Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Love, Relationships

Love, Relationships Share and discuss anything about love and relationships. Share any advices, problems, tips & solutions. Please behave & be open minded OR you will be banned from this section. Keep alert section announcement.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 13-01-2014, 01:07 PM
cyborg cyborg is offline
Active Plus

cyborg's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,387
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 66
Active Level
My Mood:
Default

Lepas tahun ke3 dah mula bosan la...
Nak cepat kahwin tu boleh...tapi ekonomi negara dan mak-mak sedara yang tak mengizinkan..!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 13-01-2014, 01:11 PM
cik dila sayang cik dila sayang is online now
CG Top Poster Club

cik dila sayang's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2009
Location: Planet Bumi
Posts: 22,786
Thanks (Received): 1024
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by siamanggagapp View Post
ntah la, teman nih mmg jenis klau dh suka tk kira org ke benda, teman akan terus suka smpai bila2. klau teman berkenan kt org atau benda tuh teman akan terus usaha sampai dpt. bapak teman pn pernah sokseksoksek dgn org rmh teman, klau teman nih buat 1 benda yg dia suka, dia buat sungguh2. huhu. hrp2 betoi la tuh.
Cantik bro setia pada yg satu.
Reply With Quote
  #23  
Old 13-01-2014, 02:59 PM
barber87 barber87 is offline
Active Member

barber87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,818
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 1
Active Level
Default

just nak kongsi dengan TT..saya "berkawan" 5 tahun, bertunang setahun, berkahwin dah nak masuk 2 bulan..

camna boleh bertahan? maybe sebab dua2 memang berniat nak kahwin waktu mula2 berkawan dulu..bukan sekadar suka2 nak couple..so bila dah couple, walaupun agak lama (hujung diploma-->degree-->kerja 2 tahun)..

antara pesanan aku dekat isteri aku dulu, walau macammana pun gaduh, walau marah macam mana sekalipun, jangan sekali pun sebut perkataan "PUTUS"..sebab masing2 sayang, so gaduh pun paling lama 2hari, pastu mesti masing2 cooldown n ok balik..walaupun dua2 orang memang kuat sensitif termasuk aku..tapi aku sekejap ja, bila lama sikit xsampai hati nak marah, merajuk lama2..so apa aku xsuka aku cakap direct, apa yang dia xsuka pun aku mintak dia cakap direct..so sepanjang 6 tahun sampai kahwin, xpenah tekeluar perkataan nak putus pun..

time bercinta, diploma 1 kelas, degree lain2 kelas..tapi dalam kelas dia dengan kawan2 dia, saya dengan kawan2 saya..macam xkenal pun masing2 dalam kelas..jumpa seminggu sekali kat foodcourt..

sekarang jadi orang rumah aku..Alhamdulillah setakat ni happy jela, harap berkekalan..
__________________
~Biar Jasa Jadi Kenangan~
Reply With Quote
  #24  
Old 13-01-2014, 06:47 PM
exboy exboy is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 5,305
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 87
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cik dila sayang View Post
Assalammualaikum warahmatullahiwabaratuh dan salam ceria.


Utk warga cgrian yg dh bercinta lebih 2 tahun ape planning korg seterusnyer dan nape korg masih setia kt pasangan korg sampai sekarang?


Sudi-sudikan share beberapa tips utk kitorg semua tambah ilmu dan memperbaiki relationship masing2 dari masa ke semasa.

Jazakallah.
Bercinta dari tahun satu pengajian..sekarang di tahun lima/akhir..telah bertunang syawal lalu..Insyaallah akan berkahwin tahun ni..

Sebelum tu membohong la kalu xde gado, rase marah..kalu bertekak tu, tuhan je tau mcm mane..tapi...

Reason setia:
1- sebab da makin tua/matang, da tau ape nak dlm hidup..bukan takat nk cantik, bukan takat nk jadi playboy..
2- profession same..jd lebih memahami, senang nak share case, prob or tips
3- bile profession same, gaji pun same, senang nk merancang hidup dari awal
4- byk lagi..malas nak tulis..kalu sebut pasal islam yg 5 criteria tu rase sume akan jawab common mcm tu(tapi tu penting..yg kat atas juz utk kelainan, dan sebab setia)

Kekurangan pasangan skrg: x bole nk impress kan pasangan dgn kerja sendiri..(da die pun keje same ngan aku nnt)..


P/s: salah satu ketenangan bile hanye ade satu teman ialah hp bole letak rata2..x perlu risau..xde pape yg sulit..
Reply With Quote
  #25  
Old 13-01-2014, 06:50 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 141,042
Active Level
My Mood:
Default

pengalaman ak bercinta lebih 2tahun mesti gagal
Reply With Quote
  #26  
Old 13-01-2014, 06:50 PM
cik dila sayang cik dila sayang is online now
CG Top Poster Club

cik dila sayang's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2009
Location: Planet Bumi
Posts: 22,786
Thanks (Received): 1024
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by exboy View Post
Bercinta dari tahun satu pengajian..sekarang di tahun lima/akhir..telah bertunang syawal lalu..Insyaallah akan berkahwin tahun ni..

Sebelum tu membohong la kalu xde gado, rase marah..kalu bertekak tu, tuhan je tau mcm mane..tapi...

Reason setia:
1- sebab da makin tua/matang, da tau ape nak dlm hidup..bukan takat nk cantik, bukan takat nk jadi playboy..
2- profession same..jd lebih memahami, senang nak share case, prob or tips
3- bile profession same, gaji pun same, senang nk merancang hidup dari awal
4- byk lagi..malas nak tulis..kalu sebut pasal islam yg 5 criteria tu rase sume akan jawab common mcm tu(tapi tu penting..yg kat atas juz utk kelainan, dan sebab setia)

Kekurangan pasangan skrg: x bole nk impress kan pasangan dgn kerja sendiri..(da die pun keje same ngan aku nnt)..


P/s: salah satu ketenangan bile hanye ade satu teman ialah hp bole letak rata2..x perlu risau..xde pape yg sulit..


Terbaik bro!!!!
Moga berkekalan hingga ke jannah,aamiiiin.
Reply With Quote
  #27  
Old 13-01-2014, 06:54 PM
Dewa19Kangen Dewa19Kangen is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2010
Location: 1 masa nti mukin d sumatra barat indonesia
Posts: 8,902
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

selepas ang meningkat umo yang dewasa ang merasa couple adalah perkara mainan,lain kalo suruh mak pak tangkap tender,nikah buat project,aku nak try yang tu pula..
__________________
[CENTER][COLOR="Blue"][URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=517113"]kisah pompuan celaka tarak guna punya[/URL]

[URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=622524"]kisah pompuan celaka tarak guna punya II[/URL][/COLOR][/CENTER]
Reply With Quote
  #28  
Old 14-01-2014, 10:26 PM
alpine_star alpine_star is offline
Legendary Member

alpine_star's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2010
Posts: 13,681
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 97
Active Level
My Mood:
Default

couple mmg boring..yg best masa nak tackle jerk..hahaha
Reply With Quote
  #29  
Old 17-01-2014, 02:01 PM
nur_ani nur_ani is offline
Active Plus

nur_ani's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,290
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kenal since 2006 until now =)
insyaAllah hujung tahun ni kawin.

setia 2 paling penting..trust each other~
__________________
sentiasa hormat pada orang lain jika mahu dihormati
Reply With Quote
  #30  
Old 17-01-2014, 02:05 PM
008 008 is offline
Super Active

008's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2010
Posts: 7,223
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku lagi bcinta dgn bf 7 tahun..ni skng putus..x jadi kawin pun

kesimpulan- becinta lama2 sgt ..buang masa aje..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump