Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-05-2016, 04:52 PM
adi90 adi90 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2014
Posts: 102
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Question Tanya Saham

Nak tanya , baru berjinak2 dalam saham nie, soalan saya

- Ok ke main saham pada sekarang nie, yela kita tahu ekonomo Malaysia tak stabil dengan 1mdb, skandal dan banyak lagi. mana otai2 saham boleh komen skit, takot nnti dah join2 duit habis kat remiser je bayar kos
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 04-05-2016, 05:02 PM
bboymuiz bboymuiz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,194
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

kesilapan utama saudara adalah saudara nak main saham. guna kan istilah yang betul, secara tak langsung kita dapat tarik aura positif. byk yg perlu dipelajari berkenaan dagangan saham. ada yang jangka masa pendek dengan beli masa murah dan jual masa mahal. ada yang long term dengan makan dividen.

teruskan belajar
Reply With Quote
  #3  
Old 04-05-2016, 06:37 PM
adi90 adi90 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2014
Posts: 102
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Terima kasih tuan nak tanya seminar saham hj asri dari dr azizan tu ok ke ?
Reply With Quote
  #4  
Old 19-07-2016, 04:25 PM
dyen75 dyen75 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 41
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

As salam saudara, 2 2 tu okay. Cuma sauddara kena kenali dulu samada saudara ni nak jadi trader @ investor. kalo modal ciput...baik jadi daily trader. Ade kelas yg ngajor jadi trader....ade juga kelas utk investor. kalo saudara modal ciput dinasihatkan jgn masuk kelas investor.
Reply With Quote
  #5  
Old 19-07-2016, 04:27 PM
sansorrow sansorrow is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,396
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 35
Active Level
My Mood:
Default

ok je bro kalo pandai buat profit hehe
Reply With Quote
  #6  
Old 19-07-2016, 04:32 PM
dyen75 dyen75 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 41
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Safe entry...safe exit. Buy High...Sell Higher. Tu je kena ingat utk trader...
Reply With Quote
  #7  
Old 19-07-2016, 05:20 PM
PuTRa78 PuTRa78 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,153
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adi90 View Post
Nak tanya , baru berjinak2 dalam saham nie, soalan saya

- Ok ke main saham pada sekarang nie, yela kita tahu ekonomo Malaysia tak stabil dengan 1mdb, skandal dan banyak lagi. mana otai2 saham boleh komen skit, takot nnti dah join2 duit habis kat remiser je bayar kos
sy cadangkan tuan trade FCPO berbanding saham.. iaitu derivative dlm BSKL, dan bukannye equities.. hari2 buat duit, insyallah
ade thread FCPO dlm forum ni..
hanye cadangan sy.. jgn mare..
Reply With Quote
  #8  
Old 19-07-2016, 05:21 PM
FAUZEY_FX FAUZEY_FX is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2010
Location: Sekadar Di Pinggiran Ukay..
Posts: 19,191
Thanks (Received): 432
Likes (Received): 140
Active Level
My Mood:
Default

Forex tak minat ke? hehe
__________________
[CENTER][FONT="Arial Black"][SIZE="3"][B][URL="http://bit.ly/2lX28ZB"][COLOR="Red"]SILA DOWNLOAD PERCUMA EBOOK MODAL TRADE PERCUMA.. DIBENARKAN UNTUK SEBAR[/COLOR][/URL][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT="Arial Black"][SIZE="3"][B][URL="https://bit.ly/2MzFhnJ"][COLOR="blue"]Real CG Forex Traders Gathering 2020[/COLOR][/URL][/B][/SIZE][/FONT][/CENTER]
Reply With Quote
  #9  
Old 11-08-2016, 11:03 PM
imp imp is offline
Regular

imp's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 785
Thanks (Received): 95
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Main saham.... Ikutkan kpd falsafah aku, main saham ni ibarat simpan duit dalam bank utk jangkamasa panjang dan lama, blh guna sbg dividend play atau company yg aggresif. Kena pandai cari catalyst dan selok belok sesuatu perniagaan. Dari simpan dalam bank saja, baik simpan dlm asb, dari simpan dlm asb, laburkan dalam saham. Contoh, dari thn 2009 saham2 bank naik dan memberikan dividend yang bagus. Untung2 dividend, ada jgk kebarangkalian saham naik 100-300% dlm masa 5 thn berbanding asb. Kalau takat nk contra main cilok milok sekali trade blh untung deraih, baik tentu trade instrument dan asset class yg lbh liquid dan platform yg lbh baik sbg cth derivatives dan currency. Plg utama sekali, bina portfolio, tahu catalyst, economic cycle, strategy, equity management dan modus operandi. Kita ibaratkan semua ini sbg investment dlm satu portfolio dan dlm portfolio blh ada saham, forex, derivatives, physical gold, real estate, investment fund dan private equity. Slow2 bina portfolio dlm jangkamasa 10-20 tahun kamu blh berjaya insya-Allah. Panjang pulak.. Wkwkkw.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-08-2016, 01:46 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 136,533
Active Level
My Mood:
Default

saham byk input nk kena masuk dlm kepala. ada 1k company dlm bursa

trade fcpo jela. paham 1 benda je haha
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump