Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor > Problematic JV/Partnership

Problematic JV/Partnership All threads originally created under subforum "JV / Partnership / Investor now moving here as problematic or unsuccessful by investors or probably scam.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-07-2012, 11:54 AM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,869
Active Level
My Mood:
Default Rakan Niaga Getah, Keuntungan Dijamin 7-10% Sebulan

Assalammualaikum.

Saya ada buat trading getah dari Sabah Ke Johor. Buat masa sekarang ini, saya tidak cukup modal untuk menambah kapasiti penghantaran getah.

Saya mencari mereka yang berminat untu sertai saya. Perniagaan dah pun bermula dan mempunyai perlantikan sah dari syarikat GLC untuk membekal getah mentah kepada mereka.

Mereka yang berminat boleh pm saya atau klik link dibawah. Sekian.


Salam Semua,

Untuk pengetahuan semua, kita telah mencapai 30 Rakan Niaga (RN) dan dengan ini secara rasminya, tiada lagi Rakan Niaga akan diambil atau diterima kecuali ada RN yang keluar.

Mereka yang berminat tetapi tidak sempat menyertai program yang lepas, peluang masih ada dengan program Pelabur Tapak Getah (PTG)

Berikut adalah pencerahan program PTG:
Perjanjian diantara Pelabur Tapak (PTG) dengan saya (bukan dengan LMHSB) selama setahun atau kurang dari itu.
Pelaburan yang diperlukan ialah RM150,000 atau bersamaan 150 lot (100%)
Minima pelaburan ialah RM1,000 per lot.
Paling cepat modal PTG boleh dipulangkan ialah pada bulan ke 9 atau 10*selepas mula operasi tapak kumpul getah.
Modal*HARUS*dikembalikan supaya saya boleh memiliki semula syer 30% itu, sekiranya PT mahu meneruskan juga maka perbincangan perlu diadakan.
Pulangan popit adalah mengikut kiraan sen sekilo getah yang dijual atau peratusan (%) tetap yang disetuju oleh PTG setiap bulan.
Pembayaran popit akan dibayar terus ke akaun PTG sebelum 5hb setiap bulan.
Butir Permohonan Pelabur Tapak Getah Yang Diperlukan:
Sekiranya berminat, sila maklumkan kepada saya secara email ([email protected]) atau sms (019-2468377), dan saya akan email kepada mereka yang berminat borang permohonan dan contoh perjanjian.

Kebaikan Tapak Kumpul Getah LMHSB
LMHSB boleh supply terus kepada vendor dari Felda dan Mardec
LMHSB boleh mengawal komisen pengurusan dan tidak terikat dengan kadar komisen pengurusan pusat pengumpulan yang lain di Sabah.
*LMHSB punya kuasa penuh untuk mengawal sumber getah (ini penting)
*LMHSB boleh kumpul dana sendiri untuk rancangan masa depan (tak ler perlu minta funder balik2)
LMHSB mempunyai income alternative
Transaksi tunai setiap kali pembelian getah oleh vendor
*Bukti serious LMHSB untuk menjadi “player” getah di Sabah dan ini akan memberi keyakinan kepada Felda untuk kerjasama dengan LMHSB di masa hadapan.

Jika ada yang berminat,*
sila hubungi saya di 019-2468377
atau email
[email protected]

Last edited by Sniper; 16-10-2013 at 02:01 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-07-2012, 11:59 AM
RajaDiamond RajaDiamond is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Posts: 5,688
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

wah invest getah pulak.........
__________________
[B][COLOR="DarkRed"][SIZE="3"][CENTER][URL="http://www.spypen2u.com"]PANAS!!! KOLEKSI KAKI SKODENG TERBONGKAR!!![/URL][/CENTER][/SIZE][/COLOR][/B]
Reply With Quote
  #3  
Old 11-07-2012, 12:06 PM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,869
Active Level
My Mood:
Default

Salam tuan, nak kata invest..segan lak pasal return kecik...tak macam yang lain...getah ibarat emas sekarang..kalau tengok harga pasaran, getah lebih mahal dari sawit...ini satu peluang yang unik, kalau kongsi modal, kita boleh tambah penghantaran...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-07-2012, 12:13 PM
nikkeanu nikkeanu is offline
Active Plus

nikkeanu's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2008
Posts: 4,068
Thanks (Received): 73
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

tapi harga getah jatuh kan sekarang?
Reply With Quote
  #5  
Old 11-07-2012, 12:18 PM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,869
Active Level
My Mood:
Default

Getah sama macam sawit...kejap jatuh, kejap naik...formula yang diguna pakai dah cover aspect harga jatuh, kehilangan berat dan kadar getah mentah. so far, insyaallah selamat....
Reply With Quote
  #6  
Old 11-07-2012, 12:21 PM
spekmato spekmato is offline
Active Member

spekmato's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Location: rantau panjang----->kota bharu
Posts: 1,654
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 105
Active Level
My Mood:
Default

Aku dah mam.pos rm 50k, campur kawan2 aku 430k semua hangus psl getah. Jv ngan co kawan jnji bg min 5% sebulan. Lepas 4 bulan ngan modal2 hancus. Siap ada aggremnt..dan salah sorang kawan aku tu lowyer lg. pun xleh wat ape2..adei
Bengang bila pikir2...
Tp bila ingat rezeki hak Allah, Dia bg kita pegang utk uji kita.. Hati aku sejuk la sket.
Kalo ingat skali eiii..
__________________
__________________________________________________ ___
Mrlan Trading style...TRSR no indi no sl
Reply With Quote
  #7  
Old 11-07-2012, 12:23 PM
3gunHell 3gunHell is offline
Active Plus

3gunHell's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,629
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

banyak plak program JV sekarang...
Reply With Quote
  #8  
Old 11-07-2012, 12:25 PM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,869
Active Level
My Mood:
Default

sayang tuan hilang rm430...saya supply terus ke felda. Tuan amik getah dari mana dan hantar ke mana?
Reply With Quote
  #9  
Old 11-07-2012, 12:25 PM
besod_baek besod_baek is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 142
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

newbies tuuuuu.....
Reply With Quote
  #10  
Old 11-07-2012, 12:26 PM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,869
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by spekmato View Post
Aku dah mam.pos rm 50k, campur kawan2 aku 430k semua hangus psl getah. Jv ngan co kawan jnji bg min 5% sebulan. Lepas 4 bulan ngan modal2 hancus. Siap ada aggremnt..dan salah sorang kawan aku tu lowyer lg. pun xleh wat ape2..adei
Bengang bila pikir2...
Tp bila ingat rezeki hak Allah, Dia bg kita pegang utk uji kita.. Hati aku sejuk la sket.
Kalo ingat skali eiii..
ayang tuan hilang rm430...saya supply terus ke felda. Tuan amik getah dari mana dan hantar ke mana?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump