Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1631  
Old 28-06-2009, 06:03 PM
bumantara bumantara is offline
Active Member

bumantara's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,556
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

rakyat mesia kena la bangga ngan proton. ingat senang ke nk buat kete.
takkan nk jd pengguna jer? bila nk jd pereka. tau reverse engineering jer dh cukup. tk la tertinggal bas kt belakang. bg aku exora cun dan memang berpadanan ngan harga. cuma seat belakang tu sempit ar bg aku utk orang dewasa. papun tabik proton
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1632  
Old 28-06-2009, 06:21 PM
bajeng bajeng is offline
Active Member

bajeng's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 1,933
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by naa_zaa01 View Post
Hmm dah tau problem beli buat apa...tak ke bengap namanya tuh...Rakyat Malaysia beli kereta ikat dari 5,7 dan 9 tahun..Proton tak payah 5 tahun...1 tahun pakai pun power window dah jammed....takkan seramai2 jurutera proton yg ada A LEVEL degree tak tau nak design benda tu elok2...sabar?????
erm...xtau r nk ckp apa...
aku da guna keta poton gen2 da 3taun...
alhamdulillah....takat ni mmg xder pape masalah.
tu r yg aku heran nape byk sangat org ckp poton ni ada masalah.
aku guna poton ok jer
Reply With Quote
  #1633  
Old 29-06-2009, 03:10 AM
neosa neosa is offline
Active Member

neosa's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,012
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dragons View Post
xbesh langsung aku tgk...best lg wish aku huhu...
aku tgk wish x best pun..
Reply With Quote
  #1634  
Old 29-06-2009, 03:18 AM
2dudeslay88 2dudeslay88 is offline
Regular

2dudeslay88's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2008
Location: Ampang
Posts: 668
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

pape pun bangga la anda jadi ank MALAYSIA...klau xbangga pi create negara sdiri...wat kete sdiri...bangga la kurang ade gak keupayaan MALAYSIA cipta kete sdiri...dari hang duk ngomen2 kutuk2 kete MALAYSIA tp nk design 1 kete pun xdapat xyah duk celoteh byk la..bg la komen mbina sikit..bg pendapat...engineer2 proton 2 smua bukannye sempurna...ade gak kelemahan dorg..aduyai...support la sikit....
__________________
Jemput like dan promotkan pada kawan2 anda.Terima Kasih.
Kurta Purple Trading
Reply With Quote
  #1635  
Old 29-06-2009, 01:19 PM
KaZZ KaZZ is offline
Active Plus

KaZZ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Posts: 2,516
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

betul betul..sama-sama la kita support local product, mari kita hapuskan golongan yang suka sangat mengutuk proton seperti segelintir forumer di thread ni..

proton adalah satu car manufacturer yg masih muda, yang banyak lagi kena perbaiki, dan kita ni sebagai rakyat kenalah sokong.. dan kita tengok produk proton memang makin lama makin baik..

kalau ada gak forumer yang kutuk proton kat thread ni selepas post-post kami ni, taktau la dia manusia jenis apa
Reply With Quote
  #1636  
Old 29-06-2009, 01:20 PM
KaZZ KaZZ is offline
Active Plus

KaZZ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Posts: 2,516
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dragons View Post
xbesh langsung aku tgk...best lg wish aku huhu...
kete yg orang dah pakai bape tahun dulu..cuma di rekon je bawak m'sia..

apa barang...
Reply With Quote
  #1637  
Old 29-06-2009, 01:22 PM
nad1 nad1 is offline
Regular

nad1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: here n there
Posts: 627
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by 2dudeslay88 View Post
pape pun bangga la anda jadi ank MALAYSIA...klau xbangga pi create negara sdiri...wat kete sdiri...bangga la kurang ade gak keupayaan MALAYSIA cipta kete sdiri...dari hang duk ngomen2 kutuk2 kete MALAYSIA tp nk design 1 kete pun xdapat xyah duk celoteh byk la..bg la komen mbina sikit..bg pendapat...engineer2 proton 2 smua bukannye sempurna...ade gak kelemahan dorg..aduyai...support la sikit....
sabar beb..
__________________
Salam. I am a Muslim and I am not a terrorist.
.
Reply With Quote
  #1638  
Old 29-06-2009, 04:22 PM
azmimazda azmimazda is offline
Super Active

azmimazda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2007
Location: Terengganu-Kulaijaya
Posts: 6,317
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

entah depa ni asyik nk kondem jer kejenya... kalau dh x suka pi main jauh2..
Reply With Quote
  #1639  
Old 30-06-2009, 06:24 PM
zinedine zinedine is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Posts: 5,741
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Aku pun dulu asyik komen jugak. Komen, kritik, kutuk, tak puas hati dgn kualiti keta2 proton sebelum2 ni. Adik beradik aku semua guna keta proton.

Tapi sejak pengurusan proton ni ditukar sejak dari syed zainal abidin jadi pengarah urusan, proton punya kualiti ditingkatkan sedikit demi sedikit. Ada usaha ke arah nak kurangkan masalah yg selalu timbul.

Sekarang, baru la aku respek kat pengurusan proton yg baru ni walaupun masih ada orang yg tuduh saki-baki konco pengurusan proton yg lama (Geng tengku mahalel) masih mengamalkan rasuah dgn vendor2 proton dgn bekalkan barang & komponen reject tak berkualiti.

Sekurang-kurangnya usaha pengarah urusan proton tu ada. Takde la dia asyik nak angguk-angguk geleng-geleng jer dgn balaci-balaci tengku mahalel yg kaki rasuah tu.

Syed zainal abidin jadi pengarah urusan proton sejak 2005. Sejak dia pegang dia dah ubah rekabentuk savvy & waja, keluarkan satria neo (2006), ubah rekabentuk muka gen.2 (2008) ubah gen.2 kpd persona (2007), keluarkan saga baru (2008) dan sekarang exora (2009). Masalah2 proton yg sebelum ni dikurangkan sikit demi sedikit. Masalah tetap ada selagi balaci tengku mahalel yg kaki rasuah & vendor penipu tak dihalau dari proton.

Apa pun gua tabik dgn usaha dari pengurusan proton yg baru sekarang ni. Ada usaha dan peningkatan kualiti. Tak macam zaman tengku mahalel dulu. Kereta2 proton zaman tengku mahalel jadi pengarah urusan yg paling banyak orang komplen kualitinya. Asyik rosak sana sini.

Last edited by zinedine; 30-06-2009 at 06:27 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump