Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-01-2018, 02:31 PM
ipins ipins is offline
Active Plus

ipins's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 4,548
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 68
Active Level
My Mood:
Default FBM KLCI lepasi psikologi 1,800 mata



KUALA LUMPUR: Bursa Malaysia meneruskan dagangan pagi ini dalam nada memberangsangkan dengan Indeks Komposit bergerak melepasi paras psikologi 1,800 mata.

Ia disokong minat kukuh dipacu sentimen pasaran global yang positif dengan Petronas Dagangan, Petronas Chemicals dan Sime Darby muncul penggerak utama indeks.

Pada 9.04 pagi, penanda aras FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) berada pada 1,798.81, naik 6.02 mata, tetapi melepasi paras psikologi penting 1,800 mata bebera minit selepas itu.

Ia dibuka 2.77 mata lebih kukuh pada 1,795.56.

FBM KLCI ditutup pada 1,792.79 Rabu.

FBM KLCI didagangkan pada 1,809.72 Mei 2015 sebelum susut ke bawah 1,800 selepas itu.

https://www.bharian.com.my/bisnes/pa...logi-1800-mata
__________________
REAL TIME STATUS UPDATE untuk saham-saham yang HASILKAN PETANDA BELIAN/JUALAN supaya anda tidak terlepas peluang beli/jual saham lebih awal!
http://bit.ly/mudahsaham3ruds
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 04-01-2018, 02:52 PM
gunnersourus gunnersourus is offline
Regular

gunnersourus's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 188
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ermm serius aku x faham....ade sape2 leh terangkan? ape maksud index komposit dan aras psikologi ni?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2018, 02:55 PM
fikri2010 fikri2010 is online now
Regular

fikri2010's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2011
Posts: 654
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gunnersourus View Post
ermm serius aku x faham....ade sape2 leh terangkan? ape maksud index komposit dan aras psikologi ni?
samalah bro...
Reply With Quote
  #4  
Old 18-02-2018, 08:01 AM
The Room The Room is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2018
Posts: 184
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 12
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gunnersourus View Post
ermm serius aku x faham....ade sape2 leh terangkan? ape maksud index komposit dan aras psikologi ni?
So far saya pun cari explanation yg sama
Reply With Quote
  #5  
Old 01-03-2018, 09:52 AM
ems ems is offline
Active Member

ems's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,417
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gunnersourus View Post
ermm serius aku x faham....ade sape2 leh terangkan? ape maksud index komposit dan aras psikologi ni?
KLCI index la..gabungan 30 syarikat terbesar dalam bursa. aras psikologi ni makna dia paras sokongan/rintangan yg akan encourage trader masuk atau exit
__________________
Fast & Secure Webmoney WMZ Exchanger
Buy domain/webhosting/SSL certificates with Perfect Money,WMZ, or Bitcoins!
"I'm either very smart or incredibly stup1d."
BITSTORE.COM.MY Hi-Tech Gadgets Mall
Reply With Quote
  #6  
Old 01-03-2018, 12:16 PM
afshaman afshaman is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2013
Posts: 2,328
Active Level
Default

maksudnya dah melepasi paras rintangan (resistant) dan Insya Allah akan naik lagi...penanda pengukuhan indeks...ekonomi mengukuh...
Reply With Quote
  #7  
Old 01-03-2018, 12:30 PM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 39,878
Thanks (Received): 674
Likes (Received): 178
Active Level
My Mood:
Default

latest 1860.15 mata
paras support 1800 mata..
indeks dijangka melonjak dgn sentimen PRU menuju ke 1900 mata..
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 01-03-2018, 12:37 PM
mr. Ceo mr. Ceo is offline
Regular

mr. Ceo's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2018
Location: Selangor
Posts: 168
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
Default

KLCI ni penanda aras ekonomi negara dari sudut ekuiti.

Aku nak explain pun tak reti huhuhu
Reply With Quote
  #9  
Old 09-03-2018, 02:53 PM
zyzyx zyzyx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Dec 2012
Location: in your lost memories of me
Posts: 1,121
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gunnersourus View Post
ermm serius aku x faham....ade sape2 leh terangkan? ape maksud index komposit dan aras psikologi ni?
psikologi tu sebab nombor2 genap macam 1800 , 1900 , 2000
__________________
"keris dulu dalam tangan sekarang dalam otak
paling tajam tak perlu hunus keluar tengkorak"
Reply With Quote
  #10  
Old 09-03-2018, 02:59 PM
Actifast Actifast is offline
Super Active

Actifast's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Sep 2008
Location: Penthouse
Posts: 5,598
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Harap terjun jap. kekeke

Attached Thumbnails
KLCI.jpg  
__________________
Doa ak " Pro Trader "
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump