Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #6401  
Old 14-12-2017, 07:37 PM
summ_pitt summ_pitt is offline
Regular

summ_pitt's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Location: Putrajaya
Posts: 402
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bayangankelam View Post
apsal eb aku (eb 2012)mcm kurang pick up. selalu terjadi bila dlm keadaan jln jem.

tekan minyak tak nak jalan. mengaum sampai RPM naik 3 baru bergerak sikit.

tu pun tersengguk2 mcm enjin nak mati. bila bawak bwh 10km/hr mesti jadi

punya. dah la KL ni lubuk jem. bawak laju ok je. nak masuk simpang pun mcm

tu jgk. bila perlahankn kereta & tekan brek tunggu jln clear skejap lepas

tu tekan myk balik nak jln mcm tekan gear kosong je. padahal masa tu dlm gear "D".

lalu kat bonggol pun mcm tu jgk. sapa kt sini pernah kena situasi mcm ni?


tuan try servis throtle body.....ke dah setel dh problem kereta tuan
__________________
Kegagalan adalah satu kejayaan yang ditakuti oleh orang yang berjaya
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #6402  
Old 15-12-2017, 11:01 AM
bayangankelam bayangankelam is offline
Active Member

bayangankelam's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,600
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by summ_pitt View Post
tuan try servis throtle body.....ke dah setel dh problem kereta tuan
dah settle lepas tukar o2 sensor..mmg aku agak benda ni problem..
__________________
Aku tidak mungkin sekali-kali bersuara, namun jiwaku sentiasa berkata-kata.....
Reply With Quote
  #6403  
Old 22-12-2017, 05:04 PM
achok achok is offline
Legendary Member

achok's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2008
Posts: 14,245
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 190
Active Level
My Mood:
Default

salam nak tanya pasal dvd player audio punya masalah ni. tetiba nak guna semula setelah lama tak pakai. masalah audio kejap ada kejap takde bila guna FM transmitter tu mmg bikin panas

apa mod yang simple & berjaya nak bagi sound mantap? ni option yang 'murah' aku jumpa:-

1. usb powered mini speaker.
-kena buat kerja sedikit
-mungkin jadi semak kalau speaker tak kena
-jangka hayat speaker
-terpaksa guna dvd & sd card sahaja (btw, siapa yang dah pernah guna sd card? sd card mcm mana yang compatible? maklumlah barang lama )
p/s: ada sesiapa yang guna mcm ni? ni mcm bole sangkut je kalau dah buka habis. tapi grip tak tau la mcm mn kan...


2. Bluetooth transmiter
-aku tak tau lagi mcm mana benda ni disetup sbb tak jumpa lagi. contoh2 yang menggunakan HP/PC/etc ada jumpa tapi untuk kes dvd player>>>dvd player ni tak jumpa.


kalau ada option lain yang murah bole la share....
kalau dah mahal... baik tukar baru terus
Reply With Quote
  #6404  
Old 22-11-2018, 02:38 PM
Kbyne Kbyne is offline
Legendary Member

Kbyne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapk,K.L.
Posts: 11,283
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 411
Active Level
My Mood:
Default

berapa kilometer baru boleh tukar timing belt...(Exora Bold Turbo...)
__________________
“Sesungguhnya dua mayat ini sedang diseksa tetapi bukanlah kerana mereka melakukan dosa yang besar. Seorang daripadanya diseksa kerana tidak mencuci air kencingnya dengan betul dan seorang lagi diseksa kerana sentiasa berjalan bagi tujuan mengadu domba...
Reply With Quote
  #6405  
Old 22-11-2018, 06:43 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,087
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 744
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Kbyne View Post
berapa kilometer baru boleh tukar timing belt...(Exora Bold Turbo...)
80,000km ok dah
Reply With Quote
  #6406  
Old 22-11-2018, 08:26 PM
Kbyne Kbyne is offline
Legendary Member

Kbyne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapk,K.L.
Posts: 11,283
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 411
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
80,000km ok dah

tqvm bosskur...
__________________
“Sesungguhnya dua mayat ini sedang diseksa tetapi bukanlah kerana mereka melakukan dosa yang besar. Seorang daripadanya diseksa kerana tidak mencuci air kencingnya dengan betul dan seorang lagi diseksa kerana sentiasa berjalan bagi tujuan mengadu domba...
Reply With Quote
  #6407  
Old 18-03-2019, 10:13 AM
akuehebat akuehebat is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 7,275
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 400
Active Level
My Mood:
Default

aku ingat nk sambar exora bold taun 2012..
ada sebarang nasihat?
Reply With Quote
  #6408  
Old 13-04-2019, 11:44 PM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 7,035
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 19
Active Level
Default

bersawang thread ni...
sejak ada group wasssap, usang dah bilik ni..
__________________
Mytrade ECGC
Reply With Quote
  #6409  
Old 27-05-2019, 03:48 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,087
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 744
Active Level
Default

Exora Running Change (RC)















https://www.funtasticko.net/intip-ad...ing-change-rc/
Reply With Quote
  #6410  
Old 28-05-2019, 11:59 AM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 147,456
Active Level
My Mood:
Default

2 model Proton Exora 2019 dilancar


PELANCARAN kereta Proton Exora 2019 di Pusat Kecemerlangan Proton di Shah Alam di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE / FAUZI BAHARUDIN

SHAH ALAM 28 Mei - Proton Exora 2019 dengan wajah baharu dilancarkan hari ini dengan tawaran harga serendah RM59,800 bagi model Executive 1.6 T CVT termasuk harga atas jalan.

Bagi varian Premium 1.6T CVT pula, harga yang ditawarkan adalah pada RM66,800.

Majlis pelancaran itu diadakan di Pusat Kecemerlangan Proton di sini hari ini.

Yang turut hadir pada majlis itu ialah Ketua Pegawai Eksekutif Proton, Dr. Li Chunrong dan Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Proton, Datuk Radzaif Mohamed.

Chunrong dalam ucapannya memberitahu, pelbagai ciri menarik ditawarkan pada kali ini termasuk komunikasi pintar di antara pemandu dengan kenderaan yang dinaiki.

Selain itu, katanya, Proton juga menawarkan kemudahan internet percuma dengan kapasiti satu Gigabit sebulan selama lima tahun.

“Kedua-dua model baharu ini amat tepat untuk keluarga pulang ke kampung halaman pada musim perayaan ini.

“Mereka yang mendaftar pada tahun ini akan mendapat kos upah buruh percuma selama lima tahun dan dua tahun cukai jalan percuma untuk kenderaan persendirian,” katanya.


http://www.utusan.com.my/bisnes/ekon...ancar-1.909283
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump