Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-02-2019, 09:30 AM
eureka9092000 eureka9092000 is offline
Regular

eureka9092000's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 118
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default Review peniaga online 11Streets

Salam,

Saja nak buat aduan dan mintak pendapat, aku dah start jadi seller 11street ni dah lama.. dulu 11street buat bayaran elok je tapi sejak bulan Oktober 2018, payment kepada seller dah delay dan memang tak bayar langsung. sekarang ni duit saya hampir rm600 masih lagi dipegang oleh 11street. Nilai tak banyak sangat tapi rm600 tu macam2 boleh buat. 11street dah ambik portion 8% bila kita buat jualan.

Kalau korang pergi kat facebook rasmi 11street memang ramai complain tak dapat payment. Buyer yang beli kat 11street pun tak dapat barang sebab seller dah taknak hantar barang.

Dah email dan complaint kat fb 11street,masih sama. Asyik bagitau tengah tunggu related department feedback.

Ada tak warga carigold menjual di 11street? Macam mana cara saya nak buat aduan kepada badan atau kementerian yang sesuai? Plan saya nak buat report polis je senang. Mintak pendapat tuan2 semua.
Attached Thumbnails
Screenshot_2019-01-15-16-46-18-684_com.facebook.katana.jpg   Screenshot_2019-01-15-16-46-14-310_com.facebook.katana.jpg   Screenshot_2019-01-15-16-45-54-600_com.facebook.katana.jpg  
Reply With Quote
Likes dytium liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 08-02-2019, 10:30 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 47,594
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1340
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Itu sebabnye ade suruh saya join shoppee eleven street lazada

Tapi still saya buat direct web saya

Deal direct tanpa web e commerce

Bila jadi camnie frust

Kalau web sendiri

Kita running sendiri

Nak deal ngan customer pun direct
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #3  
Old 09-02-2019, 11:18 AM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 7,165
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 303
Blog Entries: 3
Active Level
Default

jalan11 sudah berbulan masalah selepas shareholder korea menarik diri. penjual tak dapat duit. pembeli tak dapat barang. duit sangkut. rujuk tered jalan11 dalam forum sebelah
Reply With Quote
  #4  
Old 13-02-2019, 01:26 PM
fms fms is online now
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 19,528
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 122
Active Level
Default

kene elak dari web ni..Celcom punya owner..
elok beli kat Lazada ngan Shopee je laa..Shopee pon aku prasan caj extra klu guna kad kredit..
__________________
Ejen Broadband Dicari - http://neswery.com/4T7
Buat duit dengan shortlink - https://join-adf.ly/19937059
Reply With Quote
  #5  
Old Yesterday, 08:09 AM
Gigahertz CS Gigahertz CS is offline
Active Member

Gigahertz CS's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Location: Ampang - Selayang
Posts: 1,181
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 62
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by notepad View Post
jalan11 sudah berbulan masalah selepas shareholder korea menarik diri. penjual tak dapat duit. pembeli tak dapat barang. duit sangkut. rujuk tered jalan11 dalam forum sebelah
forum mana bro? kt forum lain ada yang payment smpai 5k x dapat
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump