Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails

Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails Share any useful info with us if you find some pishing or fraudulent websites out there.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 11-01-2018, 08:04 AM
irriffal94 irriffal94 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

orang johor
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 11-01-2018, 08:08 AM
irriffal94 irriffal94 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

saya nak report polis .. tapi agent pegawai tersebut kawan saya juga ..agent tersebut baru first time berurusan dengan pegawai tersebut. jadi saya amik keputusan nak siasat sendiri dulu .. kalau ada sesiapa yang tahu cara nak tahu identiti pemilik no telefon ?? pls
Reply With Quote
  #13  
Old 11-01-2018, 08:13 AM
mfs mfs is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 63
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bagi la no. Tipon tu kat sini ..... Sini ramai penyiasat ....
Reply With Quote
  #14  
Old 11-01-2018, 08:16 AM
afshaman afshaman is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2013
Posts: 2,280
Active Level
Default

macam ni pun boleh...kenapa masa awal2 dulu tak deal kat bank terus ye? kalau kawan...awal2 lagi dah bau ikan kalau macam ni...
Reply With Quote
  #15  
Old 11-01-2018, 08:46 AM
yus7777 yus7777 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 364
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
Default

ni mesti loan juta2..
__________________
JEMPUT SINGGAH
https://danimyamall.com
Reply With Quote
  #16  
Old 11-01-2018, 08:52 AM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,966
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 81
Active Level
My Mood:
Default

adoii...bank apa sekalipun kalu nak proses loan..takdernya mintak fi atau upfront..kompom daa sedara kena scam..100K adussss berpinau mata gak nih...

moga dipermudahkan bro
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #17  
Old 11-01-2018, 09:07 AM
Mr. Redz Mr. Redz is offline
Regular

Mr. Redz's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2012
Posts: 725
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 6
Active Level
Default

nk taw segala details owner benda 1st kena ada report dulu, baru lah skmm boleh buat kerja.
Reply With Quote
  #18  
Old 11-01-2018, 09:30 AM
mohdnor mohdnor is offline
Active Member

mohdnor's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Location: tg karang-setiawangsa-jay bee
Posts: 1,948
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 26
Active Level
My Mood:
Default

dah kena tipu
samaada ejen yang tipu
atau ejen percaya kat individu yang mengaku pegawai bank
tapi bukan pegawai bank pun sebenarnya
__________________
019-3875631 @ 014-3712708(whatsapp)
hubungi saya untuk maklumat terperinci

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=114442
http://biayakoperasi.blogspot.com/
Reply With Quote
  #19  
Old 11-01-2018, 09:36 AM
biomedik biomedik is online now
Active Plus

biomedik's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,146
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 166
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by irriffal94 View Post
saya nak report polis .. tapi agent pegawai tersebut kawan saya juga ..agent tersebut baru first time berurusan dengan pegawai tersebut. jadi saya amik keputusan nak siasat sendiri dulu .. kalau ada sesiapa yang tahu cara nak tahu identiti pemilik no telefon ?? pls
sebenarnya ko ni dah kena tipu oleh kawan ko yg konon agen tu...cerita pasal pegawai bank bagai tu rekaan jer la.
__________________
Saya pengamal teknik rawatan Reiki berasaskan Tenaga Alam dan Kuasa Minda mampu merawat dari jarak jauh utk segala penyakit & masaalah. Rawatan saya PERCUMA! Kalau minat nak belajar Reiki, hanya dengan upah RM500 dan dengan izin Allah, dalam sehari saja anda sudah mampu utk merawat,melindungi dan mengawal diri sendiri dan orang lain.
Reply With Quote
  #20  
Old 11-01-2018, 09:36 AM
Archangel17 Archangel17 is offline
Active Member

Archangel17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,721
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 233
Active Level
Default

ada plak bank pakai agent... pelik.. stiap transaksi fee tu ade kluar resit ke tuan sedekah camtu je? biasa orang nak buat loan terus g bank je.. xdee agent2.. kalau kenal officer, terus g jumpa kat branch tu confirm agent ke pegawai ke.. dua2 suspect scammer
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump