Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Love, Relationships

Love, Relationships Share and discuss anything about love and relationships. Share any advices, problems, tips & solutions. Please behave & be open minded OR you will be banned from this section. Keep alert section announcement.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 15-04-2014, 10:43 PM
matramlee matramlee is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2012
Posts: 3,198
Thanks (Received): 248
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Salaam.

Ingat pada Allah SWT.

Hubungan kau dengan Dia tak dekat.

Tu la pasal.
ada betolnya...
__________________
[CENTER][SIZE="3"][B][URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=586014"]Panggilan PERCUMA! dengan RM8 sebulan POSTPAID[/URL][/b][/SIZE]

[B][COLOR="Red"][URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=577675"][SIZE="3"]Buat Website SIMPLE dengan DATABASE RM190[/SIZE][/URL][/COLOR][/B]

[B][COLOR="Red"][URL="http://adf.ly/1In5JJ"][SIZE="3"]Cerita-Cerita Seram ~~ Baca Sambil Diperhatikan[/SIZE][/URL][/COLOR][/B]
[/CENTER]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #142  
Old 15-04-2014, 10:48 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 41,115
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1310
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matramlee View Post
ada betolnya...

Aku pun pernah alami.

Syok kat awek nie, memang tak happy tul masa tak jadi tue.

Dan syukur sangat sebab tak jadi; fikir2 balik memang awek tu banyak kekurangan.

Ramai lagi yang lebih baik ada kat luar sana.

Percayalah.



Takdir Allah SWT juga aku 'kenal' insan bernama Taeyeon
Seumur hidup aku, tak pernah aku jumpa manusia seperti dia.
Berkat aku tak jadi ngan awek lama tu dan awek2 yang lain lepas tue.
Allah SWT nak tunjuk sesuatu rupanya; dunia Allah SWT ini luas.

Dapat ke tak dapat ke itu soal lain.
Yang penting, manusia yang akan kahwin dengan kita esok...ITU lah jodoh kita sebenarnya dan telah tertulis di Lauh Mafhuz...huhuhu...
__________________

WTS
GOLD Kausar Pure Natural Honey (RM50)
CD inggeris/melayu RM20 setiap satu.
Ruang signature saya untuk disewa (RM30/80)
Hot Wheels (Baru)|Burt's Bees Res-Q Ointment| CD case (terpakai)


Last edited by Jedi; 15-04-2014 at 10:52 PM..
Reply With Quote
  #143  
Old 16-04-2014, 05:46 AM
apoilenjau apoilenjau is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,494
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Terima kasih pada semua yg berikan tips2.
Reply With Quote
  #144  
Old 16-04-2014, 07:01 AM
nvmname nvmname is offline
Legendary Member

nvmname's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: May 2010
Location: Somewhere In My Mind
Posts: 10,533
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Cari pengganti, gantikan cinta kepada yang abadi ..
__________________
Allahumma salli `ala muhammadin wa'ali muhammad
Reply With Quote
  #145  
Old 29-05-2014, 11:04 AM
acHnuLL aDnan acHnuLL aDnan is offline
Active Plus

acHnuLL aDnan's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,814
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Salaam.

Ingat pada Allah SWT.

Hubungan kau dengan Dia tak dekat.

Tu la pasal.
aku suka ayat ko ni...
manusia skrg terlalu mangagungkan cinta dunia..
__________________
Reply With Quote
  #146  
Old 30-05-2014, 07:59 AM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 41,115
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1310
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by acHnuLL aDnan View Post
aku suka ayat ko ni...
manusia skrg terlalu mangagungkan cinta dunia..
Aku dulu pun lalai gak.
Syukur sebab masa diuji, teringat Allah SWT; yakin hanya Allah SWT boleh hilangkan kedukaan aku.
Bukan dok kalut nak 'cari' syaitan; minum arak, bunuh diri/orang etc.


Ramai tertipu dengan dunia.
Hidup kat dunia ni kejap jer walaupun usia manusia tu > 100 tahun.
Mahsyar lagi lama; 50,000 tahun.
Masak kalau pahala ketika hidup di dunia tak cukup.
__________________

WTS
GOLD Kausar Pure Natural Honey (RM50)
CD inggeris/melayu RM20 setiap satu.
Ruang signature saya untuk disewa (RM30/80)
Hot Wheels (Baru)|Burt's Bees Res-Q Ointment| CD case (terpakai)


Last edited by Jedi; 30-05-2014 at 08:07 AM..
Reply With Quote
  #147  
Old 30-05-2014, 10:25 AM
Hazu Creative Hazu Creative is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 618
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Cari pengganti. Tak semudah tu, tapi tulah solusi kebanyakan orang jumpa,
sama ada secara sengaja atau tak sengaja.

Ada orang tak boleh cari pengganti sebab tak ada pilihan lain. Jadi mereka tipu diri sendiri dengan kata itulah satu2nya pilihan hati dia yg xde lain dah. Sebenarnya mereka sendiri yg malas cari yg lain.

Selagi hati tak jumpa yang lain, selagi tulah hati tu akan ingat dia tulah satu-satunya pilihan yg ada.

Selain tu kena cari matlamat lain dalam hidup. Nak merubah taraf hidup, nak cari pendapatan lebih banyak, nak jaga ibu-bapa, hobi, dll. Jumpa ramai orang dan lihat dunia.
Reply With Quote
  #148  
Old 30-05-2014, 04:43 PM
acHnuLL aDnan acHnuLL aDnan is offline
Active Plus

acHnuLL aDnan's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,814
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Aku dulu pun lalai gak.
Syukur sebab masa diuji, teringat Allah SWT; yakin hanya Allah SWT boleh hilangkan kedukaan aku.
Bukan dok kalut nak 'cari' syaitan; minum arak, bunuh diri/orang etc.


Ramai tertipu dengan dunia.
Hidup kat dunia ni kejap jer walaupun usia manusia tu > 100 tahun.
Mahsyar lagi lama; 50,000 tahun.
Masak kalau pahala ketika hidup di dunia tak cukup.

kdg2 aku pun lalai jugak..
kdg2 bila ingat mati tu x mengenal usia
aku tersedar balik...
x semestinya yg tua tu akan mati dulu...

__________________
Reply With Quote
  #149  
Old 30-05-2014, 05:23 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 41,115
Thanks (Received): 155
Likes (Received): 1310
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by acHnuLL aDnan View Post
kdg2 aku pun lalai jugak..
kdg2 bila ingat mati tu x mengenal usia
aku tersedar balik...
x semestinya yg tua tu akan mati dulu...


Aku pun masih belajar lagi.
Kerap terbabas.
Sedikit demi sedikit tinggalkan benda lagha; ASTRO dah buang, ni tak lama lagi Unifi (kat umah) lak.
Leh la kot gi Cyber Cafe seminggu sekali dua untuk check email.



Bukan nak bagi alasan, tapi selagi BELUM KAHWIN...aku rasa sukar nak elakkan diri dari terbabas.

Fitrah manusia kerap buat aku terbabas.

Rasa cam sia-sia amal ibadat sebab kerap terbabas.

Ni Ramadhan dah dekat nie.
Lepas Raya, terbabas dan lagha semula.

__________________

WTS
GOLD Kausar Pure Natural Honey (RM50)
CD inggeris/melayu RM20 setiap satu.
Ruang signature saya untuk disewa (RM30/80)
Hot Wheels (Baru)|Burt's Bees Res-Q Ointment| CD case (terpakai)


Last edited by Jedi; 30-05-2014 at 05:39 PM..
Reply With Quote
  #150  
Old 06-06-2014, 11:07 AM
jzie85 jzie85 is offline
Active Member

jzie85's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,826
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matramlee View Post
Cmna ek cara nk lupakan seorang WANITA yg pernah mnjadi seorg yg spesel dlm hidup (ex-gf)....

cmna nk hilangkn derita bila teringat & rindu kt dia
Ni tips yg pnah aku buat dan bgtau kat org len gak. Alhamdulillah jadi:

Setiap kali teringat je dia, istighfar. ingat je trus istighfar. InsyaAllah lama2 nnt hilang je
__________________
ORIGINAL SLIM STYLISH POWERBANK 20000mAh - FREE DELIVERY

KOLEKSI JUBAH MUSLIMAH DI DEYUZ GALLERY


Call / Whatsapp / FB Messenger : 017-3720461 [Jzie Himura]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump