Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Travel, Vacation, Tour, Adventure

Travel, Vacation, Tour, Adventure Share holiday experiences | Attractive places Review | Hotels Review | Resorts Review | Homestays Review | Vacation Deals Review

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 29-04-2016, 11:38 AM
parcofolgore parcofolgore is offline
Super Active

parcofolgore's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2010
Posts: 5,064
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Tahnuah lps ni bleh anjak pamir highway atau le karakoram highway pulak
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 29-04-2016, 11:54 AM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 9,061
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 100
Active Level
My Mood:
Default

thread wajib parking...
kalau ada ulat parking pun kawe rela bayar hehe..
kipidap ved
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #23  
Old 29-04-2016, 12:00 PM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,255
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Tak sampai 10 minit, kami pun tiba semula ke Xian Xianyang Airport Terminal 3.

Ved mencari kaunter pertanyaan kerana inilah kali pertama menaiki domestic flight CHINA...as usual agak sukar untuk bertanya kerana mereka tidak fasih berbahasa English...akhirnya ada seorang local people yang membantu kami menunjukkan arah untuk check-in.

Kaunter luggage China eastern airlines telah pun dibuka, nasib baik yang jaga kaunter luggage boleh berbahasa english...kaedah check-in amat mudah, Ved menunjukkan e-ticket yang dibooking thru Ctrip tempohari dan juga passport...actually nama kami mmg dah ada dalam sistem...simply tunjuk passport pun derang dah boleh track tempahan flight tersebut...

Cumanya on luggage...sistem mereka agak ketat..sekiranya mereka ragu2 dengan barang2 yang kita masukkan dalam luggage...kita akan diminta untuk membuka luggage pada masa itu juga...

Semua luggage kami balut plastik dari Airport Alor Setar lagi...once check-in luggage di Xian, kerani kaunter minta kami untuk buka semula balutan plastik di bilik pemeriksaan luggage...dan datang semula untuk mengambil tiket flight selepas selesai pemeriksaan luggage...normally tripod yang kami bawa akan menimbulkan keraguan apabila discan.



Bilik pemeriksaan luggage di Airport Xian



Kita akan dipanggil masuk ke bilik di atas..dan diminta membuka luggage untuk diperiksa...if ada barang yang dilarang, petugas akan merampas barang tersebut...

Dalam kes kami, lama juga kami menunggu di luar bilik untuk dipanggil...tapi nama tak juga dipanggil panggil...finally kami decide untuk masuk ke dalam bilik tersebut dan bertanya " Awat lama sangat nih bro ? " Gitu laaa lebih kurang ayat kami...

Petugas memaklumkan beg kami tak perlu diperiksa dan telah pun dihantar ke dalam flight....

Kami kembali ke kaunter check-in tadi untuk mengambil semula boarding pass dan juga passport...kerani kaunter masih x puas hati...dia call petugas dalam bilik pemeriksaan luggage....cong ceng cong ceng...finally dia berpuas hati kot...lalu diberikan kami boarding pass dan juga passport


Reply With Quote
Likes eeiihh liked this post
  #24  
Old 29-04-2016, 12:10 PM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,255
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

No wonder..untuk domestic flight di China...xde perkhidmatan balut luggage dgn plastik sebab sekiranya ada benda yang pegawai pemeriksa mushkil, mereka akan mengarah penumpang untuk membuka beg on the spot.

kami kemudiannya bergerak menuju ke balai berlepas...kat sini macam biasa, akan ada pemeriksaan untuk hand carry pula....member Ved sangkut sebab bawa pemetik api.



Ruang menunggu Terminal 3 domestic flight Xian sangat besar dan luas...tgk kepada flight yang menunggu ..looks like terminal ni dikuasai oleh China Eastern Airlines...umpama seperti Air Asia menguasai terminal KLIA2



Reply With Quote
  #25  
Old 29-04-2016, 12:17 PM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,255
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Flight kami berkongsi code dengan China Southern Airlines...dan Urumqi di china juga dikenali sebagai Wulumuqi..



Reply With Quote
  #26  
Old 29-04-2016, 12:25 PM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,255
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Jarak Xian ke Urumqi ialah sejauh 2,500KM...penerbangan mengambil masa sekitar 3jam 40 minit



Penerbangan quite smooth, kerusi pun selesa...makanan tengahari pun turut dihidangkan di dalam pesawat.....halal foods...nasi + sayur + buah buahan...air lak boleh request 2-3 kali..selagi ada stok





Gambar atas, halal foods

Reply With Quote
  #27  
Old 29-04-2016, 12:27 PM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,255
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Yang penting, view dari udara amat memukau beb....gunung ganang with snow cap

Reply With Quote
  #28  
Old 29-04-2016, 03:26 PM
hashocean hashocean is offline
Regular

hashocean's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2016
Posts: 726
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

syok weh travel bag pack camni
tapi dah ada anak bini ni payah sket
xsampai hati nak tinggal
__________________
Mining BITCOIN dengan percuma di GOOGLE CHROME
Reply With Quote
  #29  
Old 29-04-2016, 04:46 PM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,255
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Sekitar jam 2.30 petang waktu Beijing, kami selamat mendarat di Urumqi Diwopu International Airport Terminal 2...sini pun baru lepas hujan.....runaway kelihatan basah.



Seperti biasa...keluar dari flight, kami follow orang ramai untuk mengambil bagasi masing - masing...



Note : Sila simpan salinan tag bagasi pada tiket kita, petugas akan check kat pintu keluar bagasi untuk make sure kita tak ambil beg yg bukan kepunyaan kita...cara ini memang bagus..so x jadi isu orang curi beg kita nanti...

Reply With Quote
  #30  
Old 29-04-2016, 04:53 PM
vedder9 vedder9 is offline
Legendary Member

vedder9's Avatar

 
Trader Rating: (64)
Join Date: Sep 2006
Location: Singa Utara
Posts: 15,255
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

Next flight kami dari Urumqi ke kashgar (kashi) ialah pada jam 8 malam nanti...kami ada masa yang agak panjang untuk melepak di Urumqi airport...check-in luggage dibuka pada jam 5 petang nanti...lambat lagi tu.

Dari terminal 2, kami perlu ke Terminal 1 kerana next flight kami berlepas dari terminal 1...so kena keluar dari T2 dan menapak dalam 300m untuk ke Terminal 1



Gambar bawah :- Terminal 1



Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump