Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Travel, Vacation, Tour, Adventure

Travel, Vacation, Tour, Adventure Share holiday experiences | Attractive places Review | Hotels Review | Resorts Review | Homestays Review | Vacation Deals Review

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #91  
Old 09-03-2015, 05:21 PM
a b c d e f a b c d e f is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,648
Thanks (Received): 183
Likes (Received): 241
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by suaji View Post
dekat area2 situ byk tmpt leh parking.. berbayar laa..
tp aku x tau harga brape..

xpenah naik bas kat citrus hotel..

tau naik kat dlm ciq je..

baik g ari jumaat atau selain sabtu ahad.. rmai org kat uss tu..
nati byk masa bratur je.. aku bratur nak naik roller coaster yg nak jejak air pun sejam lbh.. huhu rmai..
Rollercoaster nama battlestar galactica tu dah lama rosak dan tutup...
Uss akan lancarkan semula pada 18hb mac ni.

rugi kalau pegi uss sebelom 18hb.

Masa aku pi dulu masok kul 10 pagi terus je lari ke mende ni... tinggalkan anak bini....
dah habis, belum ada orang beratur aku naik lagi... sampai 5 kali..

pastu aku jalan terhuyung hayang sepanjang hari tu



http://youtu.be/dyH0pGzIg-0

Last edited by a b c d e f; 09-03-2015 at 05:25 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #92  
Old 09-03-2015, 10:41 PM
Photofast Photofast is offline
Active Plus

Photofast's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jul 2010
Posts: 4,643
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 5
Active Level
Default

nak tanya dekat tune hotel danga bay tu senang carik makan tak,pagi,tengahhari,malam

macam tak ada breakfast saja hotel sediakan
Reply With Quote
  #93  
Old 10-03-2015, 09:05 AM
suaji suaji is offline
Super Active

suaji's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,090
Thanks (Received): 116
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a b c d e f View Post
Rollercoaster nama battlestar galactica tu dah lama rosak dan tutup...
Uss akan lancarkan semula pada 18hb mac ni.

rugi kalau pegi uss sebelom 18hb.

Masa aku pi dulu masok kul 10 pagi terus je lari ke mende ni... tinggalkan anak bini....
dah habis, belum ada orang beratur aku naik lagi... sampai 5 kali..

pastu aku jalan terhuyung hayang sepanjang hari tu



http://youtu.be/dyH0pGzIg-0
hahaha untung laa 5 kali..

aku nak naik roller coaster yg ke dua sbelah yg kaler biru ke merah tu pun x larat dh nak bratur pjg dh..

pdhal dh plan msuk uss, nak start dr blkg.. konon2 nye rmai org akan start main dr dpn dulu.. hahaha rupa nya rmai plak pk mcm aku..
Reply With Quote
  #94  
Old 10-03-2015, 09:22 AM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,667
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 147
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Photofast View Post
nak tanya dekat tune hotel danga bay tu senang carik makan tak,pagi,tengahhari,malam

macam tak ada breakfast saja hotel sediakan
kat seberang jalan ada singgah selalu ..

sebaris dengan tune hotel pon ada kedai makan.. tp harga dok tau la boh..
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #95  
Old 10-03-2015, 05:23 PM
Photofast Photofast is offline
Active Plus

Photofast's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jul 2010
Posts: 4,643
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
kat seberang jalan ada singgah selalu ..

sebaris dengan tune hotel pon ada kedai makan.. tp harga dok tau la boh..
okay gak tu

kalau bosan,nak pergi zoo,funfair,apa semua kat danga bay tu walking distance tak
Reply With Quote
  #96  
Old 11-03-2015, 09:25 AM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,667
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 147
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Photofast View Post
okay gak tu

kalau bosan,nak pergi zoo,funfair,apa semua kat danga bay tu walking distance tak
nak ke funfair dekat je..kalo nak ke zoo jauh tu.. bole berpeluh hehe ..naik teksi je kalo nak ke zoo tu
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #97  
Old 11-03-2015, 11:18 AM
danzig_08 danzig_08 is offline
Active Plus

danzig_08's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2006
Location: konot
Posts: 2,613
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Photofast View Post
okay gak tu

kalau bosan,nak pergi zoo,funfair,apa semua kat danga bay tu walking distance tak
hahahhaha xberapa nk walking distance laaa
ke danga bay pun dah berpeluh..
Reply With Quote
  #98  
Old 01-08-2018, 12:39 AM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 136,438
Active Level
My Mood:
Default

"Tips ke USS menaiki public transport"

Kenapa kami memilih public transport..

1. Lebih murah. Kami telah mengira, bajet utk ke singapore dgn membawa kereta sendiri sgt mahal. Perlu ada autopass, at least $50 dlm tu, parking USS $28. Ada cara utk byr murah tapi agak leceh.

2. Dapat solat maghrib. (Kebanyakan pakej ke USS yg menyediakan bas terus ke USS dr hotel pilihan akan berangkat jam 7.30pg dan dtg ambil semula pd jam 6.30ptg. Maka solat maghrib akan terlepas kerana stuck dlm jem. Sampai jb dlm pukul 9mlm)

Kesimpulannya, kami ambil keputusan utk naik public transport.

1. Bergerak dr Larkin sentral jam 7.30pg. Terus lalu di tepi Gate 1 atau 2, sebelah restoran mamak.Bas tambang memang berada di sana.Cari bas yg tulis ke "Queen Street". Pakcik bas tggu dlm bas.Bayar rm3.30 seorang. Bas agak selesa mcm bas ekspres walaupun bas loncat. Wajib simpan tiket smpai ke Queen street. Kami menaiki bas "Singapore Johore Express (SJE)" . Dalam blog2 ada yg beritahu tentang bas "Causeway link CW2", atau bas "SBS 170" juga utk ke Queen street. Tapi kami x jumpa.mungkin harga berbeza.x dpt nk compare.

2. Bas akn stop di imigresen malaysia. Trun dr bas, naik atas utk cop passport. Trun semula cepat2 n cari bas yg sama. Lalu di platform A, cari signboard yg tulis SJE. Bas tggu di sana.Kalau x jumpa, tanya org.Naik semula bas dr syarikat yg sama. Hanya tunjuk tiket.

3. Bas akan stop sekali lagi di imigresen singapore. Trun bas, naik atas utk cop passport. Perlu isi borang putih. Bwk pen siap2. Kalau dah isi borang tu siap2 dr rumah lg cepat. Trun semula cari bas syarikat sama, ikut signboard yg tulis SJE jgk.Tunjuk tiket n naik bas semula.

4. Dlm pukul 10pg baru smpai ke Queen Street. Menyesal gerak lewat. Mungkin boleh gerak lebih awal.Lepas subuh ke. Sbb jem dan agak jauh juga perjalanan dr imigresen ke Queen Street. Ingtkan dekat je.huhu

5. Sampai di Queen Street, nampak "Raffles hospital", MRT Bugis sebelah kanan hospital tu. Jln kaki sikit.

6. Dr MRT Bugis, beli tiket terus ke HarbourFront. Tapi perlu tukar train di Outram park.
Bugis --> Outram Park = line Hijau
Outram Park --> HarbourFront = line Purple
Harga tiket $1.90 seorang

7. Sampai di HarbourFront, lalu ke Exit E, masuk vivo city, naik tingkat 3 dan beli tiket monorail ke sentosa island.
Harga tiket $4 seorg (return)

8. Sampai ke USS dlm pukul 11pg. Walaupun pergi hari isnin tapi masyaAllah ramainya manusia. Berbagai bangsa dr seluruh dunia. Byk buang masa utk beratur je. Saya cdgkn utk pegi hari yg x ramai org. Tp xtau hari ape.haha

9. Kami bawa mknn, botol air kosong(utk toilet), botol air minum. Boleh top up air kosong dr air tapis yg picit2 tu.haha. tak tau apa nama dia. (Sepatutnya beg akan di check.x boleh bawa mknn. Tp kami redah je. Kalau kena tahan nasiblah. Huhu.tapi agaknya hari tu ramai org, beg tak di check pun.maka selamatlah mknn kami.)

10. Harga mknn di USS standard mcm harga di malaysia. Contoh set burger $15, aiskrim $5. Portion agak bsr.Kami share je mkn. Tapi kena darab 3 lah kan.

11. Jangan lupa bwk baju hujan, payung, kasut getah pun bagus. Sebab ada attraction yg buat kita basah dan waktu kami pergi, hujan sekejap.huhu

12. Tempat solat ada di area "Egypt"

13. Lepas maghrib, kami bertolak pulang. Theme park tutup pukul 8mlm. Jadi xde alasan utk x solat sebab balik awal dan stuck dlm jem di jln. Huhu

14. Perjalanan balik ke larkin dr USS ikut laluan yg sama sewaktu pergi. Tapi waktu balik, kami naik bas "Causeway link" di Queen Street. Harga tiket $3.50 seorang.

15. Sampai di larkin dlm pukul 10 lebih.

* Kalau bwk anak2, sy cadangkan drive jelah. Memang penat berjalan seharian kalau naik public transport. Tapi berbaloi..kerana USS sgt best.

* Kos tambang perjalanan dlm rm37.20 pergi balik.Kos makan dlm rm80 seorang (knyg mkn 2 org, kira rm40 seorang lah). Harga tiket dlm rm198 seorang ($66 guna kad maybank. Harga biasa $72, berubah mengikut promosi). TOTAL rm275.20 seorang. Tanpa membeli sebarang souvenir dan guna locker utk simpan beg. Huhu..

Semoga bermanfaat untuk semua. *Nukilan khas utk anak buah tercinta.*

Rasyidah Ariffin
Reply With Quote
  #99  
Old 01-08-2018, 08:22 AM
simplest_box simplest_box is offline
Active Plus

simplest_box's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 4,715
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 55
Active Level
Default

AKu baru pegi last mnggu lepas. Masa aku pegi tu USS tutup pukul 10 malam waktu hujung minggu.
Cadangan aku kalau nak naik segala ride tu, naik sebelah malam, sebab waktu beratur cuma 5 minit je, berbanding kalau waktu siang boleh sampai 120 minit. Gila kau. Mmg potong mood la.

So waktu siang tu masuk la tgk show mcm Raptor Training Show, Elmo TV Time, Waterworld show, Shrek 4D dan mcm2 lg sebab yg ni masuk sekali ramai2 dan takyah beratur. Cuma kena tgk schedule dia pukul berapa.

Di samping tu ada jgk street show dan ada jgk parade.

Dan jgn lupa bwk air tin atau air mineral dari malaysia. Kat dlm tu sebotol air mineral boleh cecah SG6.50. Makanan aku bawak roti bun je sebab nak save cost.

Beli tiket melalui maybank dapat diskaun lagi, pastu takyah beratur kat kaunter. Terus boleh masuk, tunjuk je handphone

Last edited by simplest_box; 01-08-2018 at 08:27 AM..
Reply With Quote
  #100  
Old 06-09-2018, 10:54 AM
Syedz Syedz is offline
CG Top Poster Club

Syedz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2008
Location: Shah Alam, Selangor
Posts: 21,775
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 49
Blog Entries: 26
Active Level
My Mood:
Default

aritu pi singapore,
dok hotel JB Sentral..
ok la harga dia berpatutan..
cuma style dia macam hotel lama2..
nak pi Singapore jalan kaki je pi kompleks imigresen..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump