Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

  • Do not offer or ask someone to join group/channel out of forum
  • Give credit Thanks/Like to anyone sharing useful information
Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-04-2018, 11:39 PM
HajahFx HajahFx is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 111
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 30
Active Level
Lightbulb Reentry tempat ENTRY terbaik dalam BBMA, 50%-100% profit / trade!!

Assalamualaikum semua warga CG,

Salam perkenalan...

Alhamdulillah setelah mengkaji selama hampir 2 tahun teknik BBMA Basic Tuan Oma Ally, dan Multitimeframe Tuan Roohi Adnan, syukur kepada Allah kerana telah dbuka hijab untuk saya memahami perjalanan market secara lebih mendalam.

Jadi sebagai tanda bersyukur saya ingin berkongsi kefahaman saya mengenai teknik BBMA basic + MTF kepada mereka yang masih blur walaupun sudah pergi seminar / kursus BBMa.

Jadi...ada ke member carigold yang nak belajar?

Kalau ada boleh kemukakan soalan..beserta SS skali...

Kalau diberi kesempatan masa dan kesihatan yang baik saya akan cuba kongsi signal / screenshot beserta penerangan.

terima kasih.



p/s : saya mencari beberapa trader wanita yg berminat utk analisis market sama-sama. Boleh pm saya. TQ
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-04-2018, 10:16 AM
onewafer onewafer is offline
Legendary Member

onewafer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 10,549
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 243
Active Level
My Mood:
Default

Selamat maju jaya kak Hajah.

Semoga dipermudahkan segala urusan.
MTF by cgu Roohi tu mmg byk membantu kami.



Majulah forex untuk warganegara...



.
__________________
Never give up...💪💪💪



.
Reply With Quote
Likes HajahFx liked this post
  #3  
Old 15-04-2018, 12:28 PM
HajahFx HajahFx is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 111
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 30
Active Level
Default

Boleh...kita sama-sama blaja di sini...

Dah ada basic bbma belum?

Kalau dah ada boleh ss chart part yg tak faham.

saya cuba jawab.. Insyaallah
Reply With Quote
  #4  
Old 15-04-2018, 03:16 PM
wiratidakdidendang wiratidakdidendang is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 211
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Da x link utk 2 teknik tu
Reply With Quote
  #5  
Old 15-04-2018, 03:36 PM
traderfox traderfox is offline
Super Active

traderfox's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 7,434
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 103
Active Level
My Mood:
Default

bole cerita tak hajah cara nk filter reentry yg valid dan x valid
Reply With Quote
  #6  
Old 15-04-2018, 04:54 PM
HajahFx HajahFx is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 111
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 30
Active Level
Default

Boleh belajar di youtube channel ni
https://www.youtube.com/playlist?lis...kEAxLHfHsJlNRd



Quote:
Originally Posted by wiratidakdidendang View Post
Da x link utk 2 teknik tu
Reply With Quote
  #7  
Old 15-04-2018, 05:01 PM
HajahFx HajahFx is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2018
Posts: 111
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 30
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by traderfox View Post
bole cerita tak hajah cara nk filter reentry yg valid dan x valid
Reentry yg valid mengikut analisis saya

Jika nak buy

1- CS mesti berada di zon buy. (zon antara top bb dan mid bb)
2- CS mesti berada di atas ema 50
3- 1 TF di bawah mesti sudah mempunyai Extrem buy
4- 2 TF dibawah sudah membuat MHV buy.

Kalau setup belum lengkap jangan berani untuk buy.

Setup BBMA setiap hari ada. Tak perlu kejar market.
Reply With Quote
  #8  
Old 15-04-2018, 06:38 PM
Dragonforex Dragonforex is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 3,423
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 342
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by HajahFx View Post
Reentry yg valid mengikut analisis saya

Jika nak buy

1- CS mesti berada di zon buy. (zon antara top bb dan mid bb)
2- CS mesti berada di atas ema 50
3- 1 TF di bawah mesti sudah mempunyai Extrem buy
4- 2 TF dibawah sudah membuat MHV buy.

Kalau setup belum lengkap jangan berani untuk buy.

Setup BBMA setiap hari ada. Tak perlu kejar market.

cantik ini..jika ada indi yg boleh kasi alert tuk setup2 ini, mmg cantek.
__________________
Aku Online: Selasa dan Khamis sahaja.
Terima kasih
Reply With Quote
  #9  
Old 16-04-2018, 01:03 PM
kilat kilat is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 8
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by HajahFx View Post
Reentry yg valid mengikut analisis saya

Jika nak buy

1- CS mesti berada di zon buy. (zon antara top bb dan mid bb)
2- CS mesti berada di atas ema 50
3- 1 TF di bawah mesti sudah mempunyai Extrem buy
4- 2 TF dibawah sudah membuat MHV buy.

Kalau setup belum lengkap jangan berani untuk buy.

Setup BBMA setiap hari ada. Tak perlu kejar market.
3 dan 4 kenapa dua2 tf dibawah?
Reply With Quote
  #10  
Old 16-04-2018, 01:33 PM
stillFX stillFX is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 4,840
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 344
Active Level
Default

dh lama amati BBMA ni tapi tak leh nak hadam... sudahnya...wat EA sendiri... jaga MM... InsyaAllah ada untung.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump