Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor

JV / Partnership / Investor WARNING : In this forum section, MOST of investment opportunities are offered by one-man-show plus does not running under company name/institution. YOU SHOULD CONSULT WITH YOUR LAWYER BEFORE PROCEEDING INTO ANY INVESTMENT AS ALL KIND OF OFFERS HERE ARE EXTREMELY RISKY & POSSIBLE SCAM!

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 09-03-2018, 11:05 AM
boyz371 boyz371 is offline
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (53)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 28,376
Thanks (Received): 221
Likes (Received): 51
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by art_director View Post
1st time pulak dengar org meniaga emas claim ada lesen mbpj

TT marah tak kalau kategori kan ini sebagai scam?
ni dah ada clue tt bagi tu

Quote:
KAMI BERHARAP PEMODAL YANG BETUL IKHLAS UNTUK BERSAMA SAHAJA UNTUK MENGHUBUNGI KAMI.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 09-03-2018, 11:14 AM
kotak85 kotak85 is offline
Regular

kotak85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 790
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by khairul385 View Post
nasihat sy tak perlu buka kedai
just meniaga online
banyak kos boleh jimat

harga online rm170-rm180/g dan tiada upah serta tiada GST

kalau rasa2 boleh bid harga tu baru bole buka kedai..
market lain2 bos. offline ngan online lain. klu ikut nk jual harga ni. lingkup hbs kedai
Reply With Quote
  #13  
Old 09-03-2018, 11:36 AM
blankoguy85 blankoguy85 is online now
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,333
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 26
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
perght..
never ending supply..
bule tgk hindustan 4-5 jam part 1,2,3 sekali gus
nmpak cerita ni mcm ber season...
__________________


INCOME PROTECTION + PASSIVE INCOME = VMC
Reply With Quote
  #14  
Old 09-03-2018, 12:16 PM
art_director art_director is offline
Active Plus

art_director's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,310
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by blankoguy85 View Post
nmpak cerita ni mcm ber season...
tapi cerita ni mcm cliche..
tak minat sangat nak tau jalan cerita dia.. lebih kurang je dgn cite yg lain2 kot.

cuma nak layan ending plot je nanti yg mungkin ada banyak twist plot
__________________
Salam Sejahtera kpd semua
Reply With Quote
  #15  
Old 09-03-2018, 04:31 PM
blankoguy85 blankoguy85 is online now
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,333
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 26
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by art_director View Post
tapi cerita ni mcm cliche..
tak minat sangat nak tau jalan cerita dia.. lebih kurang je dgn cite yg lain2 kot.

cuma nak layan ending plot je nanti yg mungkin ada banyak twist plot
kiter tunggggguuuuuuu...

sbb mcm kurang logika sket lar..
nk kuar modal RM60k.. better yg ader duit tu..
RUN biz sendiri.. loss pun puas hati..
__________________


INCOME PROTECTION + PASSIVE INCOME = VMC
Reply With Quote
  #16  
Old 11-03-2018, 11:11 AM
wmrn1 wmrn1 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,727
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default lesen MBPJ

Quote:
Originally Posted by art_director View Post
1st time pulak dengar org meniaga emas claim ada lesen mbpj

TT marah tak kalau kategori kan ini sebagai scam?

Blh call saya, datang kedai tengok lesen MBPJ tu ada letak di butir-butir lesen: Kedai Emas. Lesen dari 2016 hingga sekarang, renew setiap tahun.

ini berniaga, ada nak kutuk, nak pop corn, silakan. Tak menjadi masalah. adat manusia.

saya dah bagitahu awal2, yg ikhlas shj. jadi yg setakat nak komen tanpa datang jumpa direct, setakat nak hot topic, baik bykkkan zikir, ada faedah.
Reply With Quote
  #17  
Old 12-03-2018, 07:43 AM
khairul385 khairul385 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (75)
Join Date: Jul 2008
Location: di dalam hati si gadis berbaju purple
Posts: 14,309
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kotak85 View Post
market lain2 bos. offline ngan online lain. klu ikut nk jual harga ni. lingkup hbs kedai
sebab tu ambe tanya tt
rasa2 bole bid tak harga tu?
kalau rasa2 tercabar, bole simpan hasrat nak buka kedai emas

esok2 menayakan pelabur sahaja

bole tengok di sekeliling kita berapa banyak kedai emas yg tutup selepas market online diperkenalkan..

melainkan tt ada buka market online dan buat dropship sekali insyaAllah boleh survive..
Reply With Quote
  #18  
Old 12-03-2018, 10:38 AM
art_director art_director is offline
Active Plus

art_director's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,310
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wmrn1 View Post
Blh call saya, datang kedai tengok lesen MBPJ tu ada letak di butir-butir lesen: Kedai Emas. Lesen dari 2016 hingga sekarang, renew setiap tahun.

ini berniaga, ada nak kutuk, nak pop corn, silakan. Tak menjadi masalah. adat manusia.

saya dah bagitahu awal2, yg ikhlas shj. jadi yg setakat nak komen tanpa datang jumpa direct, setakat nak hot topic, baik bykkkan zikir, ada faedah.
lesen MBPJ bukan lesen utk kutip duit dana awam.
bole pegi bank negara atau security comission aktiviti ini adalah illegal dari segi undang2
__________________
Salam Sejahtera kpd semua
Reply With Quote
  #19  
Old 12-03-2018, 11:10 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Plus

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,617
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 548
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by art_director View Post
lesen MBPJ bukan lesen utk kutip duit dana awam.
bole pegi bank negara atau security comission aktiviti ini adalah illegal dari segi undang2
yusuf azmi PPIM pun dah banyak bagi nasihat, lebih2 lagi pelaburan emas nih. kene lebih cautious dan berhati2.. pasal bila besok da telingkup, org yg promote ni akan cakap tatau, duit tu saya tak amik pun.

ada duit 60k baik invest trade emas fizikal sendiri.
tak perlu buka kedai, x perlu hidden kos, dan modal terjamin
Reply With Quote
  #20  
Old 15-03-2018, 06:58 PM
putra1234 putra1234 is offline
Legendary Member

putra1234's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2010
Posts: 11,533
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 873
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by khairul385 View Post
nasihat sy tak perlu buka kedai
just meniaga online
banyak kos boleh jimat

harga online rm170-rm180/g dan tiada upah serta tiada GST

kalau rasa2 boleh bid harga tu baru bole buka kedai..
tu harga goldbar bolehla kot bro. kalau barang kemas tak dapat kot. boleh dapat ke lagi barang kemas harga tu. barang kemas ni dahla wajib gst. kalau lbma goldbar oklah.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump