Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Simpanan tunai pada umur 30-35
50K 13 35.14%
100K 11 29.73%
500K 4 10.81%
1 Juta 9 24.32%
Voters: 37. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 07-11-2018, 10:43 AM
paizhoree paizhoree is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2012
Posts: 327
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
Default

simpanan yileekk.. ada kwsp jer..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 07-11-2018, 10:48 AM
Metamorfosis Metamorfosis is offline
Active Plus

Metamorfosis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 3,734
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 70
Active Level
Default

Zaman sekarang nak menyimpan 20k pon senak...
Reply With Quote
  #13  
Old 07-11-2018, 11:09 AM
gmxemail gmxemail is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 413
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 25
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ameant View Post
simpanan cash mungkin tak ada.. tapi ada aset lain kot mcm komitmen rumah dan kereta
Ok ni betul. Time dia bujang dulu, dia ada beli kereta yang agak mahal, apa tah brand, tapi dia kata kalau jual balik tak la rugi sangat.
Kereta dalam RM70-80K. Time ni gaji dia dah 5k. Tapi zaman2 ni pun dia kata tak ada simpanan.

Baru2 ni dia dah kahwin (alhamdullilah), dan beli rumah. Memang keadaan lagi mencabar la (apa yang saya faham dari dia)
Reply With Quote
  #14  
Old 07-11-2018, 11:10 AM
gmxemail gmxemail is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 413
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 25
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by paizhoree View Post
simpanan yileekk.. ada kwsp jer..
KWSP, huhu. Tak tau la performance dividen dia macam mana tahun ni ...
Reply With Quote
  #15  
Old 07-11-2018, 11:10 AM
gmxemail gmxemail is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 413
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 25
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Metamorfosis View Post
Zaman sekarang nak menyimpan 20k pon senak...
Menyimpan dalam masa sebulan ke (), atau dalam masa setahun ke?
Reply With Quote
  #16  
Old 07-11-2018, 11:11 AM
tr4falgar tr4falgar is online now
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,960
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 162
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

tambah poll

takde simpanan..
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #17  
Old 07-11-2018, 11:42 AM
gmxemail gmxemail is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 413
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 25
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
tambah poll

takde simpanan..
Macam mana ye nak buat. Ingat nak letak gak tapi lupa.
Reply With Quote
  #18  
Old 27-11-2018, 11:03 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 251,958
Thanks (Received): 4885
Likes (Received): 3570
Blog Entries: 48
Active Level
My Mood:
Default

__________________
Reply With Quote
  #19  
Old 12-12-2018, 07:12 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 427
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 14
Active Level
Default

Tak sampai 5k pun
Reply With Quote
  #20  
Old 12-12-2018, 11:34 PM
imrantech imrantech is offline
Active Member

imrantech's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 1,834
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 82
Active Level
Default

ramai bukan tak reti menyimpan. simpan tu ada pastu tak berapa lama terpaksa guna
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump