Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 14-07-2018, 12:29 AM
t3rdtier t3rdtier is online now
Active Plus

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,897
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 88
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by michael scotfield View Post
Nk senang semai je dulu biji2 durian kampung dekat tapak plan nk tanam durian.nti dh tumbuh,besar baru kawinkan dgn durian klon
skrg ramai buat camni...

pokok lg tahan..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 14-07-2018, 10:50 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,041
Thanks (Received): 408
Likes (Received): 351
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

planning tahun depan, bincang dgn keluarga dulu nanti
Reply With Quote
  #13  
Old 14-07-2018, 11:00 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.kedaifirdaus.com
Posts: 47,734
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1349
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Terbaik la future millionaire la
__________________


PERCUMA INFO Lebih 100 Jenis Produk SUAMI ISTERI
di www.kedaifirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #14  
Old 16-07-2018, 08:31 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,041
Thanks (Received): 408
Likes (Received): 351
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

sapa ada buat servis beli kayu pokok getah ?
Reply With Quote
  #15  
Old 17-07-2018, 12:28 AM
Gigahertz CS Gigahertz CS is offline
Active Member

Gigahertz CS's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Location: Ampang - Selayang
Posts: 1,198
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 62
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
Salam, ayah den ni ada kobun getah, dekat 2 ekar.. tapi den tgk getah ni income tuk dkt dua ekar ni kejap ada kejap takde sebab kasi pakteh den jaga..

So ingat pokok tu da nak expired, den nak nanam semula, tapi durian mcm musang king ke d24 ke..

Kalau tanah 2 ekar ni berapa banyak leh tanam poko dia

den tgk durian ni ada potensi tuk future market.. industri baru

gambar kebun ada dibawah
kalau kawasan tu air senang naik. senang banjir. baik pikir plan b
Reply With Quote
  #16  
Old 17-07-2018, 12:30 AM
Gigahertz CS Gigahertz CS is offline
Active Member

Gigahertz CS's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Location: Ampang - Selayang
Posts: 1,198
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 62
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by @be jie View Post
boleh search persatuan penanam durian di FB. tapi kos menajga tanaman durian agak tinggi juga. selain serangan tupai dan kera dihutan. tapi pulangan mmg tinggi tambah pula jika pokok rajin berbuah 3 kali setahun.
bisnes durian ni kalau untung mmg untung tapi kalau kena banjir dan sebagainya dia punya rugi untung 10 tahun habis
Reply With Quote
  #17  
Old 17-07-2018, 02:00 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,041
Thanks (Received): 408
Likes (Received): 351
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Gigahertz CS View Post
kalau kawasan tu air senang naik. senang banjir. baik pikir plan b
banjir tu rare bos.... jarang banjir. sbb tu pokok getah tu boleh hidup puluh tahun
Reply With Quote
  #18  
Old 17-07-2018, 02:04 PM
ed_zero ed_zero is online now
Super Active

ed_zero's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2009
Posts: 5,035
Thanks (Received): 83
Likes (Received): 60
Active Level
My Mood:
Default

durian asfa50 perlis tu ok ke? sape pernah rasa? sedap x?
__________________
ILMU YANG SAYA ADA INI IBARAT SETITIK AIR SEBESAR LAUTAN
Reply With Quote
  #19  
Old 17-07-2018, 02:05 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,041
Thanks (Received): 408
Likes (Received): 351
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

semalam balik kampung, sedara dah tak larat nak potong gotah, mmg plan nak tanam baru pasni..
Reply With Quote
  #20  
Old 17-07-2018, 02:16 PM
stillFX stillFX is online now
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 4,415
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 329
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
semalam balik kampung, sedara dah tak larat nak potong gotah, mmg plan nak tanam baru pasni..
tanam je tuan... wat dusun eko ke

tanam jugak rambutan, duku, langsat, manggis, rambai,

pastu wat tempat mkn mkn tgh tgh kebun tu. Tiba musim buah.. iklankan dlm fb... berpusu orang dtgggggggggg
Reply With Quote
Likes DreamCatcher, ujikaji1 liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump