9,894
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1370
Active Level
Default



perbezaan emas time 2012-2013 vs skrng..

semasa tahun 2012-2013 harganya myr5.5k bersamaan dgn 1800 usd / oz..

skrng 2019 harganya myr 5.5k bersamaan dgn 1500 usd per /oz..

boleh nmpk bertapa rendahnya nilai myr skrng nih..



utk secure myr bg tempoh masa akan dtng..

deversify our saving..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #187  
Old 09-08-2019, 10:17 PM
ramos ramos is offline
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 6,808
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 58
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by satsepit View Post
jual apabila memerlukan.
jika saja2 nak jual sebab harga tinngi baik tak payah.
habis begitu je duit tu.
nak beli lain tak berbaloi time tinggi begini.
beli lain spread besar, dapat sikit dari yg dah jual.
situ dah rugi, takde lah untung yg kita nampak sblm ni..
owh tq sifu betul jgk kan, kalo saje nak jual mcm rugi plak sbb x nak pki duit pun lg..
Reply With Quote
  #188  
Old 17-08-2019, 09:56 PM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 9,894
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1370
Active Level
Default

emas tgh naik melampau2 nih..

boleh cecah 1600++ sehingga hujung tahun ini..

2020 - 1800++
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #189  
Old 17-08-2019, 10:51 PM
Jackhalid Jackhalid is offline
Super Active

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 6,335
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 596
Active Level
My Mood:
Default

tak yah la. RUGI. jangan dengar cakap orang.

saya beli RM142 segram 7 tahun lepas. gold bar 999. tahun ni jual balik RM165 je kedai nak amik (padahal market time tu RM205/g). naik RM23 (16.19%) lepas 7 tahun. TAPI, bila bahagi 7, purata jadi 2.31% je setahun. baik invest benda lain kalau nak buat duit.

jangan tengok lah harga buy / sell market. ikut harga supply & demand sebenar. baru ko tau betapa ruginya jual beli emas ni. beli hari ni, esok nak jual automatik value dia drop 20%.

emas ni utk SIMPAN SAJA-SAJA. bukan utk buat duit. simpan selama-lamanya. jangan jual. untuk apa? utk ikut sunnah agama. satu lagi, di kala kesesakan, boleh gadai utk cash. tapi, jadi makan rugi lah. diulangi, KESESAKAN. kawan saya bapak dia ada kes rasuah. kena ikat jamin RM45,000. mujur mak dia ada barang2 kemas. gadai semua dapat lah 20k gak.


__________________
Dulu Teknik Forex Sebenar, kini TFS PRICE ACTION TRADING
Panduan hasil pengalaman 12 tahun trading & 8 tahun mengajar ribuan traders dari dalam & luar negara
"Mudah difahami, Sangat jelas, Sharp entry, Mudah nak profit" & banyak lagi kata traders di sini...


Reply With Quote
Likes pudins70 liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump