Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 13-03-2018, 06:24 PM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 6,423
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 140
Blog Entries: 3
Active Level
Default

Panama Dance haram


TARIAN Panama tersebut bukan sahaja dilakukan individu malah telah ‘berjangkit’ kepada agensi dan jabatan kerajaan serta syarikat swasta yang seolah-olah berlumba-lumba menunjukkan ‘kehebatan’ Tarian Panama masing-masing. - UTUSAN ONLINE/SOSIAL MEDIA

Muhammad Azim Zaid

12 Mac 2018 5:52 PM

KUALA LUMPUR 12 Mac - Tarian Panama atau Panama Dance menjadi ‘kegilaan’ masyarakat hari ini haram dilakukan kerana membabitkan percampuran lelaki dan perempuan bukan mahram, kata Mufti Negeri Sembilan, , Datuk Mohd. Yusof Ahmad.

Selain itu tindakan berkongsi persembahan itu menerusi video di media sosial juga haram kerana menunjukkan susuk tubuh wanita yang sepatutnya hanya boleh dilihat oleh mahram mereka.

“Mungkin ada sesetengah itu hendak menggunakannya sebagai rujukan melakukan senam robik di dalam bilik mereka, bagaimanapun masih tidak menghalalkan kita untuk menyebarkan secara terbuka wanita menutup aurat berjoget sebegitu.

“Mereka yang hendak buat tarian itu janganlah dirakam, dimuat naik dan jangan dikongsi ke media sosial. Jangan biarkan bukan mahram melihat susuk tubuh anda berlenggang-lenggok sedemikian rupa.

“Jaga maruah dan jaga aib anda sebagai seorang muslimah,” katanya ketika dihubungi Utusan Online bagi mengulas isu Tarian Panama yang tular di laman sosial ketika ini.

Tarian Panama tersebut bukan sahaja dilakukan individu malah telah ‘berjangkit’ kepada agensi dan jabatan kerajaan serta syarikat swasta yang seolah-olah berlumba-lumba menunjukkan ‘kehebatan’ Tarian Panama masing-masing.

Sementara itu, Mufti Pahang, Datuk Seri Abdul Rahman Osman menasihati orang ramai tidak mengajak dan terikut-ikut dengan trend tarian itu.

Katanya, orang ramai jangan bersikap terlalu liberal dalam sesuatu perkara dan hendaklah sentiasa mengikut sunnah Rasulullah SAW.

“Kita lihat mereka yang muat naik video itu, kapsyen mereka pastinya seperti mengajak mereka membuat tarian sama iaitu bercampur lelaki dan perempuan.

“Kalau kita buat benda haram, jangan mengajak orang lain buat benda yang sama. Biarlah buat trend yang sama-sama dapat pahala, Islam itu mudah tetapi jangan bermudah-mudahkan,” katanya. -UTUSAN ONLINE
http://www.utusan.com.my/berita/nasi...haram-1.625981
Reply With Quote
Likes DDos, cek mek molek liked this post
Paid Advertisement
  #32  
Old 13-03-2018, 06:35 PM
asx23 asx23 is offline
Active Plus

asx23's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 3,390
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 289
Active Level
Default

diorg nk blnja tubuh seksi, biarkan ja. benda free sapa xmo
Reply With Quote
  #33  
Old 13-03-2018, 06:39 PM
cre8tive cre8tive is online now
Legendary Member

cre8tive's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 16,228
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 392
Active Level
My Mood:
Default

Apa nama tarian ni?
- panama
Apa?
- panama
Apa namalah aku tanye
- panamalah
Reply With Quote
Likes asx23, DDos, cek mek molek liked this post
  #34  
Old 13-03-2018, 06:43 PM
DDos DDos is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 14,009
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 370
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

Yg ni lawak, mahathir blh guna skrip ni

Quote:
Originally Posted by cre8tive View Post
apa nama tarian ni?
- panama
apa?
- panama
apa namalah aku tanye
- panamalah
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
  #35  
Old 13-03-2018, 07:48 PM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 25,775
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 233
Active Level
My Mood:
Default

penyakit baru. suruh bersenam mxm2 alasan, baju x bwk la, pakai baju kurung la, seluar ketat la.. bile berjoget x kira semua tu.. leh je joket ya
Reply With Quote
  #36  
Old 13-03-2018, 10:05 PM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 6,423
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 140
Blog Entries: 3
Active Level
Default

Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
  #37  
Old 13-03-2018, 10:38 PM
crossfire crossfire is offline
Regular

crossfire's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2014
Posts: 166
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

pelik aku..bila tgk videoclip asal..x pun dorg menari mcm tu..apsal plak org malaysia memandai cipta dan kata "panama dance"??? kepala hangguk dorg la..
Reply With Quote
  #38  
Old 14-03-2018, 12:00 AM
nad-cwa nad-cwa is offline
Regular

nad-cwa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Location: Kuala Lumpur
Posts: 416
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 69
Active Level
My Mood:
Default

netizen dan kecaman tak dapat dipisahkan
Reply With Quote
  #39  
Old 14-03-2018, 12:13 AM
Jackhalid Jackhalid is offline
Super Active

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 5,876
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 382
Active Level
My Mood:
Default

gila banyak masa diorang nak kordinasikan benda nih.

__________________
Dulu Teknik Forex Sebenar, kini TFS PRICE ACTION TRADING
Panduan hasil pengalaman 11 tahun trading & 7 tahun mengajar ribuan traders dari dalam & luar negara
"Mudah difahami, Sangat jelas, Sharp entry, Mudah nak profit" & banyak lagi kata traders di sini...


Reply With Quote
  #40  
Old 14-03-2018, 02:13 AM
akiyamasan akiyamasan is offline
Active Plus

akiyamasan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,519
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 457
Active Level
My Mood:
Default

Benda lara, x ada faedah..

Aku x dapat hadam kenapa agensi kerajaan macam JPJ, Bomba dengan Hospital tu buat benda alah ni upload kat media sosial..dapat dana ke?

Kalau budak2 student atau sekolah buat aku x kisah sangat..sebab diaorang banyak masa lapang

By the way, mufti dan ulama semua dah kata haram
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump