Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #33581  
Old 13-02-2019, 05:54 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,641
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 62
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by -Ahmad87- View Post
Masih boleh kaa? Baru try isi 100 baru2 ni, tak boleh. Huhu. Nak masuk ASM, ASM2 pun xdapat. Yang boleh ASM3 je.
Kl x bole tu masa tu tgh full.. hehe.
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF Rate 4.90% for any amount. Takaful optional. Tenor max 30 years.
Kindly Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #33582  
Old 16-02-2019, 12:39 PM
mdfahmi69 mdfahmi69 is offline
Regular

mdfahmi69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 535
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mreduan View Post
Hong Leong Islamic bossku...
Ok done 400k hsbnd/wife
Rate 4.85+insurance
Rate 4.90 without insurance

Promo valid Smpai 28/2 jer
Reply With Quote
  #33583  
Old 16-02-2019, 02:24 PM
BroSpiral BroSpiral is online now
Newbie

BroSpiral's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2019
Posts: 47
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

sekarang ni berbaloi ke kalau amik loan tuk ASB, rate dividen menjunam je setiap tahun kan??
Reply With Quote
  #33584  
Old 16-02-2019, 02:36 PM
macellsprvive macellsprvive is offline
Active Member

macellsprvive's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,303
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 224
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mdfahmi69 View Post
Ok done 400k hsbnd/wife
Rate 4.85+insurance
Rate 4.90 without insurance

Promo valid Smpai 28/2 jer
Baru tau hong leong pun ada asbf jugak.

Ingatkan CIMB, maybank, Affin n RHB je.
Reply With Quote
  #33585  
Old 16-02-2019, 02:44 PM
macellsprvive macellsprvive is offline
Active Member

macellsprvive's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,303
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 224
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BroSpiral View Post
sekarang ni berbaloi ke kalau amik loan tuk ASB, rate dividen menjunam je setiap tahun kan??
Berbaloi kalau :
compounding utk tempoh lama.
Contoh : 18 tahun.

Dah ada bukti hidup, sorg forumer simpan 18 tahun, dah jadi jutawan. Kacak.

Kalau nak simpan sekejap2,
Mungkin xberbaloi.

Kawe pun ade sikit,
anggap sebagai force saving @ emergency fund.

Boleh rujuj sini utk kira2 :
https://www.dividend.com/tools/compo...calculator.php

Simpanan at least 10 tahun tanpa usik dividen, dgn anggapan dividen pada 6% tiap2 tahun, boleh dapat sekali ganda jumlah hutang

Last edited by macellsprvive; 16-02-2019 at 02:49 PM..
Reply With Quote
  #33586  
Old 16-02-2019, 07:59 PM
mreduan mreduan is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Posts: 569
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 12
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mdfahmi69 View Post
Ok done 400k hsbnd/wife
Rate 4.85+insurance
Rate 4.90 without insurance

Promo valid Smpai 28/2 jer
Mantap boss...simpan 15 tahun tak usik dividen dah bleh jutawaan
Reply With Quote
  #33587  
Old 18-02-2019, 11:10 AM
Khai1502 Khai1502 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 107
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

x de income, dok harap duit dividen memang susah, ade fix income pun kene ada buffer/ saving waktu kecemasan, pendek kata macam En. Ikeda kata, kite mesti ada plan a, plan b, plan c, sampai lah plan z,

sebab dividen ni harap kat kerajaan, kalau kerajaan kata ekonomi merosot, faham2 je lah

sama2 lah kita usaha jadi jutawan asb sebab pakai opm, nak harap berniaga, gerai pun dah kene roboh sekarang ni
__________________
Assolatu tanhau 'anil fahsya' 'iwal mungkar
Beli CD Game PC
Original Habbatus Sauda' RM 30 sepaket
019-8220408 (Khairul)
Reply With Quote
  #33588  
Old 21-02-2019, 06:35 PM
abah5851 abah5851 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2014
Posts: 2,110
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 52
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mdfahmi69 View Post
Ok done 400k hsbnd/wife
Rate 4.85+insurance
Rate 4.90 without insurance

Promo valid Smpai 28/2 jer
Fuh makin menarik rate.. Nnti tahun depan naik lagi.. Mmg susah nak maintain rendah...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump