Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-03-2010, 01:14 PM
aperd1 aperd1 is offline
Newbie

aperd1's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2009
Posts: 49
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Emas sebagai Pelaburan Mutlak.

Salam hormat dan salam sejahtera, Memang semua nak melabur, simpan duit utk masa depan tapi ramai yang tak tahu mana nak labur. Ramai bagi duit kepada broker saham. Memang tak dinafikan bila untung memang untung tapi bila drop... muflis juga.

Pelaburan memang banyak risiko walaupun keuntunganya berlipat kali ganda serta modal yang banyak.

Kerajaan war-warkan supaya kita melabur didalam ASN, ASB serta macam2 pelan amanah saham. memang menguntungkan tapi end
of the year pulangan hanya 5-8 peratus aje.

Kalau dikira dividen setahun 8%,
Labur RM 10,00.00
dpt dividen 800.00.
Untung 1 year 10,800.00

Memang berbaloi tapi ada kaedah yang lebih menguntungkan iaitu:

Pelaburan ini lebih menguntungkan serta selamat! Tak percaya. Saya rasa ramai yang dah dengar mengenai pelaburan emas setiap
bulan ada talk show mengenai emas sebagai pelaburan. Tapi ramai yang tahu macam mana nak mula.


Fakta:
Tahukah anda bahawa harga emas sentiasa menaik dari tahun ke tahun. Sebagai contoh, dari tahun 2006 ke 2007, dicatatkan kenaikan harga emas adalah sebanyak 33.3%. Wah sangat tinggi bukan? Jika ASB sekalipun, keuntungan paling tinggi yang boleh anda perolehi
adalah dalam 10% setahun.

Cuba beli dinar emas lepas tu anda simpan selama 5 atau lebih tahun tentu keuntungannya lebih besar.

Statistik Bank Negara Emas Kijang

http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=12&pg=141


Tetapi pelaburan emas mampu mencapai 2 kali ganda daripada itu. Ramai yang telah mula sedar dan mengambil inisiatif untuk membeli
emas serta menyimpannya.

Bagaimana hendak melabur dengan emas?

Ianya sungguh mudah. Anda sendiri boleh melabur tanpa menggunakan orang tengah. Anda sendiri yang akan mengawal keuntungan anda.

Terdapat beberapa cara/teknik mudah dalam pelaburan emas ini yang boleh dimulakan oleh anda.

Oleh sebab itulah, satu pendedahan ekslusif mengenai pelaburan emas ini diterbitkan buat pertama kalinya di pasaran Malaysia. Ianya diterbitkan oleh gabungan seorang IM, seorang pelabur emas dan juga seorang pakar pelaburan dalam emas ini.

Jika anda berminat untuk melabur serta mengetahui cara mendapatkan emas, sila layari web di bawah.
http://bit.ly/pelaburan-E
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-03-2010, 03:11 PM
ebizz ebizz is offline
Regular

ebizz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2007
Posts: 898
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

salam

nak jual ebook rupanya.

untung lagi jual ebook dari menyimpan emas gamoknyer....


p/s : kongsi jer kat sini...
__________________
La ila ha illah Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar
Reply With Quote
  #3  
Old 12-03-2010, 04:01 PM
haudli haudli is offline
CG Top Poster Club

haudli's Avatar
 
Trader Rating: (139)
Join Date: Jul 2009
Location: Xsocio-Broker Malaysia Terbaik
Posts: 47,311
Thanks (Received): 427
Likes (Received): 14
Blog Entries: 10
Active Level
My Mood:
Default

penuh manfaat ..bagus2
Reply With Quote
  #4  
Old 12-03-2010, 05:00 PM
SiRentap SiRentap is offline
Super Active

SiRentap's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Location: Borneo Island
Posts: 6,617
Thanks (Received): 369
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

good info....
Reply With Quote
  #5  
Old 08-07-2010, 04:54 PM
ridersenja ridersenja is offline
Active Member

ridersenja's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Location: Johor Bahru
Posts: 1,089
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

tidak dinafikan...
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 08-07-2010, 07:29 PM
Icecape Icecape is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2008
Posts: 719
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Confused aku dgn thread nih...
Reply With Quote
  #7  
Old 14-08-2010, 03:01 AM
goldtrack goldtrack is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 2,309
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sesiapa yang berminat nak buat businesss emas sila hubungi saya ...dah lama saya tak buka CG ni RUPANYA dah ade thread GOLD ...thread yang di cadangkan oleh saya sejak sekian lama
Reply With Quote
  #8  
Old 17-09-2010, 01:22 AM
aBe_kun89 aBe_kun89 is offline
Active Member

aBe_kun89's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Jun 2010
Location: In Profit...
Posts: 2,309
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Pelaburan emas sangat profit....kena mula 'menggali' CG nih untuk tahu lebih pasal ni...
__________________
Bookmark me!!Sumber pasif income anda...
-Download dari 13 hosting dengan RM17 sahaja!-
PM atau YM / E-Mail sy di aBe_kun89[at]yahoo.com untuk deal dan pertanyaan
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump