Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Internet World

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 05-02-2018, 09:57 AM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 6,335
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 128
Blog Entries: 3
Active Level
Default

indonesia sayang bahasa rasmi mereka. kerajaan, swasta, rakyat indon semua bangga guna bahasa indonesia. intel, microsoft, apple, huawei, xiomi semua pakai bahasa indonesia.

laman web kerajaan sendiri tak suka guna bm. siap ada dua hanasa. glc milik kerajaan celcom tm drb-hicom tak pakai bm. bm ni bahasa orang kasta bawah. tambah lagi orang ternama tulis bahasa rojak sekerat bm sekerat bi sampai gugel terjemah sendiri pening.
Reply With Quote
Likes underscore liked this post
Paid Advertisement
  #32  
Old 05-02-2018, 10:05 AM
ataufik3 ataufik3 is offline
Active Plus

ataufik3's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,740
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

1 indonesia website dia banyak dalam bahasa indonesia. malasia, website kerajaan pun dwi bahasa. belum lagi blog-blog malaysia dalam bahasa english. cuba cari movie. susah nk cari subtitle dari bahasa melayu, sebabnya orang melayu kurang berminat dalam perkara begini. kalau sumber hiburan, resepi. tu melayu suka.

Quote:
Originally Posted by Oalev View Post
sebelum ni, klu google akan keluar
1) images
2) jawapan2 dari Indon, dll

aku dh tukar setting ke ms-my, oklah jawapan ada dari BM.. output akan jadi
1) jawapan2 dari Msia
2) images
3) jawapan dari Indon, dll

tapi bg persoalan utama tetap xterjawap, kenapa nk kena setting bagai, sedangkn dikatakn google ni canggih, sgala bagai dpt detect, knapa xdpt detect IP ni dari M'sia n direct buh jawapan2 dari M'sia. Tgk klu aku lepas setting tu pun. siap nk kena bg jawapan dari M'sia dulu baru gambar.
Reply With Quote
  #33  
Old 05-02-2018, 10:28 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 43,528
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1090
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by notepad View Post
indonesia sayang bahasa rasmi mereka. kerajaan, swasta, rakyat indon semua bangga guna bahasa indonesia. intel, microsoft, apple, huawei, xiomi semua pakai bahasa indonesia.

laman web kerajaan sendiri tak suka guna bm. siap ada dua hanasa. glc milik kerajaan celcom tm drb-hicom tak pakai bm. bm ni bahasa orang kasta bawah. tambah lagi orang ternama tulis bahasa rojak sekerat bm sekerat bi sampai gugel terjemah sendiri pening.
Yer Tul

Indonesia sayang sangat bahasa diorang

Kita ada yang hina bahasa sendiri

Lagi suka guna english

Bila cakap melayu

Tak nak cakap melayu

Guna english

Rasa hina cakap bahasa Melayu

Rasa English tue bahasa hebat dan mulia
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI
di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #34  
Old 05-02-2018, 10:31 AM
Fabs Gunns Fabs Gunns is offline
Super Active

Fabs Gunns's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2011
Posts: 5,773
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

den pun perasan jga pasal ni
tp nak mcm mana dah dorg yg rajin kongsi info
Reply With Quote
  #35  
Old 05-02-2018, 10:44 AM
Encik Sponge Encik Sponge is offline
Active Plus

Encik Sponge's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2013
Posts: 3,354
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 132
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by arizo razzo View Post
benda ni dah ditanya masa forum bersama national library tahun 2015, mereka menyatakan org indonesia lebih banyak menulis berbanding kita, selain itu bahasa yg digunakan selari dgn bahasa malaysia. rakyat malaysia perlu lebih banyak menulis(blog dan sebagainya)
Ya... bila kita tengok balik, rasa macam indon lebih advance dalam penggunaan internet..

Kalau dulu info2 kesihatan, info pasal internet banyak dalam web indon... kat malaysia sejak dua menjak ni rasa baru banyak web2 macam tu... dan memang aku terpikir indon lebih advance
Reply With Quote
  #36  
Old 07-02-2018, 10:34 AM
underscore underscore is offline
Legendary Member

underscore's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: 7
Posts: 11,053
Thanks (Received): 3663
Likes (Received): 386
Blog Entries: 33
Active Level
Default

Aku biasa letak perkataan Malaysia diakhir carian.

Nampak berjaya trik NIE... akan keluar hasil carian hanya laman web dari Malaysia. Kalau betul 2 xde baru keluar web indon
Reply With Quote
  #37  
Old 24-04-2018, 03:46 PM
batikmalaysia batikmalaysia is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 18
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by underscore View Post
Aku biasa letak perkataan Malaysia diakhir carian.

Nampak berjaya trik NIE... akan keluar hasil carian hanya laman web dari Malaysia. Kalau betul 2 xde baru keluar web indon
Betul, aku pun guna trik ni jugak. Lagi satu,boleh set kat setting chrome tu. Atau guna web browser lain utk carian..rasanya Bing gives better result lately. Dan lagi satu, baru je ni google update yang semua carian akan based on tempat orang cari tu. contohnya klu carian dibuat dari malaysia, nanti automatik akan guna google.com.my, kalu dari turki, automatik akan dapat hasil dari google.com.tr
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump