Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > CryptoCurrencies

CryptoCurrencies Discussion of bitcoin and all alternate cryptocoins. Mining, wallets, investments, exchanges and etc.

Top Crypto Chart
Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1701  
Old 21-11-2018, 02:34 PM
SnowBlossom SnowBlossom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2018
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by SnowBlossom View Post



Ramalan harga secara peribadi:

1 Bitcoin = USD 1,000,000.00 tahun 2025 - 2030

Else matawang kripto gagal

Sumber kajian:

https://nakamotostudies.org/
https://nakamotoinstitute.org/

I think I figured out nChain's business model

Screencap this

datang balik sini 2025

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1702  
Old 21-11-2018, 03:39 PM
pudins70 pudins70 is offline
Super Active

pudins70's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 6,035
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 206
Active Level
Default

Kalau tengok bitcoin price chart, ada persamaan dengan chart untuk harga emas.
Sekali menjunam dari 2011, sampai ke harini harga masih merangkak kat bawah.
Reply With Quote
  #1703  
Old 21-11-2018, 05:59 PM
Nosero Nosero is offline
Newbie

Nosero's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2018
Posts: 46
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Bitcoin is a “cryptocurrency.” Bitcoin and other cryptocurrencies are competing against existing money (and gold) to replace them with a truly global currency. Ethereum is a “token.” What Bitcoin does for money, Ethereum does for contracts. Ethereum’s innovation is that is allows you to write Smart Contracts.
Reply With Quote
  #1704  
Old 13-12-2018, 10:20 PM
mocet mocet is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2014
Posts: 1,714
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

New update.

Kalau ada yang masih invest dalam cryptocurrency boleh cuba invest dalam ni, saya punya estimation dalam 4-6 bulan , tapi rules dia tetap sama just invest what are you willing to lose

https://coinmarketcap.com/currencies/coss/


Last edited by mocet; 13-12-2018 at 10:25 PM..
Reply With Quote
  #1705  
Old 13-12-2018, 10:25 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
CG Top Poster Club

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 20,073
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 2025
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mocet View Post
New update.

Kalau ada yang masih invest dalam cryptocurrency boleh cuba invest dalam ni, saya punya estimation dalam 4-6 bulan , tapi rules dia tetap sama just invest what are you willing to lose

https://coinmarketcap.com/currencies/coss/

coss ni coin exchange, dia bayar cost exchange dengan coin coss..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #1706  
Old 13-12-2018, 10:27 PM
mocet mocet is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2014
Posts: 1,714
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
coss ni coin exchange, dia bayar cost exchange dengan coin coss..
Yup, fundamentally saya tengok dekat COSS Fee Token(CFT) yang baru launch sebab Money Authority Singapore(MAS) ada regulated beberapa license FIAT to Crypto <> Crypto to FIAT license dan COSS Exchange ni antara yang dapat license tersebut, ada FIAT gateway dan saya dah few times jumpa COSS punya owner dari SG dan ada jumpa advisory dia, bagi saya a solid team.

Last edited by mocet; 13-12-2018 at 10:30 PM..
Reply With Quote
  #1707  
Old 13-12-2018, 10:29 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
CG Top Poster Club

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 20,073
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 2025
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mocet View Post
Yup, fundamentally saya tengok dekat COSS Fee Token(CFT) yang baru launch sebab Money Authority Singapore(MAS) ada regulated beberapa license FIAT to Crypto <> Crypto to FIAST license dan COSS Exchange ni antara yang dapat license tersebut, ada FIAT gateway dan saya dah few times jumpa COSS punya owner dari SG dan ada jumpa advisory dia, bagi saya a solid team.
oo..

lama dah aku xmasuk Exchange tu, banyak gak coin terbitan diorang aku beli..

tq for info bos..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #1708  
Old 13-01-2019, 09:09 AM
Don Malaya Don Malaya is offline
CG Top Poster Club

Don Malaya's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2011
Location: Full Time Trader
Posts: 26,278
Thanks (Received): 342
Likes (Received): 331
Active Level
My Mood:
Default

harga 3k usd bitcoin nie mcm tak boleh bertahan..harga 3k tibe2 buyer mcm dah kluar..buyer kini pindah ke harga ..liquidity buyer aras nie bnyk juga di aras berikut


2500usd
2000usd
1000usd

kene tgk mcm mane reaksi seller di aras 3k..kalau failed 2nd test..then mmg ade potensi utk naik..kalau gagal..mau tergolek 2kusd nie

Order di Gdax exchange

__________________

Institution Forex Indicator
Real.Informed.Transparent

Last edited by Don Malaya; 13-01-2019 at 09:12 AM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump