Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails

Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails Share any useful info with us if you find some pishing or fraudulent websites out there.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-01-2018, 10:26 PM
irriffal94 irriffal94 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default scam pegawai bank

assalamualaikum semua
baru2 ni saya ada buat loan dengan seorang pegawai bank . saya dah habis hampir 100k untuk segala macam fees yang diminta . sekarang dia senyap je . maklumat yang saya ada hanya lah no telefon. ada ke cara untuk tahu siapa pemilik no telefon tersebut . minta tolong banyak2 sape2 yg boleh bantu . ini mungkim scam 😭
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-01-2018, 10:30 PM
kainlangsir kainlangsir is offline
Legendary Member

kainlangsir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2006
Location: Umbrella Hills
Posts: 11,877
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 78
Active Level
My Mood:
Default

ada ke pegwai bank macam tu...kena pergi bank dia dan bagi tau boss dia
__________________
Beli/Jual Bitcoin
Reply With Quote
  #3  
Old 10-01-2018, 10:33 PM
dausbiz dausbiz is online now
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 43,469
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1089
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kainlangsir View Post
ada ke pegwai bank macam tu...kena pergi bank dia dan bagi tau boss dia
Yer pi bank tue
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI
di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2018, 11:31 PM
asx23 asx23 is offline
Active Plus

asx23's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 3,378
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 289
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by irriffal94 View Post
assalamualaikum semua
baru2 ni saya ada buat loan dengan seorang pegawai bank . saya dah habis hampir 100k untuk segala macam fees yang diminta . sekarang dia senyap je . maklumat yang saya ada hanya lah no telefon. ada ke cara untuk tahu siapa pemilik no telefon tersebut . minta tolong banyak2 sape2 yg boleh bantu . ini mungkim scam 😭
ko buat loan kat bank ker atau melalui panggilan jer?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-01-2018, 11:33 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,062
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

adoii...mcm2 ragam....
Reply With Quote
  #6  
Old 11-01-2018, 12:04 AM
siamanggagapp siamanggagapp is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 2,862
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 37
Active Level
Default

maklumat yg ada hanya no telefon. Mcm pelik ja ni. Ada ka loan mntk fees smpai beratus ribu dulu tp loan tk dpt2 lg. Klau cagaran tanah ke logik la jgk.

Rasanya mcm online scammer ja ni.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-01-2018, 12:08 AM
akiyamasan akiyamasan is online now
Active Member

akiyamasan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,362
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 426
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by irriffal94 View Post
assalamualaikum semua
baru2 ni saya ada buat loan dengan seorang pegawai bank . saya dah habis hampir 100k untuk segala macam fees yang diminta . sekarang dia senyap je . maklumat yang saya ada hanya lah no telefon. ada ke cara untuk tahu siapa pemilik no telefon tersebut . minta tolong banyak2 sape2 yg boleh bantu . ini mungkim scam 😭
Amboi..bayar fee sampai 100K..mau juta2 loan ni..

Orang Penang ke Pegawai Bank tu? India?
Reply With Quote
  #8  
Old 11-01-2018, 12:33 AM
Ardt Ardt is offline
Regular

Ardt's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: Puchong-Upon-Avon
Posts: 694
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Repot polis bro
100k tu.
Jangan senyap je. Ramai pulak lagi yg kena
Reply With Quote
  #9  
Old 11-01-2018, 08:03 AM
irriffal94 irriffal94 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kainlangsir View Post
ada ke pegwai bank macam tu...kena pergi bank dia dan bagi tau boss dia
saya dah call bank hq dan tidak ada nama pegawai tersebut . selama ni saya berurusan dan jumpa dengan agent pegawai tersebut .. agent tersebut pun pelik kenapa loan tak release2 lagi . so kami amik keputusan nak siasat .. dan hanya no telefon yg kami ada ..
Reply With Quote
  #10  
Old 11-01-2018, 08:04 AM
irriffal94 irriffal94 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 5
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

saya dah call bank hq dan tidak ada nama pegawai tersebut . selama ni saya berurusan dan jumpa dengan agent pegawai tersebut .. agent tersebut pun pelik kenapa loan tak release2 lagi . so kami amik keputusan nak siasat .. dan hanya no telefon yg kami ada ..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump