Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 15-08-2017, 06:51 PM
Kak Temah Kak Temah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2017
Posts: 116
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by oldtbone View Post
bagus lawyerment forum ni. dari sini kita tau apa yg bank dan debt collector boleh buat dan apa yg melanggar undang2. x kira bangsa pun drg tlg bagi nasihat
macam saya..sy install apps 'true caller' mn yg dia detect telemarketer atau debt collector trus set block atau phone x bunyi.
lagi satu sy install apps auto record perbualan cth mcm ACR.mmg phone skrg dh siap ada applikasi record perbualan tp kadang kita terlupa nk rekod.
bila dh ada rekod auto..tgh dia membebel maki hamun dan ugut tu..saya potong dan cakap "perbualan ni dirakam..sat lagi saya pg buat report polis..debt collector bank mana dan submit komplen kat BNM"
biasanya dia terus letak atau trus maki hamun ckp x takut.tp pastu dia x call lagi dh atau tukar nomor lain.

Auto record tu mcmana dia berfungsi yerr? Akak tak berapa paham.. kita kena install app trucaller dulu ke, ke mcmana? Akak ni selalu dpt call dari no pelik2.. mcm 0191xxxxxx... hmmm..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #62  
Old 15-08-2017, 07:11 PM
maxpda maxpda is offline
Super Active

maxpda's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Jan 2007
Posts: 6,567
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kak Temah View Post
Auto record tu mcmana dia berfungsi yerr? Akak tak berapa paham.. kita kena install app trucaller dulu ke, ke mcmana? Akak ni selalu dpt call dari no pelik2.. mcm 0191xxxxxx... hmmm..
kalau android dah tersedia auto record..pergi kat setting, call settings..auto call recording..


kalau xda, install je apps call recorder..
Reply With Quote
  #63  
Old 21-08-2017, 06:05 PM
Kak Temah Kak Temah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2017
Posts: 116
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by maxpda View Post
kalau android dah tersedia auto record..pergi kat setting, call settings..auto call recording..


kalau xda, install je apps call recorder..
Maknanya bila kita sambut jer call, automatik dia record ye? Ok ok terima kasih.
Reply With Quote
Likes oldtbone liked this post
  #64  
Old 13-10-2017, 06:59 AM
azamzaki azamzaki is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 44
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

kalau debt collector yang sah dia akan suruh bayar terus kepada bank
__________________
Noor Azam Md Zaki
Renew Insuran / takaful/ roadtax secara online dan pantas
Phone/whatapps : 0169888472
Website:http://www.insuranskereta.my
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump