Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Internet World

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-10-2009, 08:13 AM
rijal2009 rijal2009 is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

rijal2009's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Location: lalalalala....
Posts: 9,169
Thanks (Received): 286
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Thumbs up Share tips and trick Internet

anda pernah buka sesuatu website yang tak boleh righ click tak? tak best kan, sebab tak boleh nak simpan gambar atau nak view source kat website tersebut. Cara di bawah ini akan mengajar anda bagaimana nak 'Enable right click' walaupun website tersebut telah 'disable right click' script.

jika anda menggunakan Internet Explorer 7 atau 8

1.
klik kat “Tools”->”Internet Options”
2.
klik pada “Security” tab.
3.
klik “Custom Level”
4.
Scroll kebawah sampai jumpa “scripting” .
5.
Pilih “Active Scripting” ke “disable”
6.
klik “Ok”. pastu restart korang punya IE.



Mozila Firefox
1.
Pergi ke “Tools” -> “Options”
2.
klik di “Content”
3.
Untick enable JavaScript

4. Try right klik lagi kt website yg disable tu, mesti boleh.


Bagi tips & trick yang lain, anda boleh pilih di senarai bawah ini.



1. Tips nak cari lagu dalam google.com
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=4916186&postcount=20
2. Cara untuk melajukan firefox
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=4916247&postcount=22
3. Cara search apa2 jenis fire yang host dari Mediafire
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=4919059&postcount=26
4. Cara guna google calculator
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=4924484&postcount=30
5. trick menarik utk mozilla firefox
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=5052998&postcount=46
6. 100 run Windows command
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=5053022&postcount=47
7. Windows XP, 7 & Vista Shortcut (sangat berguna utk newbies)
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=5053242&postcount=50
8. Cara untuk gunakan keyboard sebagai mouse
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=5060662&postcount=53
9. Cara tukar nama processor
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=5060947&postcount=54
10. Cara untuk mendapatkan IP dari orang yang send email pada kita
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=5061179&postcount=55
11. Send Fake Email
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6478696&postcount=83
12. Tool untuk upload ke Rapidshare
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6600678&postcount=84
13. 15 Collest firefox trick ever
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6639059&postcount=86
14. Trick menarik untuk browser
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=5061198&postcount=56
&
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6377603&postcount=58
15. Buka YM banyak2 dalam satu masa
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6386202&postcount=59
16. write & copy note share with another pc via website
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6410489&postcount=68
17. Buat diari atau followup checklist guna notepad
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6423974&postcount=71
18. Cara utk buat background dalam folder
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6456351&postcount=76

Cara dengan video[/B]
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6456902&postcount=78
19. Cara untuk mengesan Yahoo user Invisible atau Available
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6457343&postcount=81
20. Gudang e-book
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6782910&postcount=92
21. Hotspot Shield (untuk pengguna di opis yang kena block)
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6785280&postcount=94
22. Adobe Photoshop Online (tak perlu software lagi)
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=7074233&postcount=101
23. Kamus online
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=7075192&postcount=104
24. Cara untuk cari lagu di Youtube.com
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=7120595&postcount=107
25. 12 Expert Google Search Tips
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=7130926&postcount=109
26. Buat SMTP Email Server sendiri
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6639090&postcount=87
27. Cara untuk mencari Movie/Filem di Google.com
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=6758441&postcount=91
28. Cara untuk melajukan Firefox
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=7284570&postcount=127
atau
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=7348661&postcount=129
29. IP Proxy & cara buang ads/iklan hotspotshield
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=7371322&postcount=138
30. Cara untuk recovery RAR password
Code:
http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=7417474&postcount=144
P/S: Sekiranya ada tips & trick terbaru, saya akan update di sini..
__________________
Cakap ler ape nak ckp..lalalala...

Last edited by rijal2009; 30-03-2011 at 11:42 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 13-10-2009, 08:18 AM
UiqueSpect UiqueSpect is offline
Active Member

UiqueSpect's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2006
Location: Ganu
Posts: 1,001
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku ade cara nak gune internet freeee tanpa ultrasurf atau software proxy....
tp aku nak cas org gak....RM35 ok tak?
org lain cas smp rm 180...

gerenti tak putus2... bukak 2-3 platform forex pastuh ym pon ok lagik...
HAHAHAHAHAHAHA...
__________________
PERDANA V6 conv utk dijual
Ganu/Kl? Jom masuk PBMutual.. jom join >pakai EPF jek!!
GuK Bai I.N.S.T.A
Reply With Quote
  #3  
Old 13-10-2009, 08:24 AM
rijal2009 rijal2009 is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

rijal2009's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Location: lalalalala....
Posts: 9,169
Thanks (Received): 286
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Reserved......
__________________
Cakap ler ape nak ckp..lalalala...

Last edited by rijal2009; 30-03-2011 at 11:45 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 13-10-2009, 08:54 AM
UiqueSpect UiqueSpect is offline
Active Member

UiqueSpect's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2006
Location: Ganu
Posts: 1,001
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by thepirate91 View Post
aku ada cara nak "hack" account streamyx kalau kira pakai line 384kbps kita boleh dpt 1-4mbps kalau kita dpt account 1-4mbps. tp cara ni aku tak akan ajar sape2 sebab benda ni bahaya, boleh terlibat kes polis.
oit...tak nak ajar uat pe gtau nih...
tp mende tuh bukan set kat jumper die ke?...
__________________
PERDANA V6 conv utk dijual
Ganu/Kl? Jom masuk PBMutual.. jom join >pakai EPF jek!!
GuK Bai I.N.S.T.A
Reply With Quote
  #5  
Old 13-10-2009, 08:57 AM
azyraf azyraf is offline
Regular

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2008
Posts: 220
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by UiqueSpect View Post
oit...tak nak ajar uat pe gtau nih...
tp mende tuh bukan set kat jumper die ke?...
kena ada org 'dalam' tm yg jaga port ni..betul ker..hehe
Reply With Quote
  #6  
Old 13-10-2009, 08:59 AM
avatar avatar is offline
Regular

avatar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Location: This Is Pantai Timur
Posts: 197
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by thepirate91 View Post
korang pernah buka sesuatu website yg tak boleh righ click? tak best kan sebab tak boleh nak simpan gambar atau nak view source kat web tu. cara dibawah ni akan ajar bagaimana nak Enable right click walaupun website tu disable right click script.

kalau korang guna IE 7 atau 8

1.
klik kat “Tools”->”Internet Options”
2.
klik pada “Security” tab.
3.
klik “Custom Level”
4.
Scroll kebawah sampai jumpa “scripting” .
5.
Pilih “Active Scripting” ke “disable”
6.
klik “Ok”. pastu restart korang punya IE.



Mozila Firefox
1.
Pergi ke “Tools” -> “Options”
2.
klik di “Content”
3.
Untick enable JavaScript

4. Try right klik lagi kt website yg disable tu, mesti boleh.


P/S: kpda org yg dah tahu bnde ni, jgn la ckp bende lama @ bnde sng..tp yg newbie ingin tahu pasal ni dia nak gak tahu kan.bkn semua org yg tahu kan.

EDIT: nnti apa2 knowledge yg popular aku akan share sini.
thnx 4 share
Reply With Quote
  #7  
Old 13-10-2009, 09:04 AM
osim osim is offline
Junior

osim's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 99
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by thepirate91 View Post
aku ada cara nak "hack" account streamyx kalau kira pakai line 384kbps kita boleh dpt 1-4mbps kalau kita dpt account 1-4mbps. tp cara ni aku tak akan ajar sape2 sebab benda ni bahaya, boleh terlibat kes polis.
nk hack ac ptptn bole tak..
ramai org dah kna blacklisit ni..
tapi bukan eden no..
__________________
to err is human.
Reply With Quote
  #8  
Old 13-10-2009, 09:08 AM
CrusheD_LameR CrusheD_LameR is offline
Active Member

CrusheD_LameR's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,308
Thanks (Received): 73
Likes (Received): 0
Active Level
Default

cara TT bagi kadang boleh pakai kadang tak leh...bergantung pada scripting yang programmer tu tulis...

kalau setakat gune javascript, mmg tak de masalah kalau gune cara TT, tapi cara TT agak panjang...

sebenarnya, TT boleh left click kat benda yang kita nak right click...dan tekan button 'properties / right click" kat keyboard tu...kalau programmer pakai script biasa...boleh je keluar right click tu...

kalau advance scripting..mmg tak leh gak walaupon buat cara macam TT buat...
__________________
Guys, Please la..Do not argue with an I.D.I.O.T, people watching may not be able to tell the difference...

One Stop IT Solutions Provider
Reply With Quote
  #9  
Old 13-10-2009, 09:44 AM
rijal2009 rijal2009 is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

rijal2009's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Location: lalalalala....
Posts: 9,169
Thanks (Received): 286
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Reserved..........
__________________
Cakap ler ape nak ckp..lalalala...

Last edited by rijal2009; 30-03-2011 at 11:46 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 13-10-2009, 09:45 AM
rijal2009 rijal2009 is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

rijal2009's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Location: lalalalala....
Posts: 9,169
Thanks (Received): 286
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Reserved.......
__________________
Cakap ler ape nak ckp..lalalala...

Last edited by rijal2009; 30-03-2011 at 11:46 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
ilmu it

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump