Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Movies, TV Shows, Music

Movies, TV Shows, Music Latest movies live on cinemas. TV dramas, spectres and all talks for movies fans.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 28-09-2017, 01:06 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 8,242
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 295
Active Level
My Mood:
Default

filem apa yg original from Netflix?
yg aku tau What Happened To Monday
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #142  
Old 28-09-2017, 05:48 PM
Penbiru Penbiru is online now
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 14,763
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 438
Active Level
My Mood:
Default

aku tgk movie kat sini free je...kena bayar ke?
Reply With Quote
  #143  
Old 03-10-2017, 09:18 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 133,583
Active Level
My Mood:
Default

Netflix bakal dikenakan GST tak lama lagi

SHAH ALAM – Kandungan digital termasuk platform penstriman video seperti Netflix, iflix, Viu dan dimsum yang mengenakan langganan serendah RM10 sebulan bakal dikenakan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) tidak lama lagi.


Ketua Pengarah Jabatan Kastam DiRaja Malaysia, Datuk Seri Subromaniam Tholasy berkata, ia hanya dikenakan cukai tersebut sekiranya Akta Cukai Barang dan Perkhidmatan 2014 dipinda.

Beliau berkata, pindaan itu bagi membolehkan kerajaan mengutip cukai berjumlah berbilion ringgit daripada syarikat asing yang beroperasi di Malaysia di bawah ekonomi digitial.

“Sudah semestinya Netflix dan lain-lain kandungan digital dikenakan GST sekiranya pindaan itu berjaya dilakukan di Parlimen nanti,” katanya pada sidang media pada Persidangan Pengarah-Pengarah Kastam SeMalaysia, di Hotel Grand Bluewave, di sini, hari ini.

Sebelum ini, Subromaniam berkata, cadangan pindaan itu akan dibentangkan pada sesi persidangan Parlimen pada bulan ini.

Katanya, pengecualian GST dalam industri kandungan digital yang beroperasi di luar negara dan menghantar terus kepada pengguna Malaysia merupakan satu diskriminasi ke atas penggiat tempatan yang dikenakan cukai.

Sementara itu, Subromaniam juga berkata, jumlah kutipan GST mencerminkan perkembangan ekonomi sesebuah negara.

“Pungutan kita melambangkan perkembangan ekonomi negara, sebab itu kita perlukan GST.

“Bila masuk SST, kita akan kehilangan sumber dana besar yang menyumbang kepada ekonomi negara,” katanya lagi.


http://malaysiagazette.com/v2/blog/2...tak-lama-lagi/
Reply With Quote
  #144  
Old 07-10-2017, 07:08 PM
powerage powerage is offline
Regular

powerage's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2006
Posts: 348
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by SmileAlways View Post
filem apa yg original from Netflix?
yg aku tau What Happened To Monday
Death Note
Reply With Quote
  #145  
Old 13-10-2017, 11:10 AM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 8,242
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 295
Active Level
My Mood:
Default

Nasihat aku yang langgan iflix & netflix. Bila nak tgk sesuatu movie jangan tangguh. sebab depa ada perjanjian dengan pihak produksi,berapa lama movie/tvseries tu available kat platform depa. mgkn 3 bulan, 4 bulan, 6 bulan etc
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat
Reply With Quote
  #146  
Old 21-10-2017, 01:40 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 8,242
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 295
Active Level
My Mood:
Default

netflix subtitle bm

amanz.my/2017150579
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat
Reply With Quote
  #147  
Old 07-08-2018, 06:16 PM
redcloud redcloud is offline
Active Member

redcloud's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,089
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 91
Active Level
My Mood:
Default Wta- ada warga cg langgan netflix?

Assalammualaikum / Salam Sejahtera

Ada-ada mana warga cg melanggan Netflix (TV Online & Movie Online)

Red dah ikut semua untuk pendaftaran..tapi bile nak verify no hp..code nya tak sampai-sampai..

Mohon tunjuk ajar.

Kerjasama pihak tuan/puan amatlah dihargai

Sekian, terima kasih.
__________________
Tanahairku Malaysia
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump