Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 08-06-2010, 12:19 AM
my.name.is.nad my.name.is.nad is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 10,496
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

terima kasih kerena tegeruan tu mod.. kadang2 pun ada gak pos benda apa2 entah ...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 16-06-2010, 04:19 PM
Naza NXL Naza NXL is offline
Active Member

Naza NXL's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Location: Kedah
Posts: 1,537
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Saya setuju dengan MOD..
Reply With Quote
  #23  
Old 29-06-2010, 09:28 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,546
Thanks (Received): 730
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

aku setuju dgn bro zolympus..lebih baik diam drp tulis benda yg merapu ntah ape2...
Reply With Quote
  #24  
Old 30-06-2010, 12:17 AM
kancil biru kancil biru is offline
Legendary Member

kancil biru's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 11,641
Thanks (Received): 1098
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

sangat membantu buah pikiran saudara
Reply With Quote
  #25  
Old 30-09-2010, 11:59 AM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,367
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 476
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zolympus View Post
Salam.

Thread ni aku buka, atas dasar seruan, atas dasar kecintaan, dari aku yang entah siapa-siapa, kepada saudara-saudara semua terutamanya yang beragama Islam.

Perasan atau tidak, setiap pos yang kita tulis, adalah cerminan kepada peribadi kita. Andai saudara-saudara semua klik pada posting pada satu-satu user, saudara-saudara boleh lihat apa yang mereka telah pos sebelum ini. Adakah ia posting berisi atau tidak. Adakah mereka sekadar menggosip, atau menyumbangkan buah fikiran atau cuma satu pos sampah yang merugikan satu saat dalam kehidupan anda untuk membacanya.

Untuk menulis, kita perlu membaca. Membaca tanpa menulis adalah suatu bual kosong tanpa isi. Ibarat sembang kedai kopi, habis bicara tanpa resolusi. Saya menyeru kepada saudara-saudara semua, andai perlu untuk membalas sesuatu pos tentang sesuatu perkara, supaya dapat membaca KESELURUHAN idea yang telah dilontarkan terlebih dahulu. Membalas secara semberono, bukan saja merosakkan mood perbincangan, menghentikan momentum perbincangan, merencatkan perkembangan idea malahan menunjukkan kependekan akal mereka yang membuat pos sedemikian.

Pos sampah.

Bayangkan satu saat dalam kehidupan anda yang terbazir, setiap hari, didarab dengan satu tahun bersamaan 365 saat iaitu 6 minit dalam setahun terbazir disebabkan membaca satu pos sampah. Mengambil kira anda membaca pos sampah dari umur 20 tahun hingga 65 tahun - iaitu 45 tahun di dalam CG, anda membazirkan selama 4 jam 30 minit dalam kehidupan anda untuk sesuatu yang sia-sia.

Saudara-saudara.

Sepertimana kita tak mahu masa kita terbazir dengan membaca pos sampah, demikian juga kita tak perlu membazir masa kita dengan mengepos perkara-perkara sampah. Bukankah kita bersaudara. Bukankah setiap saudara kita mempunyai hak ke atas diri kita.

Nak posting sampah, sikit-sikit, sudah. Bukan setiap kali. Bukan di setiap tempat. Jika tiada apa hendak diperkatakan, lebih baik diam dari bicara. Nak posting meraban, biar kena dengan tempatnya.


Sekian, dan tahniah kerana membaca hingga akhir.

BR zolympus
stuju...
Reply With Quote
  #26  
Old 25-11-2010, 09:41 PM
abdul_ir abdul_ir is offline
Super Active

abdul_ir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 6,668
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Active Level
Default

dulu terpikir gak pasal ni...sampai terbuka thread ni>>>http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=117299
__________________
JUAL BELI RUMAH

JOHOR BAHRU, KULAI, SKUDAI, PASIR GUDANG

0194123745
Reply With Quote
  #27  
Old 11-12-2010, 10:55 PM
fantaghiro fantaghiro is offline
Regular

fantaghiro's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Location: KK, Sabah
Posts: 755
Thanks (Received): 80
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zolympus View Post
Salam.

Thread ni aku buka, atas dasar seruan, atas dasar kecintaan, dari aku yang entah siapa-siapa, kepada saudara-saudara semua terutamanya yang beragama Islam.

Perasan atau tidak, setiap pos yang kita tulis, adalah cerminan kepada peribadi kita. Andai saudara-saudara semua klik pada posting pada satu-satu user, saudara-saudara boleh lihat apa yang mereka telah pos sebelum ini. Adakah ia posting berisi atau tidak. Adakah mereka sekadar menggosip, atau menyumbangkan buah fikiran atau cuma satu pos sampah yang merugikan satu saat dalam kehidupan anda untuk membacanya.

Untuk menulis, kita perlu membaca. Membaca tanpa menulis adalah suatu bual kosong tanpa isi. Ibarat sembang kedai kopi, habis bicara tanpa resolusi. Saya menyeru kepada saudara-saudara semua, andai perlu untuk membalas sesuatu pos tentang sesuatu perkara, supaya dapat membaca KESELURUHAN idea yang telah dilontarkan terlebih dahulu. Membalas secara semberono, bukan saja merosakkan mood perbincangan, menghentikan momentum perbincangan, merencatkan perkembangan idea malahan menunjukkan kependekan akal mereka yang membuat pos sedemikian.

Pos sampah.

Bayangkan satu saat dalam kehidupan anda yang terbazir, setiap hari, didarab dengan satu tahun bersamaan 365 saat iaitu 6 minit dalam setahun terbazir disebabkan membaca satu pos sampah. Mengambil kira anda membaca pos sampah dari umur 20 tahun hingga 65 tahun - iaitu 45 tahun di dalam CG, anda membazirkan selama 4 jam 30 minit dalam kehidupan anda untuk sesuatu yang sia-sia.

Saudara-saudara.

Sepertimana kita tak mahu masa kita terbazir dengan membaca pos sampah, demikian juga kita tak perlu membazir masa kita dengan mengepos perkara-perkara sampah. Bukankah kita bersaudara. Bukankah setiap saudara kita mempunyai hak ke atas diri kita.

Nak posting sampah, sikit-sikit, sudah. Bukan setiap kali. Bukan di setiap tempat. Jika tiada apa hendak diperkatakan, lebih baik diam dari bicara. Nak posting meraban, biar kena dengan tempatnya.

Sekian, dan tahniah kerana membaca hingga akhir.

BR zolympus

sy sangat suka kenyataan anda
__________________
Quote:
Hello dear friends.. It's me, Rachelina.. I'm a Kadazan girl from Sabah.. Nice to meet you.. :)
[SIGPIC][/SIGPIC]
"I Just Wanna Gain Some Knowledge From CariGold"
Yours Sincerely, Rachelina Matthew @ Fantaghiro..
YM : [email protected]
Facebook : Rachelina Matthew
Reply With Quote
  #28  
Old 21-12-2010, 11:20 AM
magnetmati08 magnetmati08 is offline
Active Member

magnetmati08's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,216
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

betul bro...ramai yg posting tanpa guna akal fikiran dan iman..kebanyakan nye guna EMOSI...terutamanye dlm thread POLITIK...aduhh..tolong la,,jgn la buat fitnah sana sini...kat sana nnti kita nak jwb apa??...aku yg selalu baca pun dh naik sakit hati nengok bangsa sendiri yg sama agama menuduh sesama sendiri,..masing2 nak jadi hero politik....klu nk beri pendapat,...beri la yg bernas...jgn la kita bertekak dlm thread,masing2 nk tegakkan benang yg basah....
Reply With Quote
  #29  
Old 21-12-2010, 11:22 AM
magnetmati08 magnetmati08 is offline
Active Member

magnetmati08's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,216
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aiman27 View Post
aku setuju dgn bro zolympus..lebih baik diam drp tulis benda yg merapu ntah ape2...
setuju nih,,,,terutama dlm thread politik..minta tolong MOD tengokkan sikit dlm thread politik tu,,,bnyk yg dh merepek...sedih aku ...sesama islam mcm tu,,,
Reply With Quote
  #30  
Old 21-12-2010, 11:27 AM
myvi sporty myvi sporty is offline
Active Member

myvi sporty's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,743
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by magnetmati08 View Post
setuju nih,,,,terutama dlm thread politik..minta tolong MOD tengokkan sikit dlm thread politik tu,,,bnyk yg dh merepek...sedih aku ...sesama islam mcm tu,,,
aku setuju ngan ko, thread sampah, thread fitnah, langsung tak membina, terutamanya Cyberttoopers yang always hit and run, dan tak bleh berhujah secara matang dan rasional. apepun,
Reply With Quote
Thanks magnetmati08 thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump