Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 23-10-2018, 12:54 PM
dausbiz dausbiz is online now
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 48,675
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1378
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by marvelous View Post
dia buat ibadah kerana manusia atau Allah..wallhuhalam...

semoga semua orang buat ibadah kepada Allah....insya Allah
Kadang nampak macam dia buat ibadat tapi sanggup buat bende kejam
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 15-02-2019, 08:25 AM
akudotcom akudotcom is online now
Active Plus

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,059
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 633
Active Level
My Mood:
Default

Tolong semak SURAT:Ayat di bawah:-

Quote:
Manusia itu..

2:100...majoriti tidak beriman (dgn ayat Allah)
2:243. ... majority tidak bersyukur.
3:110 ... majoriti adalah fasik.
4:114 ... majoriti membisik perkara yg tiada kebaikan.
5:32 .... majoriti adalah melampaui batas
5:49 .... majoriti adalah fasik
5:59 .... majoriti adalah fasik
5:62 ... majoriti berlumba melakukan dosa, ceroboh, makan makanan haram.
5:64 .... majoriti bertambah derhaka dan kufur
5:66 ... majoriti beramalan keji.
5:71 ... majoriti membutakan mata dan memekakkan telinga
5:81 .... majoriti fasik
5:103 .... majoriti tidak menggunakan akal.
6:37 ... majoriti tidak memahami..
6:111 ... majoriti tidak memahami..
6:116 ... majoriti menyesatkan dgn sangkaan2 dan menipu.
6:119. ...majoriti mahu menyesatkan mu dgn kepentingan mereka..
7:17 ... majoriti tidak bersyukur
7:102 ... majoriti mungkir janji dan fasik
7:131 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui.
7:187 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
8:34 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui.
9:8 ... majoriti adalah fasik..
10:36 ... majoriti mengikut sangkaan..
10:55 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
10:60 ... majoriti tidak bersyukur
10:92 ... majoriti lalai ..
11:17 .. majoriti tidak percaya AlQuran.
12:21 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
12:38 ... majoriti tidak bersyukur
12:40 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui.
12:68 ... ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui.
12:103 ... majoriti tidak mahu beriman
12:106 ... majoriti mempersekutukan Allah.
13:1 .... majoriti tidak mahu beriman
16:38 .... ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui.
16:75 .... ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui.
16:83 ... majoriti kufur
16:101 ... ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui.
17:89 .... majoriti kufur
21:24 ... majoriti tidak tahu yg benar dan salah.
21:93 ... majoriti berpecah belah kerana ugama mereka.
23:70 ... majoriti tidak suka kebenaran.
25:44 .... majoriti lebih sesat dari binatang ternak.
25:50 .... majoriti tidak mahu mendengar kebenaran melainkan terus kufur.
26:8 ... majoriti tidak juga mahu beriman.
26:121 ... majoriti tidak juga mahu beriman
26:139 ... majoriti tidak juga mahu beriman
26:158 ... majoriti tidak juga mahu beriman.
26:174 .. ... majoriti tidak juga mahu beriman.
26:190 ... majoriti tidak juga mahu beriman.
27:61 .. majoriti sebenarnya tidak mengetahui.
27:73 ... majoriti tidak bersyukur
28:13 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
28:57 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
29:63 ... majoriti sebenarnya tidak memahami
30:6 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
30:30... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
30:42 ... majoriti sebenarnya musyrik
31:25 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
33:72 ... majoriti suka berlaku zalim dan suka membuat perkara2 yang tidak patut mereka melakukan.
34:28 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
34:36 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
34:41 ... majoriti mengabdi kpd AlJinn.
36:7 .... majoriti tidak mahu beriman
37:71 ... majoriti kaum terdahulu adalah sesat
39:29 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
39:49 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
40:57 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
40:59 .. majoriti tidak beriman
40:61 .. majoriti tidak bersyukur
41:4 ... majoriti berpaling engkar
43:78 ... majoriti tidak suka kebenaran
44:39 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
45:26 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
49:4 ...majoriti tidak mengerti.
52:47 ... majoriti sebenarnya tidak mengetahui
57:26 ... majoriti adalah fasik
71:24 ... majoriti di sesatkan oleh ketua-ketua yg telah menambah2 kerugian kerana harta dan anak2.
89:15-16 ...majoriti manusia apabila diuji oleh Tuhannya dengan dimuliakan dan dimewahkan hidupnya, berkata dengan sombongnya: "Tuhanku telah memuliakan daku!" Adapun bila Tuhannya mengujinya lalu membatasi rezekinya maka dia berkata: "Tuhanku menghinakanku"

********

2:88 ... minoriti mereka yg beriman
4:48... Minoriti yg beriman
4:142.. Minoriti yg mengingat allah
7:10 ... Minoriti yg bersyukur
11:40.. Minoriti yg beriman
23:78.. Minoriti yg bersyukur

BETUL KE Kenyataan di atas tu? Bole caya ke statistik Tuhan tu?

Maksud nya, MAJORITI manusia masuk neraka ke?

-tanya jer-
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga mcm aku..huhuh
Reply With Quote
  #13  
Old 18-02-2019, 09:29 AM
cbergilo cbergilo is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 415
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akudotcom View Post
Tolong semak SURAT:Ayat di bawah:-




BETUL KE Kenyataan di atas tu? Bole caya ke statistik Tuhan tu?

Maksud nya, MAJORITI manusia masuk neraka ke?
wow..iblis pun tak brani cakap lagu ni!
jadilah orang pertama. bawa 10 atau 1 surah semithal Quran.

Quote:
Originally Posted by akudotcom View Post
-tanya jer-
-cadang jer-
Reply With Quote
Likes kasturi liked this post
  #14  
Old 18-02-2019, 09:44 AM
akudotcom akudotcom is online now
Active Plus

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,059
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 633
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cbergilo View Post
wow..iblis pun tak brani cakap lagu ni!
jadilah orang pertama. bawa 10 atau 1 surah semithal Quran.

-cadang jer-
Kenapa ye?


Baca molek
Perhatikan baik2..baca pelan2 & fahamkan

TUHAN AKAN MEMENUHI NERAKA JAHANAM DENGAN JIN DAN MANUSIA

QS 32:13

‎وَلَوْ شِئْنَا لَآتَيْنَا كُلَّ نَفْسٍ هُدَاهَا وَلَٰكِنْ حَقَّ الْقَوْلُ مِنِّي لَأَمْلَأَنَّ جَهَنَّمَ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ [٣٢:١٣]
Dan kalau Kami menghendaki niscaya Kami akan berikan kepada tiap-tiap jiwa petunjuk, akan tetapi telah tetaplah perkataan dari pada-Ku: "Sesungguhnya akan Aku penuhi neraka jahannam itu dengan jin dan manusia bersama-sama".
﴿١٣﴾

MENGAPA ? KARENA MEREKA MEMILIKI HATI, MATA DAN TELINGA, TETAPI TIDAK DIPERGUNAKAN UNTUK MEMAHAMI AYAT-AYAT ALLAH. LALU MEREKA MEMILIH UNTUK TETAP KAFIR DAN DURHAKA.

QS 7:179

‎وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِّنَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ ۖ لَهُمْ قُلُوبٌ لَّا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لَّا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَّا يَسْمَعُونَ بِهَا ۚ أُولَٰئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ [٧:١٧٩]
Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk (isi neraka Jahannam) kebanyakan dari jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami (ayat-ayat Allah) dan mereka mempunyai mata (tetapi) tidak dipergunakannya untuk melihat (tanda-tanda kekuasaan Allah), dan mereka mempunyai telinga (tetapi) tidak dipergunakannya untuk mendengar (ayat-ayat Allah). Mereka itu sebagai binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai.
﴿١٧٩﴾

BAHKAN ALLAH SUDAH MEMBERIKAN ILHAM KEPADA SETIAP JIWA, UNTUK MEMILIH JALAN, JALAN KEIMANAN YANG MENSUCIKAN JIWA, ATAUKAH JALAN MENUJU KESESATAN , MANUSIA BEBAS MEMILIH…..SE BEBAS BEBAS NYA

QS 91:8-10

‎فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا [٩١:٨]
maka Allah mengilhamkan kepada jiwa itu (jalan) kefasikan dan ketakwaannya.
﴿٨﴾

‎قَدْ أَفْلَحَ مَن زَكَّاهَا [٩١:٩]
sesungguhnya beruntunglah orang yang mensucikan jiwa itu,
﴿٩﴾

‎وَقَدْ خَابَ مَن دَسَّاهَا [٩١:١٠]
dan sesungguhnya merugilah orang yang mengotorinya.
﴿١٠﴾

LALU MEREKA MENJADIKAN AYAT-AYAT ALLAH SEBAGAI OLOK-OLOK AN

QS 45:9

‎وَإِذَا عَلِمَ مِنْ آيَاتِنَا شَيْئًا اتَّخَذَهَا هُزُوًا ۚ أُولَٰئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُّهِينٌ [٤٥:٩]
Dan apabila dia mengetahui barang sedikit tentang ayat-ayat Kami, maka ayat-ayat itu dijadikan olok-olok. Merekalah yang memperoleh azab yang menghinakan.
﴿٩﴾

MAKA ALLAH KELAK AKAN MEMBALAS OLOK-OLOKAN ORANG-ORANG KAFIR TERSEBUT

QS 2:15

‎اللَّهُ يَسْتَهْزِئُ بِهِمْ وَيَمُدُّهُمْ فِي طُغْيَانِهِمْ يَعْمَهُونَ [٢:١٥]
Allah akan (membalas) olok-olokan mereka dan membiarkan mereka terombang-ambing dalam kesesatan mereka.
﴿١٥﴾

MENGAPA HARUS BEGITU ?

‎إِنَّا خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنْ نُطْفَةٍ أَمْشَاجٍ نَبْتَلِيهِ فَجَعَلْنَاهُ سَمِيعًا بَصِيرًا
Arti [QS. 76:2] : 2.
Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dari setetes mani yang bercampur[1535] yang Kami hendak mengujinya (dengan perintah dan larangan), karena itu Kami jadikan dia mendengar dan melihat.

‎إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا
Arti [QS. 76:3] : 3.
Sesungguhnya Kami telah menunjukinya jalan yang lurus; ada yang bersyukur dan ada pula yang kafir.

ADAKAH NERAKA SUDAH PENUH?
Qaf:30

يَوْمَ نَقُولُ لِجَهَنَّمَ هَلِ امْتَلَأْتِ وَتَقُولُ هَلْ مِنْ مَزِيدٍ

(Dan ingatlah akan) hari (yang pada hari itu) Kami bertanya kepada jahannam: "Apakah kamu sudah penuh?" Dia menjawab: "Masih ada lagi tambahan?"


-kopipes-
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga mcm aku..huhuh
Reply With Quote
Likes kasturi liked this post
  #15  
Old 18-02-2019, 12:14 PM
nyioq nyioq is offline
Regular

nyioq's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2007
Posts: 644
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Betui tu TT.. kit mai sorang, balik pon sorang nanti ..
nak balik nanti nak bawa apa? Kenai ka dak Tuhan yg maha pencipta..
Takut boh klu di fikirkan.
Sebab sekarang ni islam kita lebih kepada Taqlid = meniru-niru, bersangka-sangka, turut-turutan & ikut-ikutan dlm beramal.
Wallahualam.

akhir zaman nanti, akan ada 73 golongan..72 nya adalah sesat.
Semoga kita semua tidak tergolong dlm 72 tu dan tergolong golongan yg 1 tu..insyaallah aminnn

Tlg dengar syarahan dari Ustaz Wan Hizam :
- Kekeliruan dalam ISLAM & Cara2 nak mengatasi


__________________
Code:
what goes around come around...
Eksklusif! Teres baru @ Bukit Rahman Putra

Last edited by nyioq; 18-02-2019 at 12:18 PM..
Reply With Quote
Likes kasturi liked this post
  #16  
Old 18-02-2019, 10:09 PM
cbergilo cbergilo is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 415
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akudotcom View Post
Kenapa ye?


Baca molek
haha....baca molek doh.
paling kuat yg aku jumpa, iblis kata

[Shakir 15:39] He said: My Lord! because Thou hast made life evil to me, I will certainly make (evil) fair-seeming to them on earth, and I will certainly cause them all to deviate
[Shakir 15:40] Except Thy servants from among them, the devoted ones.

takde la dia ragu2 mengenai kebenaran Quran smpai lagu ni
Quote:
BETUL KE Kenyataan di atas tu? Bole caya ke statistik Tuhan tu?

Maksud nya, MAJORITI manusia masuk neraka ke?
statistik? (bold tu, aku yg buat). dah jadi macam laporan kewangan?
checkmate?

sebenarnya aku tak berniat nak menyanggah/membenar pandangan di atas.
hanya supaya pembaca berhati2, jgn mudah terpesona bilamana, aku sbg contoh, menghamburkan pelbagai ayat Quran sbg penguat hujjah.
kat website anti islam, depa sume quote ayat Quran dlm hujjah mereka.
mahdi ibrahim pun quote ayat Quran. 1++ pages 1 thread dia dlm CG.
di free-minds (quraniyyon), 10 pages je. tak laku jualan minyak ular dia di sana.
aku suka nak dengar komen dr bro @silasroon (atau sape2 yg ada maklumat) mengenai quote di atas. kot la, aku tersilap faham apa yg ingin disampaikan.
Reply With Quote
  #17  
Old 20-02-2019, 03:28 PM
akudotcom akudotcom is online now
Active Plus

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,059
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 633
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cbergilo View Post
haha....baca molek doh.
paling kuat yg aku jumpa, iblis kata

[Shakir 15:39] He said: My Lord! because Thou hast made life evil to me, I will certainly make (evil) fair-seeming to them on earth, and I will certainly cause them all to deviate
[Shakir 15:40] Except Thy servants from among them, the devoted ones.

takde la dia ragu2 mengenai kebenaran Quran smpai lagu ni
statistik? (bold tu, aku yg buat). dah jadi macam laporan kewangan?
checkmate?

sebenarnya aku tak berniat nak menyanggah/membenar pandangan di atas.
hanya supaya pembaca berhati2, jgn mudah terpesona bilamana, aku sbg contoh, menghamburkan pelbagai ayat Quran sbg penguat hujjah.
kat website anti islam, depa sume quote ayat Quran dlm hujjah mereka.
mahdi ibrahim pun quote ayat Quran. 1++ pages 1 thread dia dlm CG.
di free-minds (quraniyyon), 10 pages je. tak laku jualan minyak ular dia di sana.
aku suka nak dengar komen dr bro @silasroon (atau sape2 yg ada maklumat) mengenai quote di atas. kot la, aku tersilap faham apa yg ingin disampaikan.
Tak pe boh
Yg penting kita sampaikan
Yg bg pahamkan Dia



KERANA HIDUP INI...

"Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan mengatakan: Kami telah beriman, sedang mereka belum diuji?" (QS Al-Ankabut:2-3).

"Dan sesungguhnya Kami telah menjadikan apa yang ada di bumi itu sebagai perhiasan, agar kami menguji mereka siapakah di antara mereka yang terbaik amal perbuatannya." (QS Al-Kahfi:7-8).

"Dan kami akan uji kalian dengan keburukan dan kebaikan sebagai cubaan dan kepada Kamilah kamu akan kembali." (QS al-Anbiya:35).

✌️✌️✌️
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga mcm aku..huhuh
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump