Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor > Problematic JV/Partnership

Problematic JV/Partnership All threads originally created under subforum "JV / Partnership / Investor now moving here as problematic or unsuccessful by investors or probably scam.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 31-08-2012, 11:01 PM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 17,022
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 554
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ARIFFX View Post
Saya hanya akan follow kalau TT sudi buat agreement dgn lawyer.
kalau dgn lawyer mungkin ada fee nya. nanti kos meningkat. kalau mati setem tu oklah.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 31-08-2012, 11:02 PM
mr_arief501 mr_arief501 is offline
Regular

mr_arief501's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 307
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

gud luck TT
Reply With Quote
  #13  
Old 31-08-2012, 11:07 PM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 17,022
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 554
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ihw666 View Post
tt ni yang jual canvas tu..

baik juga nampak nya nih...
sayalah yg hntr canvas pink tuan pd "bunga" tuan kat tesco senawang, betul kan?
Reply With Quote
  #14  
Old 31-08-2012, 11:10 PM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 17,022
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 554
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mr_arief501 View Post
gud luck TT
tq tuan arief.
Reply With Quote
  #15  
Old 01-09-2012, 12:36 AM
evit evit is offline
Regular

evit's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: May 2012
Posts: 207
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

TT dan pernah test market ke kat tmpat yg mahu mulakan perniagaan tu?tak byk sgt ke start trs buat 5 stall? just curious...huhu
Reply With Quote
  #16  
Old 01-09-2012, 12:44 AM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,869
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cre8tive View Post
Bismillahhirrahmannirrahim..
Assalamualaikum..

saya nak buka stall jual tauhu bakar/cakoi bakar/cakoi kahwin di seremban. siapa org johor taulah makanan yg saya nak jual ni sbb kat johor agak femes. setakat yg saya pernah makan di seremban, mmg xsama rasanya dgn yg bole didapati di johor dr segi tauhu & kuahnya. adalah agak kurang bijak saya b'ulang-alik seremban - JB utk ambil bekalan utk jualan di 1 stall sahaja.

oleh yg demikian, saya b'cadang nak tambah lokasi stall m'jadi 6 kesemuanya utk menyerap kos pengangkutan sbb kos pengangkutan ambil utk 1 stall = kos pengangkutan ambil utk 6 stall, betul x? (saya ambil sendiri di JB)

lokasi yg m'jadi keutamaan utk saya buka stall ialah:
1. seremban (2)
2. nilai (2)
3. sepang (2)

buat permulaan saya nak buka 6 stall sahaja. saya sendiri nak buka 1 stall di seremban, lagi 5 saya mencari pelabur utk menyumbang modal utk saya b'operasi di lokasi lain yang dinyatakan.

modal utk 1 stall ialah RM800 sahaja. bermakna saya perlu'n RM4000 utk 5 stall. untuk permulaan pelabur dihad'n kepada 5 orang SAHAJA..tak nak lebih sbb takut tak boleh nak handle. kalau dah siap stall, saya akan buka peluang niaga kepada org lain especially keluarga b'pendapatan rendah di kawasan yg saya nak buka tu utk m'bantu ekonomi mereka. maknanya pelabur hanya beri modal, yg meniaga org lain. "yang senang menolong yang susah".

RINGKASAN PROJEK
jenis perniagaan : makanan (tauhu bakar/cakoi bakar/cakoi kahwin)
lokasi : seremban - 2, nilai - 2, sepang - 2
tarikh sasaran bermula : 1 oktober 2012
modal yang diperlukan : RM800/stall (5 stall = RM4000)
cadangan pembayaran kepada pelabur :
- RM200 (1 november 2012)
- RM300 (1 disember 2012)
- RM300 (1 januari 2013)
kelebihan kepada pelabur :
- modal asal RM800 (3X bayar)
- perkongsian keuntungan utk 3 bulan (1 januari 2013, 1 februari 2013 & 1 mac 2013)
- perkongsian keuntungan utk projek katering (jika pelabur dapat'n pelanggan)

itulah serba sikit penerangan ringkas dari saya. perkongsian keuntungan b'dasar'n persetujuan kedua belah pihak & sebab b'mula dari bulan januari 2013 ialah kerana kalau sy bg mula bln oktober 2012, perniagaan baru nak pick-up & untung mungkin kecil sahaja. kita tunggu pelanggan dah b'tambah insyaAllah baru dikira perkongsian keuntungan, dapatlah lebih sikit utk pelabur.

SAYA TIDAK TERIMA MANA-MANA URUSAN YANG MELIBATKAN RIBA! MODAL PELABUR AKAN DIBAYAR SEMULA DENGAN SAMA NILAI & PERKONGSIAN KEUNTUNGAN BERDASARKAN % YANG DIPERSETUJUI KEDUA PIHAK!

perjanjian boleh dibuat di antara saya & pelabur. kalau pelabur luar dari lokasi mungkin rugi sikit sbb jauh nak dtg mkn. pelabur yg dekat bolehlah datang mkn, boleh jer dpt diskaun.

kalau minat boleh maklumkan pd saya. PELUANG HANYA DIBUKA KEPADA 5 ORANG PELABUR SAHAJA! jika ada apa2 kemusykilan boleh b'hubung dgn saya. insyaAllah kalau berjaya, byk lagi stall akan dibuka & pelabur awal akan diberi peluang lain jika b'minat.

Terbaik TT...teruskan usaha...
Reply With Quote
  #17  
Old 01-09-2012, 01:00 AM
kelicap kelicap is offline
Active Plus

kelicap's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,562
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Salam tt.
Dalam perniagaan tidak perlu ramai sampai LIMA orang.
Lima orang melayu punya ragam, macam 50 orang tau..mcm org tua kita pernah buat kiasan, lebih baik bela lembu sekandang, daripada menjaga/membela anak dara seorang.
Kalau tt ambil pelabur sampai LIMA orang, kompom tt muntah hijau melayan kerenah mereka ni.
Contoh dah ada, belum apa apa dah sibuk nak minta aggrement ngan lawyer, mcm ler nak melabur LAPAN JUTA RINGGIT.

Nampak tak..?? Kat situ kita dah boleh baca perangai orang ni mcm mana..
TT..Nanti kita jumpa ya..kita jadi rakan kongsi..biar kita buat business ni berdua jer..
Berdua lagi senang, kalau saya tipu, tt sekeh kepala saya, kalau tt tipu saya sekeh kepala tt. Mudah jer.
Kalau LIMA orang, payah nak sekeh sampai LIMA kepala..
Nanti saya turun seremban, kita jumpa ya..kita mesyuarat empat mata..
Kalau mesyuarat 20 mata payah..bukan senang nak puaskan hati LIMA orang ni..

Terima kasih.
__________________
Nak Order Susu Kambing Qassef ??...call nombor ni..010 2709043..sms/whatsap/telegram...boleh jer..
Laju je saya pergi hantar ke tempat tuan..hehe
Reply With Quote
  #18  
Old 01-09-2012, 01:23 AM
asraf_00 asraf_00 is offline
Regular

asraf_00's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Posts: 198
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

salam..bro seremban kat mane? den pun dok somban..kek tmn ampangan je..mgkin leh jmpa nnt
Reply With Quote
  #19  
Old 01-09-2012, 07:33 AM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 17,022
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 554
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by evit View Post
TT dan pernah test market ke kat tmpat yg mahu mulakan perniagaan tu?tak byk sgt ke start trs buat 5 stall? just curious...huhu
belum test market. cuma di lokasi yg dinyata'n hampir tiada org yg jual apa yg saya nak jual ni. kalau ada jual pun, sorry to say resepi mereka agak kurang "ummphhhhh". sbb tu saya sendiri akan ulang-alik JB utk ambil bekalan tauhu khas utk tujuan buat tauhu bakar. siapa org JB taulah mcm mana saiz tauhu bakar & rasa kuahnya tu. meleleh air liur bebbbbb

apa yg peniaga sedia ada jual ialah mereka guna tauhu yg kecil. tauhu jenis ni agak liat & rasanya kurang enak. belum cerita kuahnya lg.huhuhu insyaAllah apa yg saya cuba ketengah'n ni sama seperti apa yg boleh didapati di JB. org putih ckp "feel like @ home" lah.hehe nak makan tauhu bakar xpayah balik JB. seremban/nilai/sepang pun ada kan..insyaAllah!!

Reply With Quote
  #20  
Old 01-09-2012, 07:35 AM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 17,022
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 554
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Demam Getah View Post
Terbaik TT...teruskan usaha...
terima kasih tuan. semoga bisnes tuan maju jaya! amin

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump