Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

  • Do not offer or ask someone to join group/channel out of forum
  • Give credit Thanks/Like to anyone sharing useful information
Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 27-10-2018, 02:58 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,164
Thanks (Received): 416
Likes (Received): 366
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pijul_ali View Post
Nk tny bos klu nk set kt fon ape setting die bos MA tu?sy ni ssh skit nk tgk kt laptop...hehe
add 3 moving average dgn setting exponential - close

value korang 50,100,200
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #162  
Old 27-10-2018, 03:28 PM
imamcaliffa imamcaliffa is offline
Regular

imamcaliffa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 195
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Boleh try ni...


https://ma.gmiedge.com/?&ae=MY002&ib=GMP01158....broker bagi free USD 30...belasahhh
Reply With Quote
  #163  
Old 27-10-2018, 04:37 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,164
Thanks (Received): 416
Likes (Received): 366
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by imamcaliffa View Post
Boleh try ni...


https://ma.gmiedge.com/?&ae=MY002&ib=GMP01158....broker bagi free USD 30...belasahhh
Da claim bos tp terbabas
Reply With Quote
  #164  
Old 03-01-2019, 07:55 AM
midi2020 midi2020 is offline
Active Plus

midi2020's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2012
Posts: 4,490
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default


Salam, hari ni den nak share satu teknik yg den developed dari pemerhatian menggunakan previous teknik iaitu BBMA. So pas kaji2 den come up dgn teknik wonder 147 ni..

Den akan cuba sampaikan cara penggunaan teknik ni secara simple yang mungkin sebab niat den nak memudahkan korang yang baru nak belajar trade tu...

Mungkin ada yg masih lg belom faham betul dgn BBMA dan terus cari teknik lain. Tapi sampai skang trade masih tak konsisten.. Takpa2. nanti cuba teknik ni plak.. Sama tapi tak serupa

Sebab den panggil teknik ni wonder 147 adalah pengunaan value 14 dengan 7 dalam teknik ni..*

Jom mulakan. Mula2 settingkan chart korang dulu lpas tu masukkan indi..

Setting bollinger band dulu



Setting Moving Average 1



Moving average 2



Moving average 3



moving average 4



moving average 5



moving average 6



Setting RSI



Setting rsi 2



setting stoch 1



Setting Stoch 2



Tuk RSI dgn stoch skali tu, korang just tekan ctrl+N pastu pi indi cari stoch rsi, kalau takde just download kat tenet.. Dia skali dua..*

pas da siap dapat chart camni



tuk dapat grey camtu, pi properties guna right click.. korang ikut setting den ni



Ok. Cara guna dia senang.. ABC je.. Tapi kena sabar..

Set chart korang guna 3 atau 4 tf tuk satu pair.. Terpulang.. Den suka guna 3, 4 pun bagus juga.. Pastu monitor mana2 pair tgk keadaan MA dia.. Cari yang dah cross, jgn cari yang mula atau nak start cross..*

Pastu tgk dia cross kat tf mana.. Kalau tf kecik, kemungkinan dia naik atau turun tak jauh.. So perhatikan kalau boleh di h1 dan di h4.. contoh cross camni





EU buat masa skang ni 1/11/2017 den tgk cam market nak tukar trend atau terus follow trend.. Da squeeze tu.. So abaikan. Cari yg ada silang kat mana2 pair..*

Pastikan korang gunakan juga indi RSI stoch yg telah disetupkan tu.. Monitor guna apa yg telah di setkan kat situ.. Jgn risau kalau dia makin naik kat stoch rsi tu tapi tak turun2 tunggu dan yang penting CROSSSSS tu korang cari.. Sebab kalau tgh2 bukak chart nampak CROSS tu kalau low cross punya momentum dia buy la, kalau high cross tu sell la..

So buat masa ni, den ajar ni dulu, apa2 tanya je kat sini, den reply.. Teknik ni den da olah mudah abis da ni.. Cari cross je, korang letak la entri kat mana2 pun popit punya.. Tp kena pastikan cross tu kuat.. Kalau dia macam kepit tu tak yah la..

Tetapi, kalau BB start mendatar, dan ma tu kuar BB tu pentanda permulaan strong nak follow trend... Hati2. Kalau cross time bb mendatar tu jaga2

Contoh2 cross yg den dapat sharekan.. Korang perhatikan je, once cross dia akan follow.. lg besar tf tu lg besar untung..



Camna nak tau bila cross ni da nak abis.. Senang je.. First korang bule gunakan stoch tu. kalau line dia da mula nak cecah 100 atau 0 tu kira da max da tu dia bule pi..

yang kedua kalau tgh sedap buy, ma high akan cuba try nak kuar bb tapi candel duk dalam balik byk kali, pastu korang perhatikan yg ma high ni akan start kepit balik.. Tunggu dia cross sell plak korang tune kat situ..

Valid tuk semua tf, bergantung pada style trading korang..

Rekemen trade guna la MYR 10-50, trade guna demo takde feel pun.. Lambat pandai.. At least kalau korang cpt paham, grow akaun 10 dollar tetiba grow dalam seminggu jd 70-80 dollar da lepas beli barang dapur . Kalau loss 10 dollar pun takkan nak menangis. Den rekemen lagi kecik korang trade lagi bagus, nak trade modal besar manjang mc je kan..

Lagi satu, kalau bule time trade, korang off la wasap, telegram, fb yg ada kaitan dgn signal fx ke apa ke.. Takut korang terjebak sampai tak tau mana nak follow..

Broker bule pilih mana korang sesuai, kat siggy den pun ada satu.
__________________
Gadis comel nyanyi lagu #AWAY
Reply With Quote
  #165  
Old 03-01-2019, 08:03 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,164
Thanks (Received): 416
Likes (Received): 366
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by midi2020 View Post

Salam, hari ni den nak share satu teknik yg den developed dari pemerhatian menggunakan previous teknik iaitu BBMA. So pas kaji2 den come up dgn teknik wonder 147 ni..

Den akan cuba sampaikan cara penggunaan teknik ni secara simple yang mungkin sebab niat den nak memudahkan korang yang baru nak belajar trade tu...

Mungkin ada yg masih lg belom faham betul dgn BBMA dan terus cari teknik lain. Tapi sampai skang trade masih tak konsisten.. Takpa2. nanti cuba teknik ni plak.. Sama tapi tak serupa

Sebab den panggil teknik ni wonder 147 adalah pengunaan value 14 dengan 7 dalam teknik ni..*

Jom mulakan. Mula2 settingkan chart korang dulu lpas tu masukkan indi..

Setting bollinger band dulu



Setting Moving Average 1



Moving average 2



Moving average 3



moving average 4



moving average 5



moving average 6



Setting RSI



Setting rsi 2



setting stoch 1



Setting Stoch 2



Tuk RSI dgn stoch skali tu, korang just tekan ctrl+N pastu pi indi cari stoch rsi, kalau takde just download kat tenet.. Dia skali dua..*

pas da siap dapat chart camni



tuk dapat grey camtu, pi properties guna right click.. korang ikut setting den ni



Ok. Cara guna dia senang.. ABC je.. Tapi kena sabar..

Set chart korang guna 3 atau 4 tf tuk satu pair.. Terpulang.. Den suka guna 3, 4 pun bagus juga.. Pastu monitor mana2 pair tgk keadaan MA dia.. Cari yang dah cross, jgn cari yang mula atau nak start cross..*

Pastu tgk dia cross kat tf mana.. Kalau tf kecik, kemungkinan dia naik atau turun tak jauh.. So perhatikan kalau boleh di h1 dan di h4.. contoh cross camni





EU buat masa skang ni 1/11/2017 den tgk cam market nak tukar trend atau terus follow trend.. Da squeeze tu.. So abaikan. Cari yg ada silang kat mana2 pair..*

Pastikan korang gunakan juga indi RSI stoch yg telah disetupkan tu.. Monitor guna apa yg telah di setkan kat situ.. Jgn risau kalau dia makin naik kat stoch rsi tu tapi tak turun2 tunggu dan yang penting CROSSSSS tu korang cari.. Sebab kalau tgh2 bukak chart nampak CROSS tu kalau low cross punya momentum dia buy la, kalau high cross tu sell la..

So buat masa ni, den ajar ni dulu, apa2 tanya je kat sini, den reply.. Teknik ni den da olah mudah abis da ni.. Cari cross je, korang letak la entri kat mana2 pun popit punya.. Tp kena pastikan cross tu kuat.. Kalau dia macam kepit tu tak yah la..

Tetapi, kalau BB start mendatar, dan ma tu kuar BB tu pentanda permulaan strong nak follow trend... Hati2. Kalau cross time bb mendatar tu jaga2

Contoh2 cross yg den dapat sharekan.. Korang perhatikan je, once cross dia akan follow.. lg besar tf tu lg besar untung..



Camna nak tau bila cross ni da nak abis.. Senang je.. First korang bule gunakan stoch tu. kalau line dia da mula nak cecah 100 atau 0 tu kira da max da tu dia bule pi..

yang kedua kalau tgh sedap buy, ma high akan cuba try nak kuar bb tapi candel duk dalam balik byk kali, pastu korang perhatikan yg ma high ni akan start kepit balik.. Tunggu dia cross sell plak korang tune kat situ..

Valid tuk semua tf, bergantung pada style trading korang..

Rekemen trade guna la MYR 10-50, trade guna demo takde feel pun.. Lambat pandai.. At least kalau korang cpt paham, grow akaun 10 dollar tetiba grow dalam seminggu jd 70-80 dollar da lepas beli barang dapur . Kalau loss 10 dollar pun takkan nak menangis. Den rekemen lagi kecik korang trade lagi bagus, nak trade modal besar manjang mc je kan..

Lagi satu, kalau bule time trade, korang off la wasap, telegram, fb yg ada kaitan dgn signal fx ke apa ke.. Takut korang terjebak sampai tak tau mana nak follow..

Broker bule pilih mana korang sesuai, kat siggy den pun ada satu.
den da niaga ni susah plak nak fokus trade..

byk projek nak buat tahun ni.. up projek durian mk dulu. ado rezeki sok den aktif balik memorex ni
Reply With Quote
  #166  
Old 26-02-2019, 03:09 PM
Dinihari Dinihari is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2019
Posts: 10
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

interesting, bollinger good to use?
Reply With Quote
  #167  
Old 26-02-2019, 03:13 PM
dan50 dan50 is offline
Super Active

dan50's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Aug 2010
Posts: 6,347
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 63
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by midi2020 View Post

Salam, hari ni den nak share satu teknik yg den developed dari pemerhatian menggunakan previous teknik iaitu BBMA. So pas kaji2 den come up dgn teknik wonder 147 ni..

Den akan cuba sampaikan cara penggunaan teknik ni secara simple yang mungkin sebab niat den nak memudahkan korang yang baru nak belajar trade tu...

Mungkin ada yg masih lg belom faham betul dgn BBMA dan terus cari teknik lain. Tapi sampai skang trade masih tak konsisten.. Takpa2. nanti cuba teknik ni plak.. Sama tapi tak serupa

Sebab den panggil teknik ni wonder 147 adalah pengunaan value 14 dengan 7 dalam teknik ni..*

Jom mulakan. Mula2 settingkan chart korang dulu lpas tu masukkan indi..

Setting bollinger band dulu



Setting Moving Average 1



Moving average 2



Moving average 3



moving average 4



moving average 5



moving average 6



Setting RSI



Setting rsi 2



setting stoch 1



Setting Stoch 2



Tuk RSI dgn stoch skali tu, korang just tekan ctrl+N pastu pi indi cari stoch rsi, kalau takde just download kat tenet.. Dia skali dua..*

pas da siap dapat chart camni



tuk dapat grey camtu, pi properties guna right click.. korang ikut setting den ni



Ok. Cara guna dia senang.. ABC je.. Tapi kena sabar..

Set chart korang guna 3 atau 4 tf tuk satu pair.. Terpulang.. Den suka guna 3, 4 pun bagus juga.. Pastu monitor mana2 pair tgk keadaan MA dia.. Cari yang dah cross, jgn cari yang mula atau nak start cross..*

Pastu tgk dia cross kat tf mana.. Kalau tf kecik, kemungkinan dia naik atau turun tak jauh.. So perhatikan kalau boleh di h1 dan di h4.. contoh cross camni





EU buat masa skang ni 1/11/2017 den tgk cam market nak tukar trend atau terus follow trend.. Da squeeze tu.. So abaikan. Cari yg ada silang kat mana2 pair..*

Pastikan korang gunakan juga indi RSI stoch yg telah disetupkan tu.. Monitor guna apa yg telah di setkan kat situ.. Jgn risau kalau dia makin naik kat stoch rsi tu tapi tak turun2 tunggu dan yang penting CROSSSSS tu korang cari.. Sebab kalau tgh2 bukak chart nampak CROSS tu kalau low cross punya momentum dia buy la, kalau high cross tu sell la..

So buat masa ni, den ajar ni dulu, apa2 tanya je kat sini, den reply.. Teknik ni den da olah mudah abis da ni.. Cari cross je, korang letak la entri kat mana2 pun popit punya.. Tp kena pastikan cross tu kuat.. Kalau dia macam kepit tu tak yah la..

Tetapi, kalau BB start mendatar, dan ma tu kuar BB tu pentanda permulaan strong nak follow trend... Hati2. Kalau cross time bb mendatar tu jaga2

Contoh2 cross yg den dapat sharekan.. Korang perhatikan je, once cross dia akan follow.. lg besar tf tu lg besar untung..



Camna nak tau bila cross ni da nak abis.. Senang je.. First korang bule gunakan stoch tu. kalau line dia da mula nak cecah 100 atau 0 tu kira da max da tu dia bule pi..

yang kedua kalau tgh sedap buy, ma high akan cuba try nak kuar bb tapi candel duk dalam balik byk kali, pastu korang perhatikan yg ma high ni akan start kepit balik.. Tunggu dia cross sell plak korang tune kat situ..

Valid tuk semua tf, bergantung pada style trading korang..

Rekemen trade guna la MYR 10-50, trade guna demo takde feel pun.. Lambat pandai.. At least kalau korang cpt paham, grow akaun 10 dollar tetiba grow dalam seminggu jd 70-80 dollar da lepas beli barang dapur . Kalau loss 10 dollar pun takkan nak menangis. Den rekemen lagi kecik korang trade lagi bagus, nak trade modal besar manjang mc je kan..

Lagi satu, kalau bule time trade, korang off la wasap, telegram, fb yg ada kaitan dgn signal fx ke apa ke.. Takut korang terjebak sampai tak tau mana nak follow..

Broker bule pilih mana korang sesuai, kat siggy den pun ada satu.
tq boss mau follow, nak tanya cross tu yang mana?boleh bulatkan tak bossku
__________________
" L e t . L i f e s . H a p p y "



Last edited by dan50; 26-02-2019 at 03:42 PM..
Reply With Quote
  #168  
Old 26-02-2019, 03:15 PM
Fehmeed Fehmeed is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2019
Posts: 6
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

thanks bro, was looking for this
Reply With Quote
  #169  
Old 26-02-2019, 10:31 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,164
Thanks (Received): 416
Likes (Received): 366
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

baru2 ni den ada upah coder tuk buat ea yg den nakkan ikut sop teknik ni.... jumpa kat geng TFM

tgh test setall dulu. korang monitor la

http://www.myfxbook.com/members/kura...-robot/3193454
Reply With Quote
  #170  
Old 28-02-2019, 05:44 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,164
Thanks (Received): 416
Likes (Received): 366
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

https://www.myfxbook.com/portfolio/v...fortfs/3214700

versi update punya robot.. Kapital kecik dulu dlm 3000cent. tgh topap skit2 tuk buat grow

Last edited by DreamCatcher; 10-03-2019 at 05:19 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump