Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-02-2019, 08:29 PM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7,863
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1571
Active Level
My Mood:
Default Melayu Singapura Tak Pandai Cakap Bahasa Melayu? >> UPDATED: test orang Johor pulak

JANGAN EMOSI, JANGAN GADUH, ini sekadar info suka-suka sahaja..sekadar untuk ambil tahu saja


..
..
..

VIDEO DI BAWAH: DEPA CUBA MEMBUKTIKAN DEPA PANDAI CAKAP BAHASA MELAYU



Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post



Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
alamak...ada jugak Melayu Malaysia yang tak boleh jawab soalan senang ni??
kecewa rasa...

lokasi: Angsana Mall, JB

p/s: just for fun..untuk info suka2 saja...

http://www.youtube.com/watch?v=fMvGa9TXDSQ
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Marilah kita taksub dengan KEBENARAN, jangan kita taksub dengan individu/kumpulan"

Last edited by syamsoulcc; 16-03-2019 at 11:43 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-02-2019, 10:27 AM
copy left copy left is offline
CG Top Poster Club

copy left's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Location: PERANG BESAR,
Posts: 25,982
Thanks (Received): 71
Likes (Received): 208
Active Level
My Mood:
Default

diorg jarang amalkan bahasa melayu....
bahsa utama kat sane dah eng mmg la jd mcm tu
__________________
[
Reply With Quote
  #3  
Old 14-02-2019, 10:29 AM
stuck stuck is online now
Active Plus

stuck's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Apr 2007
Location: Tepen-Kuale-Putrajaya
Posts: 3,327
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 81
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by copy left View Post
diorg jarang amalkan bahasa melayu....
bahsa utama kat sane dah eng mmg la jd mcm tu
betul dh tu negara lain x perlu nk masuk campur dh bkn bahasa kebangsaan dia nak buat mcmana
__________________
Anda mencari HP ori? AP set pun ada depends model..!!

Berminat boleh call/sms/whatsapp:
012-2758544
Sudi2 la singgah: http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=564986
Reply With Quote
  #4  
Old 14-02-2019, 10:30 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 48,639
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1378
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ada leh cakap tapi malu
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #5  
Old 14-02-2019, 10:38 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 48,639
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1378
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kadang ada melayu singapore

anggap bahasa melayu nie down class

bahasa low class

kalau guna english baru rasa berprestij

ada class

Kat penang

ada cina rasa hina cakap bahasa melayu

cuma cakap english saja

bila kita kata nape tak cakap melayu

diorang cakap english

rasa jijik bila cakap bahasa melayu
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #6  
Old 14-02-2019, 10:44 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
CG Top Poster Club

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 21,072
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 2152
Active Level
My Mood:
Default

masa aku belajar kat Johor dulu, selalu naik bas utk ke Johor..

pernah duduk sebelah warga singapore melayu, dia traver naik bas dengan keluarga yang lain..

elok je cakap melayu ngan aku, mungkin sebab dia tua kot, identiti melayu masih xhilang..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #7  
Old 14-02-2019, 10:45 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 48,639
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1378
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

maaf bukan bersifat rasis

tapi di Malaysia nie

termasuk singapore la

ada sesetengah orang india dan cina

bukan semua

rasa jijik cakap melayu

apapun diorang akan cakap english

tengok kita macam anjing kucing kurap tepi jalan

bila cakap melayu
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #8  
Old 14-02-2019, 10:46 AM
kopirait kopirait is offline
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 29,000
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 918
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

set2 melayu bengap yang dia interview ni.
Reply With Quote
  #9  
Old 14-02-2019, 10:46 AM
tomi tomi is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 1,718
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 400
Active Level
Default

cina singapore pun ramai yang tak reti cakap cina
Reply With Quote
  #10  
Old 14-02-2019, 10:49 AM
CyberMachine CyberMachine is online now
CG Top Poster Club

CyberMachine's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2009
Posts: 21,375
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 164
Active Level
My Mood:
Default

la..cina singapore pun ada yg takleh cakap cina.

negara diorang..pepandai la. diorang takde keperluan nak cakap melayu kat sana pun
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump