Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 16-05-2019, 01:06 PM
momoque momoque is offline
Legendary Member

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 10,430
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 257
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by noblegold View Post
Sana beras premium murah banding malaysia. Kat malaysia ni pengedar besar pun kena ikut harga yang ditetapkan kerajaan. Yelah kan.. kalau tak buat gitu guane petani kita nak idup.

ye dok...beras ape tu?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 16-05-2019, 01:09 PM
momoque momoque is offline
Legendary Member

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 10,430
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 257
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
den beli beras parboiled kat sana baru RM18 untuk pek 5kg. Sini dalam RM30 keatas.

beras ape tu bos?

murah tuu
Reply With Quote
  #23  
Old 16-05-2019, 01:11 PM
momoque momoque is offline
Legendary Member

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 10,430
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 257
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
Singapore kalau di Mustafa Central beras basmathi contohnya ada lebih dari 20 jenis. Harga murah berbanding Malaysia dengan kadar gred premium. Beras ni datang dari Pakistan/India.

pasaipa member sg beli sampai 2 guni...aku igt mahal sana

aku check kt online pun mahal sana lg
Reply With Quote
  #24  
Old 16-05-2019, 03:37 PM
pudins70 pudins70 is offline
Super Active

pudins70's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 6,331
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 232
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by momoque View Post
Member sg aku beli baru ni 2 guni

Alhamdulillah lepas x kena cukai huhu
Margin untung tinggi ke bro untuk 2 guni tu ?
Reply With Quote
  #25  
Old 16-05-2019, 04:40 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 18,958
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 729
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by momoque View Post
beras ape tu bos?

murah tuu
brand uncle cook

Reply With Quote
  #26  
Old 17-05-2019, 03:16 PM
samad samad is offline
Regular

samad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 860
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 93
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by momoque View Post
pasaipa member sg beli sampai 2 guni...aku igt mahal sana

aku check kt online pun mahal sana lg
beras biasa tak tau, hat yang basmathi dia banyak pilihan dan mustafa ni macam mydin. geng mamak jadi dia byk import dari sana. kalau masyarakat india suka shopping utk deepavali di sini, serbuk kari ada berpuluh jenih, semua mai direct dari india.

kalau ikut currency, beras import thailand/malaysia mungkin juga lebih murah di sini sebab dia berbelanja ukut tukaran wang sini. cuma nnt kalau kantoi dgn kastam di checkpoint, dia kena bayar vat / gst sbb tak beli di singapore
Reply With Quote
  #27  
Old 17-05-2019, 04:00 PM
momoque momoque is offline
Legendary Member

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 10,430
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 257
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
beras biasa tak tau, hat yang basmathi dia banyak pilihan dan mustafa ni macam mydin. geng mamak jadi dia byk import dari sana. kalau masyarakat india suka shopping utk deepavali di sini, serbuk kari ada berpuluh jenih, semua mai direct dari india.

kalau ikut currency, beras import thailand/malaysia mungkin juga lebih murah di sini sebab dia berbelanja ukut tukaran wang sini. cuma nnt kalau kantoi dgn kastam di checkpoint, dia kena bayar vat / gst sbb tak beli di singapore

X taula nk kata...tgkla member sg mai dtg repeat beli ke x hehe

Tp dia mmg jenis shopping brg kt jb je

Masuk jb kul 10 pg...kul 1 ptg balik sg...kije 3 ptg kt shipyard
Reply With Quote
  #28  
Old 17-05-2019, 04:03 PM
momoque momoque is offline
Legendary Member

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 10,430
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 257
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
brand uncle cook


Owh jenis ni..patut geng2 seberang dok sebut beras ponni...aku igt silap type hehe

Aku rase yg ni parboiled yg bajet kot
Reply With Quote
  #29  
Old 17-05-2019, 04:05 PM
momoque momoque is offline
Legendary Member

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 10,430
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 257
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pudins70 View Post
Margin untung tinggi ke bro untuk 2 guni tu ?

X byk bro..aku jual murah je

Murah dr harga pasaran..

Tp x boleh lwn harga seluduplah
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump