Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 25-09-2018, 03:01 PM
forumercg forumercg is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 805
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by hafizjamil View Post
Kereta Kabel Langkawi tetap jadi tumpuan


LANGKAWI 19 Feb - Peristiwa beratus-ratus pelancong terkandas apabila sistem kereta kabel Langkawi SkyCab mengalami masalah teknikal semalam tidak menjejaskan minat orang ramai untuk menaikinya hari ini.

Ahli Lembaga Pengarah Panorama Langkawi Sdn. Bhd., Datuk Azizan Noordin berkata, pihaknya menerima kunjungan lebih 3,000 pelancong sebaik operasi kereta kabel tersebut dibuka pada 12 tengah hari tadi.

“Kejadian semalam sama sekali tidak menjejaskan kedatangan pelancong tempatan mahupun luar negara untuk menaiki kereta kabel. Berdasarkan laporan yang saya terima setakat ini, sudah lebih 3,000 pelancong yang membeli tiket untuk menaiki gondola,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Menurut Azizan yang juga Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Pembangunan Langkawi (Lada), jumlah pengunjung yang diterima itu masih sama yang mana purata pelancong yang menaiki kereta kebal berkenaan antara 3,000 hingga 5,000 orang sehari.

Akhbar hari ini melaporkan kira-kira 88 pelancong terperangkap dalam gondola manakala 1,038 orang termasuk kakitangan SkyCab terkandas di stesen tengah dan puncak apabila berlaku kerosakkan pada sistem pengendalian gelangsar sejak pukul 5.48 petang semalam.

Bagaimanapun, seramai 88 orang penumpang yang terkandas dalam 16 gondola berjaya diselamatkan oleh Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) negeri pada pukul 9.50 malam manakala selebihnya sejam kemudian apabila kerosakkan pada sistem berkenaan dapat dibaiki.





Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/berita/nasi...#ixzz5S5nopJto
Utusan Melayu (M) Bhd
aikkk...dah pandai petik dari utusan dah??

dulu bukan main anti lagi. siap gelar "utusang", "lidah ameno"..

sekarang sudah beriman dengan utusan??

cai..cai..
__________________
RUANGAN UNTUK DISEWA.
1USD/SEBULAN
BAYAR GUNA PERFECT MONEY.
SIMPLE

Last edited by forumercg; 25-09-2018 at 03:08 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 25-09-2018, 04:23 PM
hafizjamil hafizjamil is offline
Regular

hafizjamil's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 505
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by forumercg View Post
aikkk...dah pandai petik dari utusan dah??

dulu bukan main anti lagi. siap gelar "utusang", "lidah ameno"..

sekarang sudah beriman dengan utusan??

cai..cai..
apa yg ko nak sebenarnya.
aku xsokong mana2 parti.
bab utusan tu fakta pasal bilangan tourist kat situ.
aku komen bukan pasal politik tp psal tourism industry kat langkawi
Reply With Quote
Likes kopirait liked this post
  #43  
Old 25-09-2018, 04:32 PM
CyberMachine CyberMachine is offline
CG Top Poster Club

CyberMachine's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2009
Posts: 20,713
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 99
Active Level
My Mood:
Default

cepat sikit buat

bole la main nanti..
Reply With Quote
  #44  
Old 25-09-2018, 04:35 PM
forumercg forumercg is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 805
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 65
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
aku dah lama teringin nak bawak wife pegi honeymoon kat langkawi..sampai sekarang tak tercapai...huhu
boleh start yg dekat2 dulu.

pastu baru pegi jauh2.
__________________
RUANGAN UNTUK DISEWA.
1USD/SEBULAN
BAYAR GUNA PERFECT MONEY.
SIMPLE
Reply With Quote
  #45  
Old 26-09-2018, 09:05 PM
Kbyne Kbyne is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapak,K.L.
Posts: 10,100
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 290
Active Level
My Mood:
Default

Yg nak kencing,jgn la kenakan bagi org bawah hancing...pakai mami poko diapers dan sebagai...

Macincang skybridge,seriau woo...tu yg ramai rasa nak terkencing...
Reply With Quote
  #46  
Old 26-09-2018, 10:18 PM
hairy84 hairy84 is offline
Legendary Member

hairy84's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: Sep 2010
Posts: 15,481
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Menarik ni....
Reply With Quote
  #47  
Old 26-09-2018, 10:21 PM
akiyamasan akiyamasan is offline
Active Plus

akiyamasan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,601
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 487
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hafizjamil View Post
apa yg ko nak sebenarnya.
aku xsokong mana2 parti.
bab utusan tu fakta pasal bilangan tourist kat situ.
aku komen bukan pasal politik tp psal tourism industry kat langkawi
Ini yang orang panggil gila TALAK..

Semua pompuan yang dia tengok nampak macam janda dia..

Hidup x pernah tenteram..x tahu nak salahkan siapa..
Reply With Quote
  #48  
Old 26-09-2018, 10:46 PM
smithmagge smithmagge is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 6,549
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 153
Active Level
My Mood:
Default

buat benda takde manfaat untuk rakyat malaysia..
__________________
SUKA CAKAP BOHONG SUKA MUNKIR JANJI<<ada tak sikap ni dalam diri kita?Serius saya boring kalau orang terlalu fanatik partiNpemimpin politik..
Im COOl.....Infraction In Cool Mode
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump