Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #211  
Old 03-02-2018, 09:50 PM
KenZairul KenZairul is offline
Newbie

KenZairul's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 18
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Firdaus Al View Post
Sebenarnya, banyak bank memberi perkhidmatan yang sama. Soalannya ialah pembayaran.

Bukan sahaja kena interest yang tinggi. Ada juga kes-kes sebegitu yang akhirnya didakwa.
Begitu bahaya ke? aku sentiasa guna aeon card aku utk semua bayaran selepas ambil aeon card ni... baru minggu lepas ambil easyphone hua wei mate 10 shj... harap aku x kena kes yg kamu kata...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #212  
Old 03-02-2018, 10:26 PM
soyabean84 soyabean84 is offline
Active Plus

soyabean84's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,191
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 56
Active Level
My Mood:
Default

Sy pernah buat loan & masih pakai CC AEON, setakat ni jaga payment tiap2 bulan memang xde mslh... Bukan nak promote AEON, cuma kalau buat pinjaman ni dgn bank mana2 pun kalau payment mslh mg salah kita sndr...
Reply With Quote
Likes Kelulut madu liked this post
  #213  
Old 03-02-2018, 10:29 PM
sisi2 sisi2 is offline
Newbie

sisi2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2017
Posts: 34
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

susah lah kalau kena surat dari bank...

Last edited by sisi2; 03-02-2018 at 10:31 PM.. Reason: wrong wording
Reply With Quote
  #214  
Old 03-02-2018, 10:33 PM
Izati zuraida Izati zuraida is offline
Newbie

Izati zuraida's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 12
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by KenZairul View Post
Begitu bahaya ke? aku sentiasa guna aeon card aku utk semua bayaran selepas ambil aeon card ni... baru minggu lepas ambil easyphone hua wei mate 10 shj... harap aku x kena kes yg kamu kata...
kalau tak bayar balik hutang mesti kena dakwa daripada bank.
Tak ada masalah berlaku kalau kamu bayar dalam tepat masanya.
Reply With Quote
  #215  
Old 03-02-2018, 11:24 PM
Jackhalid Jackhalid is offline
Super Active

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 6,097
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 479
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by soyabean84 View Post
Sy pernah buat loan & masih pakai CC AEON, setakat ni jaga payment tiap2 bulan memang xde mslh... Bukan nak promote AEON, cuma kalau buat pinjaman ni dgn bank mana2 pun kalau payment mslh mg salah kita sndr...
situasi menjadi pedih bila kita dilanda masalah. cth kena buang kerja, kena masuk hospital dsb. bank tak peduli semua tu. ye lah kita pun dah setuju, dah sign. bank pun ada tanggungan mereka yg perlu diuruskan.

Quote:
Originally Posted by macellsprvive View Post
dah nama pun pinjam, kalau bayar ontime confirm x kena interest membukit.
pasal notifikasi ke apa jadah, loan kereta loan rumah semua tu nak tunggu notifikasi baru bayar ke macam mana?
yg complaints banyak ni aku syak belum pernah serve loan rumah.
hehe berani la buat alasan x dapat notifikasi utk bayar kalau loan rumah.
masuk lelong nanti baru ada akal.
lain kali kalau xnak ada pinjaman yg ada interest, pinjam sama kawan2 or adik beradik or mak bapak.
pihak2 bank, aeon semua ada kepentingan.
nak bayar gaji pekerja, bayar bill, bayar sewa, bg dividen kat pencarum lagi.
sembang berdegar.
a'ah betul tu. pinjam dgn family @ kawan, bukan saja takde bunga. malah tak bayar terus pun takpe. cuma mungkin hilang kawan @ putus sedara je lah
__________________
Dulu Teknik Forex Sebenar, kini TFS PRICE ACTION TRADING
Panduan hasil pengalaman 12 tahun trading & 8 tahun mengajar ribuan traders dari dalam & luar negara
"Mudah difahami, Sangat jelas, Sharp entry, Mudah nak profit" & banyak lagi kata traders di sini...


Reply With Quote
Likes Kelulut madu, redcloud liked this post
  #216  
Old 21-06-2018, 11:48 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 140,921
Active Level
My Mood:
Default

AEON Credit untung RM300 juta

KUALA LUMPUR: AEON Credit Service (M) Berhad (AEON Credit) merekodkan keuntungan bersih RM300.06 juta bagi tahun kewangan berakhir 28 Februari 2018.


Menurut syarikat itu dalam satu kenyataan hari ini, keputusan itu merupakan peningkatan 13.2 peratus berbanding tempoh sama tahun kewangan sebelumnya.

"AEON Credit menyaksikan tahun menguntungkan bagi tahun kewangan 2018 dipacu terutama produk dan perkhidmatan, serta strategi promosi dan aktiviti pemasaran,” kata Pengarah Urusannya Kenju Fujita.

Tambahnya, pihak pengurusan sentiasa menitik beratkan kualiti aset dalam usaha mengurangkan kos kredit bersih.

Sehubungan pencapaian terbaik itu, AEON Credit mengumumkan dividen 41.13 sen sesaham di bawah tahun kewangan semasa, melibatkan 34.1 peratus dari utnung bersih syarikat.

Pada tahun kewangan sama AEON Credit merekodkan pendapatan RM1.24 bilion, peningkatan 12.1 peratus berbanding RM1.10 bilion tempoh sama tahun sebelumnya.


http://www.astroawani.com/berita-bis...00-juta-178543
Reply With Quote
  #217  
Old 22-06-2018, 12:03 AM
tokputih tokputih is online now
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 26,702
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 205
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
AEON Credit untung RM300 juta

KUALA LUMPUR: AEON Credit Service (M) Berhad (AEON Credit) merekodkan keuntungan bersih RM300.06 juta bagi tahun kewangan berakhir 28 Februari 2018.


Menurut syarikat itu dalam satu kenyataan hari ini, keputusan itu merupakan peningkatan 13.2 peratus berbanding tempoh sama tahun kewangan sebelumnya.

"AEON Credit menyaksikan tahun menguntungkan bagi tahun kewangan 2018 dipacu terutama produk dan perkhidmatan, serta strategi promosi dan aktiviti pemasaran, kata Pengarah Urusannya Kenju Fujita.

Tambahnya, pihak pengurusan sentiasa menitik beratkan kualiti aset dalam usaha mengurangkan kos kredit bersih.

Sehubungan pencapaian terbaik itu, AEON Credit mengumumkan dividen 41.13 sen sesaham di bawah tahun kewangan semasa, melibatkan 34.1 peratus dari utnung bersih syarikat.

Pada tahun kewangan sama AEON Credit merekodkan pendapatan RM1.24 bilion, peningkatan 12.1 peratus berbanding RM1.10 bilion tempoh sama tahun sebelumnya.


http://www.astroawani.com/berita-bis...00-juta-178543
sedap main dgn riba.. jadi along berlesen..
Reply With Quote
  #218  
Old 22-06-2018, 11:09 AM
Dragonforex Dragonforex is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 3,423
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 342
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kemudahan pinjaman jika terdesak.

incase betul2 nazak nk perlukan duit.
__________________
Aku Online: Selasa dan Khamis sahaja.
Terima kasih
Reply With Quote
  #219  
Old 06-09-2018, 07:07 PM
Syedz Syedz is offline
CG Top Poster Club

Syedz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2008
Location: Shah Alam, Selangor
Posts: 21,787
Thanks (Received): 43
Likes (Received): 51
Blog Entries: 26
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokputih View Post
sedap main dgn riba.. jadi along berlesen..
btol tu..
aku pun dah terpinjam kat aeon credit ni masa beli motor..
ingatkan kedai tu bagi loan kedai,
senyap2 je dia kata pinjaman dah lulus..
tapi sebelum beli tu tak cakap pun nak loan aeon credit..
kalau aku tau dulu, aku cancel dah..
dia punya interest tinggi beb..
kalo beli cash dapat 2 bijik moto
Reply With Quote
  #220  
Old 20-12-2018, 08:55 AM
fazrulpauzi fazrulpauzi is offline
Active Member

fazrulpauzi's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Location: UKM Bangi
Posts: 1,699
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rayz View Post
Aku rasa xpuas hati dgn bank ni,sbb derang xhantar bil penyata utk kita semak tiap2 bulan hutang kita. Dulu aku pinjam RM3000
aku dh bayar rm3000 lebih dgn bunga dia ada baki RM460. semasa ada baki ni aku ada crisis kewangan sbb xder kerja tahun 2009 aku pun sakit masa tu. lepas tu br sekang bleh nak ada kerja balik. tapi aku tak puas hati hutang tu jadi RM1060 ringgit setahun pastu la tahun 2009.skang aku nak byr sikit2 dia tak bagi dia suh bayar semua dia kata kalo aku xbyr kena CTOS blacklist kena saman rm4000. nyesal tobat aku xmo pinjam dgn bank dh.

harap kawan2 kat luar jauh kan diri dr bank **** ni.cekik nak mampus.along gak ni.

jgn pinjam2 duit sbb nasib kita kadang2 xbaik, kita hilang keja dan sakit sekaligus duit xder bahana dpt.


dh ok ke aeon sekarang ni? cuba check rekod kewangan dgn click link kat siggy sy tu. boleh check ccris,ctos,bangkrup,ptptn,court kes n mcm2 lagi record.
__________________
Print Your CCRIS,legal action cases,status outstation,PTPTN,Angkasa,rekod kredit swasta dari 3000 company seperti courts&aeon dan macam2 lagi rekod yang berkaitan dengan kewangan anda..
COMPLETE, Tak PERLU KE BANK NEGARA dan PRIVASI
https://www.mycreditinfo.com.my/inde...ignup/aff_1088
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump