Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-10-2015, 07:24 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 131,929
Active Level
My Mood:
Default Lelaki tak potong kuku selama 62 tahun catat rekod dunia



WAKIL Buku Rekod Dunia Guinness menyerahkan sijil pengiktirafan kepada Chillal.

New Delhi: Seorang lelaki yang tidak memotong kuku tangan kirinya selama 62 tahun diiktiraf sebagai individu yang mempunyai kuku paling panjang di dunia.

Shridhar Chillal, 72, berkata, dia tidak memotong kuku tangan kirinya sejak 1952 selepas dimarahi gurunya kerana mematahkan kuku lelaki itu.

“Saya bertanya kepada guru mengapa dia marahkan saya?

“Dia memberitahu, saya tidak memahami perasaannya kerana saya tidak membiarkan kuku saya panjang,” katanya.

Menurutnya, sejak itu dia tidak memotong kuku di tangan kirinya walaupun dia dimarahi keluarga, sukar mendapatkan pekerjaan dan mencari bakal isteri.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.


http://www.hmetro.com.my/node/81720#....wiQJ4Yt2.dpuf
Quote:
Originally Posted by TT View Post
Kuku akhirnya dipotong masuk muzium





New York: Pemegang rekod kuku terpanjang dunia dari Pune, India, akhirnya melepaskan gelarannya selepas dia memotong kuku yang disimpan selama 66 tahun dalam satu acara khas di New York, Amerika Syarikat.


Shridhar Chillal, 82, menghadiri acara memotong kuku itu di Muzium Ripley’s Believe It or Not! di Times Square awal minggu lalu dan kuku itu akan dipamerkan kepada orang ramai.

“Ia keputusan yang sukar untuk memotong kuku tetapi apabila memikirkan mereka akan meletakkan di muzium dan menjaganya, saya berasa ia keputusan yang baik,” katanya.

Menurut laporan Daily Mail, ukuran kuku yang dimilikinya sudah mencecah panjang sebuah bas iaitu 909 sentimeter sebelum dia membuat keputusan memotongnya.

Dia mendapat inspirasi menyimpan kuku tangan kiri pada 1952 selepas seorang guru memukulnya kerana secara tidak sengaja mematahkan kukunya.

Bagaimanapun, gurunya sudah memberi amaran bahawa amat susah menjaga kuku sambil berkata, dia tidak mungkin faham kecuali mengalaminya sendiri.

Pada 2014, Guinness World Records mengiktiraf Shridhar sebagai individu memiliki kuku terpanjang pada satu tangan.

Kuku terpanjang adalah pada ibu jarinya berukuran 179 sentimeter (cm).

Menurut Shridhar, dia amat berhati-hati dalam menjaga kukunya supaya tidak patah ketika tidur.

“Saya tidak boleh bergerak banyak, setiap setengah jam saya bangun dan menggerakkan tangan ke sebelah lagi.

“Saya amat menjaganya kerana ia mudah patah. Saya menghabiskan masa 66 tahun menjaga kuku ini,” katanya.

Berikutan kuku semakin panjang dan berat, tangan kirinya tidak dapat diguna atau digerakkan.


https://www.hmetro.com.my/utama/2018...-juga-akhirnya

Last edited by TT; 15-07-2018 at 12:25 PM..
Reply With Quote
Likes oldtbone liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 02-10-2015, 07:28 AM
copy left copy left is offline
CG Top Poster Club

copy left's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Location: PERANG BESAR,
Posts: 25,658
Thanks (Received): 71
Likes (Received): 159
Active Level
My Mood:
Default

cmne nak bawak tu kalo panjang sangat.
ke boleh gulung2 masuk kampit
__________________
Kalau nak tora2 jangan kat sini.
“Mengapa mereka tidak mahu GST? Kerana akhirnya harga barang akan turun.”
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2015, 07:28 AM
keraskhejong keraskhejong is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2015
Posts: 518
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 17
Active Level
My Mood:
Default

geli la...**** btul
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2015, 07:31 AM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 31,847
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2875
Active Level
My Mood:
Default

eeih, tak lalu tengok..
Reply With Quote
  #5  
Old 02-10-2015, 07:41 AM
PokGuard PokGuard is online now
Active Plus

PokGuard's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2011
Posts: 3,845
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Dh dpt sijil..sila potong ...
Reply With Quote
  #6  
Old 02-10-2015, 07:54 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 131,929
Active Level
My Mood:
Default

selama 62 thn tu xde plak yg dengki patahkan ke, die tjatuh tpatah ke
Reply With Quote
  #7  
Old 02-10-2015, 08:01 AM
psx_dream87 psx_dream87 is offline
Super Active

psx_dream87's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2011
Location: ---- soul society ----
Posts: 6,794
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

agak kalau syaiton tengok surrender tak
Reply With Quote
  #8  
Old 02-10-2015, 08:03 AM
malrockstar malrockstar is offline
Super Active

malrockstar's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2011
Location: Klang
Posts: 8,235
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

erk..jijik
__________________
YA ALLAH, MUDAHKANLAH URUSAN KU, MURAHKANLAH REZEKI KU. AMIN.
AUTOCAD FREELANCE
Iv Mist - Penawar Resdung DLL

Reply With Quote
  #9  
Old 02-10-2015, 08:09 AM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 39,593
Thanks (Received): 674
Likes (Received): 156
Active Level
My Mood:
Default

tangan kanan la suap makanan kt mulut..basuh anu..cuci ponggong...blluweeekkkk
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 02-10-2015, 08:23 AM
simplest_box simplest_box is offline
Active Plus

simplest_box's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 4,691
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 52
Active Level
Default

cemana dia pakai baju
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump